Znaleziono 51 wyników

autor: Habik
22 sty 2016, 13:34
Forum: śląskie
Temat: Bielsko-Biała i okolice ew Tychy
Odpowiedzi: 8
Odsłony: 1900

Re: Bielsko-Biała i okolice ew Tychy

Jeśli mógłbym coś polecić to przychodnię pod orłem - http://www.orzelmedcentrum.pl/index.php?link=poradnie . Ja tam leczę się u dr. Wosiewicza i jest ok ;)
autor: Habik
22 wrz 2015, 12:05
Forum: Związki
Temat: Zaostrzenie CU a partnerka.
Odpowiedzi: 12
Odsłony: 4054

Re: Zaostrzenie CU a partnerka.

Właściwie to gdyby były obawy czy konflikty - to nie tworzyłbym tego wątku, "teorii". Choć psychologia na pewno ma duży wypływ na nasze choroby, tego negował nie będę. Zastanowiła mnie poprawa po metronidazolu podanym "od tyłu" ;) - czyli jakaś ingerencja we florę bakteryjną i głównie na podstawie t...
autor: Habik
22 wrz 2015, 11:14
Forum: Związki
Temat: Zaostrzenie CU a partnerka.
Odpowiedzi: 12
Odsłony: 4054

Re: Zaostrzenie CU a partnerka.

a dokładniej odwrotnie - jednak początek związku, poznanie wiązało się z euforią, tzw. motylami w brzuchu. pełnią szczęścia, Pana Boga złapać za nogi. o to chodzi właśnie. Dostałeś pozytywną dawkę ,więc wielki okres pozytywnych skutków,z uderzeniem szczęścia do głowy :grin: Okres rozstania miał moi...
autor: Habik
21 wrz 2015, 23:41
Forum: Związki
Temat: Zaostrzenie CU a partnerka.
Odpowiedzi: 12
Odsłony: 4054

Re: Zaostrzenie CU a partnerka.

U chorych z NZJ obserwuje się raczej nadpłytkowość a nie małopłytkowość jak u mnie a to różnie bywa, przyczyny trombocytopenii są liczne, w tym choroby z autoagresji, niedobory Fe, B12, kwasu foliowego - częste w NZJ, polekowe itd. To ja mam tąką porządną, klasyczną, przebadaną wzdłuż i wszerz. Bez...
autor: Habik
21 wrz 2015, 23:09
Forum: Związki
Temat: Zaostrzenie CU a partnerka.
Odpowiedzi: 12
Odsłony: 4054

Re: Zaostrzenie CU a partnerka.

Brałem to też pod uwagę. Tylko raczej w inny sposób, a dokładniej odwrotnie - jednak początek związku, poznanie wiązało się z euforią, tzw. motylami w brzuchu. ;-) pełnią szczęścia, Pana Boga złapać za nogi. Okres rozstania miał moim zdaniem gorszy efekt. No nie wiem, pomyślę, ma to sens - ale żeby ...
autor: Habik
21 wrz 2015, 22:32
Forum: Związki
Temat: Zaostrzenie CU a partnerka.
Odpowiedzi: 12
Odsłony: 4054

Zaostrzenie CU a partnerka.

Witam, dość dziwna historia (ewentualnie teoria), ale może ktoś spotkał się z czymś podobnym - w sieci nic nie znalazłem, w sumie nie wiem jak pytanie do wujka googla zadać. Pytanie - czy ktoś powiązał kiedykolwiek zaostrzenie choroby ze związkiem z drugą osobą? W dużym skrócie - we wrześniu roku 20...
autor: Habik
10 gru 2014, 19:52
Forum: Inne
Temat: Biorezonator(zapper)/Orzech czarny/ Graviola/ALA
Odpowiedzi: 3
Odsłony: 4704

Re: Biorezonator(zapper)/Orzech czarny/ Graviola/ALA

Cześć, tak z czystej ciekawości poczytałem o zapperach i mam jedno pytanie - jak go używasz, tzn. gdzie go przykładasz? Pytanie wiążę z tym, że w opisie jest informacja by przykładać jedną elektrodę jak najbliżej chorego miejsca, tj jako elektryk/automatyk podejrzewam, że obwód musi się zamknąć prze...
autor: Habik
18 wrz 2014, 14:17
Forum: Interpretacja wyników
Temat: Morfologia - ziarnistość toksyczna?
Odpowiedzi: 1
Odsłony: 2082

Morfologia - ziarnistość toksyczna?

