Rozumiem Cie, w sumie ja bylem gorszy bo zakladalem co chwile tematy.

Natomiast Ty piszesz w kazdym poscie o swoich objawach i nas sie pytasz o duzo, duzo rzeczy.
Wydaje mi sie, ze Twoj problem moze byc zwiazany z nerwami.
Skoro psycholog Ci powiedzial, ze masz duzo nerwow, to posluchaj go, udaj sie na terapie, jesli nie pomoze, olej tematy glowy a zacznij szukac dobrego lekarza.
Zwiedzasz tylko Lublin, to mi przypomina troche moje miasto.
Tez mamy rozne placowki, duzo lekarzy ze specjalizacja. Niestety, sa znani w calej polsce jako Ci najgorsi. Przecietna osoba o tym nie wie, ale rozmawialem z lekarzami, profesorami i troche mi opowiedzieli o tych fachowcach

Skoro lekarz Cie zbywa, udaj sie do Poznania, Warszawy.
Inaczej bedziesz tracil kase tylko na prywatne wizyty i wmawianie, ze masz IBS bez podstawowych badan. Wejdz do dzialu lekarze i szukaj. Przeciez nie musisz sie leczyc tylko w jednym miescie. Ja sie leczylem w paru miastach dzieki temu mam full zestaw badan a mozliwe, ze za 4 dni dostane w koncu odpowiednie leczenie. Spotkalem wspanialych lekarzy, tych do dupy tez. To lepsze niz siedzenie na forum i zastanawianie sie a moze to a moze tamto, to tylko Ci pogarsza Twoj stan, wmawiasz sobie chorobe i szukasz a moze grzyb a moze lamblioza... zrobie badanie na to zrobie na tamto.
Bez sensu, szkoda kasy, nerwow.
Najlepiej isc do szpitala na diagnoze bo nie bedziesz musial jezdzic po innych miastach na pojedyncze badania itp.
Co do skierowania na kolonoskopie, moim zdaniem nie trzeba zadnego skierowania natomiast nie wiem jak to jest w placowkach, bo to roznie. Lepiej sie zapytac rodzinnego i jak chcesz zrobic prywatnie to nie ma nic do gadania a jak odmowi to na kartce i tyle.
Moj znajomy mial tomografie, chcial zrobic prywatnie. Nagle siostra bawiaca sie w "bossa" mowi, ze nie bedzie badania bo nie ma skierowania. Oczywiscie moj znajomy pierwsze co zrobil to "z szefem chce rozmawiac". Przyznano racje oczywiscie znajomemu, a osoba ktora odmowila zostala porzadnie wyzwana i tyle.
Na kapsulke MSWiA moj znajomy tez nie musial miec skierowania a robil prywatnie