Znaleziono 211 wyników

autor: emalkadream
16 sie 2016, 09:26
Forum: Mamusie i Maluchy
Temat: Mamusie 2015 :) i nie tylko
Odpowiedzi: 295
Odsłony: 22562

Re: Mamusie 2015 :) i nie tylko

Brawurka, dokładnie tak, chce kupić jakąś średnią paczkę czegoś ;-) ale nie wiem czego.
Bardzo dobre opinie ma Hipp Bio Combiotic, ale to zbankrutować można. Więc jeśli dziecko zaakceptuje jakieś tańsze mleko to byłoby super. Zdecyduje się chyba właśnie na jedno opakowanie Nan pro lub Bebilonu.
autor: emalkadream
15 sie 2016, 20:59
Forum: Mamusie i Maluchy
Temat: Mamusie 2015 :) i nie tylko
Odpowiedzi: 295
Odsłony: 22562

Re: Mamusie 2015 :) i nie tylko

Marchewkowe pole gratuluje serdecznie że synuś jest już z Wami na świecie :) Miałam dziś Was pytać jakie decyzje w sprawie karmienia. Mi też żaden z lekarzy nie powiedział ani tak ani nie na 100%. też się bije z myślami. Powoli zbieram wyprawkę i nie wiem jakie mleko modyfikowane wybrać by mieć jaki...
autor: emalkadream
10 sie 2016, 09:37
Forum: Diagnostyka
Temat: Kolonoskopia - jak ją przechodzicie?
Odpowiedzi: 982
Odsłony: 215612

Re: Kolonoskopia - jak ją przechodzicie?

Janka, opisze jak było u mnie. Przygotowanie to jak wiesz nic przyjemnego. Ale da się przeżyć. Miałam kolonoskopię w narkozie ok godziny 10 badanie trwa ok 40 minut. Pół godzinki potrzymali mnie na łóżku po zabiegu aż zaczęłam wracać do jako takiej świadomości. Wróciłam do domu taksówką, bo nie miał...
autor: emalkadream
08 sie 2016, 19:35
Forum: Mamusie i Maluchy
Temat: Mamusie 2015 :) i nie tylko
Odpowiedzi: 295
Odsłony: 22562

Re: Mamusie 2015 :) i nie tylko

Marchewkowe Pole, jaka waga! Kawał chłopa :)
autor: emalkadream
08 sie 2016, 17:53
Forum: Mamusie i Maluchy
Temat: Mamusie 2015 :) i nie tylko
Odpowiedzi: 295
Odsłony: 22562

Re: Mamusie 2015 :) i nie tylko

i u nas powoli do przodu dziś 25t3d. waga 770g. nareszcie panna się obróciła na głowę. Rośnie równomiernie tak jak od początku wychodzi 3 dni młodsza niż wg OM. Jutro idziemy pić glukozę. bleee a potem do flakologa :)
autor: emalkadream
15 lip 2016, 14:13
Forum: Mamusie i Maluchy
Temat: Mamusie 2015 :) i nie tylko
Odpowiedzi: 295
Odsłony: 22562

Re: Mamusie 2015 :) i nie tylko

U mnie 23 tydzień, do tej pory 2 kg na plusie, i czekamy na dziewczynkę imieniem Pola :) Co do porodu jeszcze nie podjęłam decyzji mam obawy i przed sn jak i przed cc. Przy sn boje się niekontrolowanego pęknięcia i problemów ze zwieraczami. Przy cc boje się zrostów, dłuższego powrotu do normalności....
autor: emalkadream
13 lip 2016, 18:38
Forum: Mamusie i Maluchy
Temat: Mamusie 2015 :) i nie tylko
Odpowiedzi: 295
Odsłony: 22562

Re: Mamusie 2015 :) i nie tylko

Cześć Mamusie, jak tam u Was? Mam nadzieje że spokój :)

