Witam!
Moderatorzy: Anette28, Moderatorzy
-
- Debiutant ✽
- Choroba: CU
- województwo: -- poza Polską --
Witam!
Heej ! Witam wszystkich! Moja przyjaciółka (CU) pojawiła sie niespodziewanie jakieś 10 lat temu. Chociaż przez pierwsze lata ujawniała się się tylko na przełomie stycznia i lutego, to trwała miesiąc a i ja chudłam przeciętnie 10 kilo. Lekarze opiniowali za każdym razem nerwica żołądka, jelit. Sześć lat temu niestety minął miesiąc i nie dawała za wygraną, traciłam na wadze w strasznym tempie, biegunki były nieustanne... Kolonoskopia i opinia CU. Polecono mi dietę jakieś lekarstwa, "napompowano" mnie życiodajnymi kroplówkami i wysłano do domu. I wtedy zostałam sama, z tym wszystkim. Brałam tabletki stosowałam dietę i nic. Pół roku z marnym rezultatem. Przeanalizowałam wszystko o tej chorobie co jest dostępne. Przeanalizowałam swoje życie.... I postanowiłam wprowadzić zmiany. Dużo mnie to poświęceń kosztowało ale się opłaciło. W czerwcu minęło 5 lat spokoju zupełnego. Teraz jestem "rozważnym wszystkozjadaczem" z małą nadwagą. Nie biorę żadnych tabletek. Chronię się przed grypami i wszystkimi innymi "małymi i dużymi" chorobami. Pracuje cały czas nad swoją psychiką by była zawsze "uśmiechnięta". Stosuje metodę "co mam zrobić dzisiaj zrobię jutro"
. Stres i zmartwienia wypycham nogami za drzwi i okna... hmmm się rozpisałam ... Pozdrawiam wszystkich

Kiedyś walczyłam z jelitami teraz walczę z moją psychiką. Udaje się. Osiem lat spokoju.
-
- Początkujący ✽✽
- województwo: dolnośląskie
Re: Witam!
hej 
żadnych leków? ..to moje marzenie.....
czekam na swoja diagnoze i zobaczymy co będzie

żadnych leków? ..to moje marzenie.....

Iluizjana, witaj! Pozazdrościć takiej remisji 

-
- Debiutant ✽
Hej witam! Nie ma czo zazdrościć ! Strach dopada mnie zawsze w styczniu i tak co roku. Zobaczymy co czas pokaże. 

Kiedyś walczyłam z jelitami teraz walczę z moją psychiką. Udaje się. Osiem lat spokoju.
Iluizjana, ale nie nastawiaj się negatywny na styczeń
!

-
- Debiutant ✽
Mikrusia nie nastawiam sie tylko to tak we krwi zostało że zawsze z końcem stycznia myśle co będzie. "Głowę w obłokach niosę by ziemskie problemy mi pięt nie dotykały"-to takie moje motto antystresowe. ;-D
-
- Weteran ✿
- Choroba: CD
- województwo: lubelskie
- Kontakt:
Witaj na forum 

Nie istnieją żadne określone potrawy, które zasadniczo wpływają na ciężkość przebiegu lub na rodzaj nawrotu choroby u wszystkich pacjentów.
poradnik żywieniowy Falka
poradnik żywieniowy Falka
- HONIA
- Początkujący ✽✽
- województwo: pomorskie
- Kontakt:
ja również witam
-
- Debiutant ✽
Ukłonik niski dla wszystkich!!
- Ania406
- Doświadczony ❃
- Choroba: CD
- województwo: mazowieckie
Powitać 

Care for life and physical health, with due regard for the needs of others and the common good, is concomitant with respect for human dignity.
- CzarnaMamba
- Doświadczony ❃
- Choroba: nie ustalono
- województwo: dolnośląskie
-
- Początkujący ✽✽
- województwo: łódzkie
- Kontakt:
Witaj i pozdrawiam 

-
- Znawca ❃❃
- województwo: wielkopolskie
Hello Iluzjana
Mam pytanko , czy zauważyłaś że jakaś dieta, pożywienie pomogło Tobie wejść w remisje?

Mam pytanko , czy zauważyłaś że jakaś dieta, pożywienie pomogło Tobie wejść w remisje?