Ból przy wypróżnianiu
Moderatorzy: Anette28, Moderatorzy
- -Ania-
- Admin
- Choroba: CD
- województwo: śląskie
Re: Ból przy wypróżnianiu
żel ziołowy piszesz, a mozesz podać nazwę?
ja osobiście z ziołami to ostrożnie, bo czasem więcej mogą zaszkodzić niż pomóc.
ania
ja osobiście z ziołami to ostrożnie, bo czasem więcej mogą zaszkodzić niż pomóc.
ania
- ranka
- Mistrzunio ❃❃❃
- Choroba: CU
- województwo: pomorskie
- Kontakt:
ale hemoroidy to fizjologiajakieś hemoroidy-wredne choróbsko

a ze czasem moga wypadac,to juz inna historia..
- Cinimini
- Znawca ❃❃
- województwo: łódzkie
- Kontakt:
...Od jaiegos czasu dopadlo mnie zaostrzenie,biore sterydy,Pentase w czopkach,tabletkach,azathopiryne i witaminki ... Od kilku dni wyproznianie to dla mnie horror ... mam okropny bol/skorcz brzucha,na calym ciele pojawiaja sie czerwone plamy,zimny pot,przyspieszone bicie serca ... -a po wyproznieniu jak reka odjal... Lekarz powiedzial mi , ze te plamy na ciele to nerwy...nie wiem co o tym myslec ...
- Patryśka
- Doświadczony ❃
- województwo: małopolskie
Tez takie cos przechodzilamCinimini pisze:mam okropny bol/skorcz brzucha,na calym ciele pojawiaja sie czerwone plamy,zimny pot,przyspieszone bicie serca

czasem mijalo czasem nie...Cinimini pisze:-a po wyproznieniu jak reka odjal
-
- Specjalista od Spraw medycznych
- Choroba: CD u dziecka
- województwo: mazowieckie
- Kontakt:
A jak jest częsośc wypróżnień i konsystencja stolca? Czy miałaś kiedyś zmiany okołoodbytnicze?? Gdzie masz zmiany chorobowe??
Przyłacz się do Towarzystwa J-elita. Działamy dla waszego dobra, ale bez Waszej pomocy niewiele zrobimy.
- Cinimini
- Znawca ❃❃
- województwo: łódzkie
- Kontakt:
..." Esica i odbytnica pbrzekniete z owrzodzeniami" ... Wyprozniam sie 1-2 r/d, konsystencja papkowata... natomiast oprocz tego,ok.4-5 r/d wydalam sam sluz...
-
- Specjalista od Spraw medycznych
- Choroba: CD u dziecka
- Kontakt:
To pp efekt zaostrzenia. Czy wcześniej barałaś czopki pentasy?? A tak na marginesie czy nie masz zmian w innych częściach jelta, bo w CD odbytnica jest wg literatury bez zmian
Ostatnio zmieniony 15 sie 2007, 21:06 przez Mamcia, łącznie zmieniany 1 raz.
Przyłacz się do Towarzystwa J-elita. Działamy dla waszego dobra, ale bez Waszej pomocy niewiele zrobimy.
-
- Debiutant ✽
- Choroba: osoba zainteresowana
Ta maść(żęl) to AEsculan.Przejdziemy się chyba do lekarza
coś ostro go tam kłuje.
Pozdrawiam

Pozdrawiam
- goniusia
- Aktywny ✽✽✽
- województwo: dolnośląskie
Bardzo dobra maść na hemoroidy to Proctoglyvenol żel,nie jest tania ale skuteczna.Polecił mi ktoś na forum i lekarz przepisał to samo i działa
-
- Debiutant ✽
No a mojemu męzusiowi już chyba nie pomaga ta maść
jeden dzień było dobrze a potem znowu go bolało- dzisiaj trzeba się wybrać do lekarza -może trzeba będzie to usunąć.
POzdrawiam WAS! i dzięki za rady!

- ranio
- Początkujący ✽✽
- Kontakt:
Podczepię pod temat: ostatnio też pojawił się u mnie ból przy wypróżnianiu. Właśnie takie wspomniane wcześniej kłucie. Dziś oprócz tego kłującego bólu pojawiła się krew z porannym stolcem. Umówiłam się na jutro do lekarza i tak się zastanawiam czy mam się już niepokoić czy jeszcze nie
Bo może to hemoroidy albo coś w tym rodzaju, a nie pogorszenie. Od tygodnia zmniejszam dawkę sterydów z 32mg na 24mg. Mam nadzieję jutro się co nieco wyjaśni.
Pocieszam się tym, że krew była tylko rano i tylko wtedy pojawił się wspominany wcześniej ból. Przy kolejnych wizytach w wc już było oki.
Dziś nie poszłam do pracy, żeby się dodatkowo nie stresować. Od tygodnia jestem w nowej pracy i pewnie stres z tym związany też ma wpływ na częstotliwość moich wizyt w kibelku.

Bo może to hemoroidy albo coś w tym rodzaju, a nie pogorszenie. Od tygodnia zmniejszam dawkę sterydów z 32mg na 24mg. Mam nadzieję jutro się co nieco wyjaśni.
Pocieszam się tym, że krew była tylko rano i tylko wtedy pojawił się wspominany wcześniej ból. Przy kolejnych wizytach w wc już było oki.
Dziś nie poszłam do pracy, żeby się dodatkowo nie stresować. Od tygodnia jestem w nowej pracy i pewnie stres z tym związany też ma wpływ na częstotliwość moich wizyt w kibelku.
Ostatnio zmieniony 20 sie 2007, 16:30 przez ranio, łącznie zmieniany 1 raz.
"Znajdujesz to czego szukasz, umyka ci to co zaniedbujesz."
- goniusia
- Aktywny ✽✽✽
- województwo: dolnośląskie
Dokładnie i zawsze kiedyś dolegliwości powrócą,przy większym wysiłku,biegunce itp.Ja tak mamZenobius pisze:Hemoroidow nie leczy sie hopsiup tylko pare tygodni.. a przynajmniej u mnie tak bylo.
-
- Debiutant ✽
My bylismy z mężem u lekarza i powiedziala ,że to pęknięcie hemoroidu-przepisała czopki i maść posterisan i mąż od poniedziałku to stosuje ale dalej bardzo go boli i ma bardzo duzo krwi.CZy ktoś z Was też tak miał, czy to tak długo boli?I to nie tylko przy wypróżnianiu tylko cały czas go boli
Już nie mogę patrzeć jak on cierpi myslałam że te leki pomogą a tu nic 

-
- Debiutant ✽
a wczoraj poszlismy do innego lekarza i n stwierdził ze to szczelina odbytu. maż wzial wczoraj masc posterisan -h i było mu o wiele lepiej ale wczoraj dostał gorączki 38 i teraz rano też ma- pomóżcie skąd ta goraczka
bierze jeszcze encorton 5mg, asamax 3-2tabl i ostatnio przestał brać czopki pentasy- czy to nawrót???? i nie ma biegunki 

-
- Debiutant ✽
Uaktualniam-pojechalismy wczoraj do szpitala i lekarz powiedział ,że to szczelina i to do zoperowaniadusia78 pisze:a wczoraj poszlismy do innego lekarza i n stwierdził ze to szczelina odbytu. maż wzial wczoraj masc posterisan -h i było mu o wiele lepiej ale wczoraj dostał gorączki 38 i teraz rano też ma- pomóżcie skąd ta goraczkabierze jeszcze encorton 5mg, asamax 3-2tabl i ostatnio przestał brać czopki pentasy- czy to nawrót???? i nie ma biegunki

Czy ktoś z Was miał tą szczelinę!