Była już któraś z Was na krzywej cukrowej? Tak sobie myślę że jak Fortans przeżyłam to i z tym ulepkiem sobie poradzę...
autor: emalkadream
25 cze 2016, 22:10
Forum: Mamusie i Maluchy
Temat: Mamusie 2015 :) i nie tylko
Odpowiedzi: 295
Odsłony: 22562

Re: Mamusie 2015 :) i nie tylko

Dziewczyny jak u Was z przybieraniem na wadze? jeśli można zapytać? aktualnie 19 tydzień i tylko 1kg na plus. Na razie lekarz mówi by się tym nie przejmować, ale zastanawiam się czy to nie na skutek choroby.
autor: emalkadream
25 cze 2016, 22:08
Forum: Przebieg Ciąży
Temat: Ciąża, a Merkaptopuryna
Odpowiedzi: 21
Odsłony: 4597

Re: Ciąża, a Merkaptopuryna

Powiem Wam że ja trafiłam na dwie Panie Ginekolog które coś tam wiedzą o mojej chorobie, miały już pacjentki z NZJ, jedna tylko nie wiedziała co z AZA, ale żadna nie kazała odstawiać tylko skonsultować z gastrologiem ewentualną dawkę. Dawka została bez zmian.
autor: emalkadream
25 cze 2016, 22:05
Forum: Przebieg Ciąży
Temat: ciąża a crp
Odpowiedzi: 7
Odsłony: 2905

Re: ciąża a crp

Ja mam termin 18 listopada :)
autor: emalkadream
20 cze 2016, 22:43
Forum: Inne choroby
Temat: CU a tarczyca???
Odpowiedzi: 20
Odsłony: 12688

Re: CU a tarczyca???

Odgrzebuje stary temat:) Potrzebuje pomocy w temacie tarczycy. Badania tarczycy robiłam pierwszy raz w życiu po tym jak w środę tsh wyszło 3.2 co dla ciąży(19tc) jest za wysoka wartością.pozostale wyniki to: FT3 3,5 (nomra 2,0-4,4) FT4 1,2 (0,93-1,7) anty TPO 8,47 (0-34) antyTg 13,72 (0-115) Wie kto...
autor: emalkadream
03 cze 2016, 17:05
Forum: Przebieg Ciąży
Temat: ciąża i azathiopryna
Odpowiedzi: 206
Odsłony: 59590

Re: ciąża i azathiopryna

Hej Brawurka bardzo się cieszę że wszystko dobrze, u mnie skończonych 16 tygodni i jak do tej pory z dzieciem też wszystko ok. Azę dalej biorę, przez chwilę miałam kryzys ale kilka wlewek z Salofalku załagodziło sprawę.
Też szukam info o karmieniu z AZA i też nie znalazłam żadnych konkretów. :(
autor: emalkadream
29 mar 2016, 13:01
Forum: Przebieg Ciąży
Temat: ciąża i azathiopryna
Odpowiedzi: 206
Odsłony: 59590

Re: ciąża i azathiopryna

Właśnie wracam od gastrologa ☺ pogratulowala ze udało się zajść w remisji leków nie odstawiac, a w razie wątpliwości ginekologa prosiła by się z nią skontaktował. ☺☺☺
autor: emalkadream
26 mar 2016, 07:18
Forum: Mamusie i Maluchy
Temat: Mamusie 2015 :) i nie tylko
Odpowiedzi: 295
Odsłony: 22562

Re: Mamusie 2015 :) i nie tylko

Brawura , gratulacje, który to tydzień ? Na kiedy termin? Co na to gastrolog prowadzący? :-)

U mnie sam początek 7 tydzień termin na koniec listopada.
autor: emalkadream
25 mar 2016, 17:24
Forum: Przebieg Ciąży
Temat: ciąża i azathiopryna
Odpowiedzi: 206
Odsłony: 59590

Re: ciąża i azathiopryna

Brawurka I co się dowiedziałeś?
Też mnie ten temat interesuje a wizytę u gastrologa mam we wtorek dopiero.

Wyszukiwanie zaawansowane