kalka_96, gdzie operację będziesz miała?
Moderatorzy: Anette28, Moderatorzy
Ja nie miałam cewnika, ale u mnie to wszystko było na ostro, więc chyba zapomnieli włożyćkalka_96 pisze: najbardziej to chyba boję się cewnika. bo to dla mnie nowość będzie... obudzę się pewnie z nim, więc będzie trzeba przeżyć wyciąganie.
prawda! ale nasza Alex dużo śliczniejsza od Pani z avataraBrawurka pisze:alex0101, masz śliczną buźkę
Niestety będzie. Ja wypiłam tylko lity..tyle mi wystarczyło. Miałam prawie pusty przewód pokarmowy, bo z nerwów nic nie jadłam od dwóch dni przed operacją.kalka_96 pisze:będzie fortrans?![]()
szczególnie ten pod pasem operacyjnym.Brawurka pisze: Dren to inne sprawa.
Ważne jest, żeby słuchać poleceń pielęgniarki, która Cię obsługuje. Jeśli podczas wyjmowania drenu ona powie Ci "proszę nabrać powietrza", albo "proszę wypuścić powietrze", to posłusznie zrób tak, jak mówi. Uwierz mi, to ułatwi Ci zniesienie odczuwanego dyskomfortu i ewentualnego bólu.Brawurka pisze: Dren to inne sprawa.
www.mp.pl/artykuly/106409kalka_96 pisze:operować zgodnie z zasadami protokołu ERAS
w sumie to ciekawe i wiele elementów z tego i u mnie stosowano przy operacjach.Protokół kompleksowej opieki okołooperacyjnej dla poprawy wyników leczenia. Zasady ogólne oraz zastosowanie ERAS w chirurgii jelita grubego