Znaleziono 93 wyniki

autor: Jeziorko
15 lis 2017, 20:18
Forum: Interpretacja wyników
Temat: Interpretacja morfologii
Odpowiedzi: 6
Odsłony: 2321

Re: Interpretacja morfologii

Badania wykonuje mniej więcej co 3 miesiące ale nigdy nie miałem tak wysokich poziomów dlatego się zdziwiłem.
Oczywiście lekarz mówił, że mogę być podwyższone ale nie sądziłem, że aż tak.

Pięknie wszystkim dziękuję za cenne informacje.

jeziorko
autor: Jeziorko
15 lis 2017, 12:46
Forum: Interpretacja wyników
Temat: Interpretacja morfologii
Odpowiedzi: 6
Odsłony: 2321

Re: Interpretacja morfologii

ggtp mam super

jutro mam USG brzucha i po tym mam interniste - niestety mój gastrolog w tej chwili nie ma wolnych wizyt.

Fakt faktem, że statnio zywieniowo strasznie zaszalałem...

pozdrawiam
jeziorko
autor: Jeziorko
15 lis 2017, 09:13
Forum: Interpretacja wyników
Temat: Interpretacja morfologii
Odpowiedzi: 6
Odsłony: 2321

Interpretacja morfologii

Drodzy, proszę o interpretację wyników morfologii, wszystkie wyniki super w normach ale martwią mnie: Aminotransferaza asparaginianowa (AST) (I19) ­ 162 a normy U/l 10 — 37 Aminotransferaza alaninowa (ALT) (I17) ­80 a normy U/l 10 — 41 Aktualnie biorę Salofalk 2g i Imuran 150 mg. Dziękuję i pozdrawi...
autor: Jeziorko
14 lis 2016, 12:38
Forum: Przebieg Ciąży
Temat: ciąża i azathiopryna
Odpowiedzi: 206
Odsłony: 59348

Re: ciąża i azathiopryna

Witam Was żonka wczoraj zrobiła test i pojawiły się dwie kreski ;) dziś ginekolog potwierdził tą wspaniałą nowię;) Niestety cały czas przyjmuję imuran w dawce 150 i tutaj mam duże ale..chociaż jak czytam ostatnie informacje to coraz częściej pojawia się stwierdzenie że to nie jest problemem jak mężc...
autor: Jeziorko
31 lip 2016, 22:45
Forum: Interpretacja wyników
Temat: Kolonoskopia - prośba o interpretację
Odpowiedzi: 8
Odsłony: 3261

Re: Kolonoskopia - prośba o interpretację

Wlasnie juz wczoraj zwiekszylem do 4g a imuran zostawilem na 150 mg, chociaż lekarz ktory robil badanie stwierdzil, że 200 piwinienem brać.

Poczekam jeszcze na histopatologię (zawsze jej sie bardzo obawiam) i pognam do dwojej lekarki.

Pozdrawiam
autor: Jeziorko
31 lip 2016, 11:32
Forum: Interpretacja wyników
Temat: Kolonoskopia - prośba o interpretację
Odpowiedzi: 8
Odsłony: 3261

Re: Kolonoskopia - prośba o interpretację

ze sterydami mam bardzo złe wspomnienia
autor: Jeziorko
31 lip 2016, 00:14
Forum: Interpretacja wyników
Temat: Kolonoskopia - prośba o interpretację
Odpowiedzi: 8
Odsłony: 3261

Re: Kolonoskopia - prośba o interpretację

Nie licząc dzisiejszej kolonoskopii ostatnia miałem 2 lata temu - wcześniej regularnie co rok.

Czy przy takich wynikach jest szansa aby nie przyjmować sterydu ? Wlewki tutaj nic nie dadzą pewnie.
Wiem, że od tego jest lekarz ale moja Pani lekarz jest na urlopiku.

Pozdrawiam
autor: Jeziorko
30 lip 2016, 23:07
Forum: Interpretacja wyników
Temat: Kolonoskopia - prośba o interpretację
Odpowiedzi: 8
Odsłony: 3261

Re: Kolonoskopia - prośba o interpretację

bardzo dziękuję za odpowiedź.

Niestety moja pani lekarz jest na urlopie.

Dziwne jest też to, że wyniki morfologii mam bardzo dobre oraz nie mam objawów typu krew w stolcu - zawsze tak miałem jak miałem zaostrzenie.

Pozdrawiam
autor: Jeziorko
30 lip 2016, 14:55
Forum: Interpretacja wyników
Temat: Kolonoskopia - prośba o interpretację
Odpowiedzi: 8
Odsłony: 3261

Kolonoskopia - prośba o interpretację

Witam dziś byłem na kolonko ale lekarz prowadzący niestety nie był za miły i w sumie nic nie powiedział. Proszę was o pomoc. Wprowadzono aparat do ileum terminale, które jest prawidłowe. Kątnica prawidłowa. Za zastawce Bauhina ognisko rumieniowej śluzówki, Wstępnica do 90cm od zwieracza prawidłowa. ...
autor: Jeziorko
21 wrz 2014, 13:48
Forum: Inne choroby
Temat: angina
Odpowiedzi: 35
Odsłony: 17848

Re: angina

też mi się tak wydawało, ale pamiętam że moja lekarz najpierw któryś z nich podawała ale nie pamiętam który.
autor: Jeziorko
21 wrz 2014, 13:36
Forum: Inne choroby
Temat: angina
Odpowiedzi: 35
Odsłony: 17848

Re: angina

Witam serdecznie

dziś lecę do lekarza internisty z dużym bólem gardła. Gorączki nie mam ale podejrzewam anginę.
Moja gastrolog mówiła mi o antybiotykach które ewentulanie mógłbym brać - niestety nie pamiętam nazw.
Czy ktoś może mi powiedzieć jakie są bezpieczne antybiotyki?

Pozdrawiam
autor: Jeziorko
22 maja 2014, 21:57
Forum: Interpretacja wyników
Temat: Wyniki morfologii
Odpowiedzi: 10
Odsłony: 2090

Re: Wyniki morfologii

Wskaxalem tylko odchylenia bo reszta jest ok
autor: Jeziorko
22 maja 2014, 15:15
Forum: Interpretacja wyników
Temat: Wyniki morfologii
Odpowiedzi: 10
Odsłony: 2090

Wyniki morfologii

Witam prośba o interpretację wyników: Hemoglobina 13,6 g/dl 14,0 — 18,0 RDW 15,6 11,0 — 15,0 Płytki krwi 492 K/μl 150,0 — 450,0 PCT 0,40 0,12 — 0,36 MON% 8,4 % 3,0 — 8,0 EOS% 7,5 % 1,0 — 5,0 EOS 0,59 K/μl 0,04 — 0,4 Gran. obojetn. o jadrze pałeczkowatym 4 % 1 — 2 Granulocyty kwasochłonne 6 % 1,0 — 5...
autor: Jeziorko
19 maja 2014, 16:31
Forum: Diagnostyka
Temat: Kolonoskopia - znieczulenie
Odpowiedzi: 7
Odsłony: 904

Re: Kolonoskopia - znieczulenie

Dlaczego na zywca?
autor: Jeziorko
19 maja 2014, 08:23
Forum: Diagnostyka
Temat: Kolonoskopia - znieczulenie
Odpowiedzi: 7
Odsłony: 904

Re: Kolonoskopia - znieczulenie

mam jakoś obawy przed uśpieniem.....już miałem kilkanaście kolo i nigdy mnie nie usypiali, tylko dostawałem leki dożylnie. W Enelmedzie albo usypianie albo na żywca

Wyszukiwanie zaawansowane