Witam, Poniżej wynik mojej ostatniej morfologii: HCT 46.2 [ % ] 40 - 53 RBC 4.95 [ 10^6/µl ] 4.50 - 5.80 HGB 15.1 [ g/dl ] 14.0 - 18.0 WBC 7.9 [ 10^3/µl ] 4.0 - 10.0 MCV 93 [ fl ] 80 - 100 MCHC 32.6 [ g/dl ] 31.0 - 36.0 MCH 30.5 [ pg ] 26.0 - 34.0 RDW-CV 12.0 [ % ] 11.5 - 14.0 PLT 57 [ 10^3/µl ] 150...
autor: Habik
06 wrz 2014, 13:06
Forum: Inne
Temat: Debutir
Odpowiedzi: 108
Odsłony: 95221

Re: Debutir

Szkoda, że u nas debutir jest jedynym suplementem zawierającym maślan sodu. Był, bo nie wiem dlaczego nie można go zdobyć w żadnej aptece - Ulgix Regulacja, tańszy od niego. Po pozytywnym skutku brania debutiru zacząłem szukać trochę informacji o maślanie sodu. Najzabawniejszym znaleziskiem było chy...
autor: Habik
06 wrz 2014, 12:46
Forum: Inne
Temat: Ból głowy - co brać?
Odpowiedzi: 9
Odsłony: 4526

Re: Ból głowy - co brać?

Jako bezpieczny dla mnie "jelitowo" i "hematologiczne" lekarz hematolog polecił doretę (paracetamol + tramal) - tylko to już jest na receptę. Sam paracetamol to dla mnie było za mało niestety ;)
autor: Habik
19 sie 2014, 10:17
Forum: Inne choroby
Temat: Małopłytkowość i splenektomia
Odpowiedzi: 0
Odsłony: 1181

Małopłytkowość i splenektomia

Witam, Wskutek prawdopodobnej sterydozależności związanej z pierwotną małopłytkowością immunologiczną (ITP) która towarzyszy mojemu CU (jak tylko schodzę z encortonu poniżej 15 mg płytki spadają do poziomu <30 tyś, co jest już niebezpiecznym poziomem) jestem przed decyzją związaną z splenektomią (us...
autor: Habik
07 lip 2014, 12:45
Forum: Probiotyki
Temat: VSL3=Vivomixx
Odpowiedzi: 341
Odsłony: 57219

Re: VSL3=Vivomixx

Stosuję VSL#3 od jakiegoś czasu i odnoszę wrażenie, że ma pozytywne działanie na jakość tego co ze mnie wychodzi ;-). Zastanawia mnie jedna rzecz, może ktoś gdzieś czytał, cokolwiek wie - czy rozpatrywano gdzieś, badano wpływ podawania probiotyku - takiego jak np. VSL#3 w postaci wlewki? I jakie był...
autor: Habik
06 mar 2014, 19:48
Forum: Inne
Temat: LDN lek na choroby autoimmunologiczne
Odpowiedzi: 391
Odsłony: 96394

Re: LDN lek na choroby autoimmunologiczne

Napisałem dziwne - gdyż jestem dość nietypowym pacjentem;) . Mojemu CU towarzyszy pierwotna małopłytkowość autoimmunologiczna i do tej pory przy względnym spokoju z CU miałem płytki między 40 a 60 tysiącami. Zaostrzenie małopłytkowości potrafiło wystąpić niezależnie bądź razem z pogorszeniem stanu C...
autor: Habik
06 mar 2014, 19:09
Forum: Inne
Temat: LDN lek na choroby autoimmunologiczne
Odpowiedzi: 391
Odsłony: 96394

Re: LDN lek na choroby autoimmunologiczne

I jak tam LDN'owcy? Ja swój eksperyment uznaję za nieudany. Przez długi czas stosowania LDN'u odnosiłem wrażenie, że na moje CU działał dość dobrze, jednakże zaostrzenie i tak przyszło. O dziwo, plusem odstawienia LDN'u jest to, że płytki krwi zaczęły mi rosnąć, choć to może być zbieg okoliczności. ;)
autor: Habik
03 lut 2014, 06:54
Forum: NZJ - artykuły naukowe
Temat: Propionyl L- carnityny
Odpowiedzi: 14
Odsłony: 5114

Re: Propionyl L- carnityny

Podobnie jak Jarczysław - testowałem na sobie GPLC - niestety bez efektu jeśli chodzi o jelito. Jeśli o kondychę chodzi to była duża różnica, nagle byłem w stanie biegać zdecydowanie dłuższe dystanse ;) Może wiesz bezpośrednio na jelito zrobić lewatywę z tym środkiem ;) No na to jeszcze nie wpadłem!...

Wyszukiwanie zaawansowane