zaostrzenie
Moderatorzy: Anette28, Moderatorzy
- ewkunia
- Doświadczony ❃
- Choroba: niesklasyfikowane NZJ
- województwo: pomorskie
Re: zaostrzenie
To znowu ja z tym samym przypadkiem,co kilka postów powyżej. Wtedy dostałam tylko antybiotyk (Cipronex), po 2tyg znów to samo-cala noc w wc plus temperatura. Następnego dnia jak ręką odjął. Zrobiono mi badania krwi. Hm,większość wskaźników ok,ale crp uwaga PIĘĆDZIESIĄT (norma 0do5). Mam ponowić badania krwi i dostanę skierowanie na kolonkę. Co się ruszyło...

Ewkunia; biorę: nic; brałam :Asamax Imuran, Pentasę, Metronizadol, Encorton, Salofalk, Jucolon, wlewki z hydrokortyzonem,..., and many more
ważę 60kg/169cm, mam notorycznie stany podgorączkowe;/ Moje jelita źle znoszą mesalazynę.

- Cinimini
- Znawca ❃❃
- Choroba: CD
- województwo: łódzkie
- Kontakt:
Miałam dokładnie to samo 2 tygodnie temu. Stany gorączkowe do 39 st. biegunki co 2-3 godz. najczęściej w nocy, spadek wagi CRP 80 !. Skierowano mnie na kolokę, okazało się, że mam silny stan zapalny w okolicy esicy i polip (który odrazu, bezboleśnie usunieto), tego samego dnia wyszłam do domu. Dostałam Xifaxan i juz po drugim dniu stosowania było o niebo lepiej. Po 2 tyg. kazano mi zrobić powtórkę CRP i już jest lepiej, bo z 80 spadło na 41, więc ide ku lepszemu. Trzeba pamiętać, że wynik CRP może być zakłamany np. z powodu przeziębienia. Nie martw sie ewkunia, będzie dobrze
.

- Coralie
- Aktywny ✽✽✽
Nie ma się co przejmować, ja miałam crp 114 w najgorszym momencie i wszystko samo ustąpiło (wtedy lekarze mieli mnie w...). Po 3 miesiącach miałam już jakieś ułamkowe wartości. To jest bardzo czuły wskaźnik. Jedno co mi lekarz powiedział - robić kolonoskopię wtedy, kiedy crp właśnie wychodzi takie wysokie, bo mi zrobili za późno i nic nie wykazała. Także walcz o skierowania 

New beginning 

-
- Weteran ✿
- Choroba: CD
- województwo: lubelskie
- Kontakt:
przypominam, że o wyniku CRP rozmawiamy już w dwóch innych wątkach
viewtopic.php?t=6732&highlight=niskie+crp
viewtopic.php?t=4144&highlight=crp
viewtopic.php?t=6732&highlight=niskie+crp
viewtopic.php?t=4144&highlight=crp
Nie istnieją żadne określone potrawy, które zasadniczo wpływają na ciężkość przebiegu lub na rodzaj nawrotu choroby u wszystkich pacjentów.
poradnik żywieniowy Falka
poradnik żywieniowy Falka
- ewkunia
- Doświadczony ❃
Ok, przenosimy się z CRP. A propos mych stanów, udało mi umówić na kolonoskopię w ten wtorek:) Trzymajcie kciuki,a ja się przenoszę do wątku o fortransie;p
Ewkunia; biorę: nic; brałam :Asamax Imuran, Pentasę, Metronizadol, Encorton, Salofalk, Jucolon, wlewki z hydrokortyzonem,..., and many more
ważę 60kg/169cm, mam notorycznie stany podgorączkowe;/ Moje jelita źle znoszą mesalazynę.