Czas remisji
Moderatorzy: Anette28, Moderatorzy
- Lawenda
- Początkujący ✽✽
- Choroba: CD
- województwo: mazowieckie
- Kontakt:
Re: Czas remisji
Witam
Ja właśnie cieszę się remisją jakieś 4 m-ce. To moja pierwsza remisja po tych wszystkich perypetiach. Nareszcie to słowo przestało brzmieć pusto i nieosiągalnie. Faktycznie (jak mi to lekarz przepowiadał) zjadam prawie wszystko i nawet popijam od czasu do czasu. A wszystko to po azatioprynie, co do której miałam pełno obaw. Wszystkim życzę takiego stanu "normalności".
Ja właśnie cieszę się remisją jakieś 4 m-ce. To moja pierwsza remisja po tych wszystkich perypetiach. Nareszcie to słowo przestało brzmieć pusto i nieosiągalnie. Faktycznie (jak mi to lekarz przepowiadał) zjadam prawie wszystko i nawet popijam od czasu do czasu. A wszystko to po azatioprynie, co do której miałam pełno obaw. Wszystkim życzę takiego stanu "normalności".
Twardym trzeba być nie miętkim...
-
- Początkujący ✽✽
- Choroba: CU
- województwo: -- poza Polską --
najdluzszy okres remisji to 4 lata
bylo dobrze, az milo powspominac
teraz mam nawrot
pozdrawiam

bylo dobrze, az milo powspominac
teraz mam nawrot

pozdrawiam
Zycie nie jest, ani gorsze, ani lepsze od naszych marzen, jest tylko zupelnie inne.
William Szekspir
William Szekspir
- kreska29
- Początkujący ✽✽
- województwo: dolnośląskie
- Kontakt:
Moj okres remisji to jak dotąd 7 miesięcy...i mam nadzieję że bedzie dłużej....Z wiosna nadzieja powraca...kasia
- funia
- Aktywny ✽✽✽
- województwo: wielkopolskie
- Kontakt:
gdyby nie te stresy... pewnie wszystkim nam zyloby sie lepiej
ja przez ostatnie pol roku nie czulam, ze jestem chora
az przyszly zmiany z pracy, przeprowadzka, fachowcy itd, i sie skonczylo dobre samopoczucie
ja przez ostatnie pol roku nie czulam, ze jestem chora
az przyszly zmiany z pracy, przeprowadzka, fachowcy itd, i sie skonczylo dobre samopoczucie

- funia
- Aktywny ✽✽✽
- województwo: wielkopolskie
- Kontakt:
Zabusia, nie stresuj córki:))))
-
- Specjalista ds. Porad Prawnych
- Choroba: CD u dziecka
- województwo: podkarpackie
- Kontakt:
No to ja jestem "forumowym " dyslektykiem- tyle razy ile coś przekręciłam to chyba mistrzostwo. teraz powoli sie uczę sprawdzać co napisałąm , chociaż bardzo tego nie lubię.
Pozdrawiam dys i nie dys
Szaraja

Pozdrawiam dys i nie dys
Szaraja
Chwała tym którzy stworzyli to forum. a dla wszystkich którzy piszą wielkie dzięki
- madziula
- Aktywny ✽✽✽
- Choroba: w trakcie diagnozy
- województwo: -- poza Polską --
- Kontakt:
Teoretycznie choruję na najprawdopodobniej CU od jakiegoś roku, ale to chyba za krótko, żeby "wejść w remisję", bo ja cały czas czuje się tak samo, nawet gorzej, a poprawy nie ma w ogole. Ale to pewnie za krótki okres. Pozdrawiam
kokodżambo i do przodu
podejrzenie choroby Crohna
podejrzenie choroby Crohna
- manka
- Aktywny ✽✽✽
- województwo: kujawsko-pomorskie
no tak nie mozna do konca porownac swojego stanu do innych chorych kazdy choruje bardzo roznie. ja np jestem chora prawdopodobnie od 3 lat albo i wiecej ale taki ostry stan mialam tylko raz, jakies piec miesiecy temu a od okolo 2 miesiecy jestem w remisji (raz jest dobrze czasem zle ale jest remisja oby jaknajdlozej
) wiec nie mozna mowic ze za krotko albo za dlogo kazdy jest chory inaczej. ale tak jak Zeno pisze bedzie dobrze caly czas sobie to powtarzeam i jakos jest , wiec trzymaj sie i BEDZIE DOBRZE 

RAZ JEST DOBRZE RAZ JEST ŹLE ALE ZAWSZE JEST JAKOŚ 

- Rose
- Początkujący ✽✽
- Kontakt:
witam. choruje na cu od 2,5. żyje sobie w trakcie remisji niecaly rok. zdrówka życze 

- Natanael
- Początkujący ✽✽
- Kontakt:
Remisja z prawdziwego zdarzenia to dla mnie mit - nie widziałem nie doświadczyłetylko inni mi o tym opowiadają
22 lata - CU
...Ufać Bogu to wszystko co nam zostało...
...Ufać Bogu to wszystko co nam zostało...
-
- Debiutant ✽
Myślę, że warto odświeżyć temat. Ostatni post był w 2006 roku, a tu już 2008 nas zastał
.
U mnie było jedno zaostrzenie w 2006 roku, a od 13 miesięcy mam spokój i oby na zawsze!
Rekordziści, wpisujcie się.

U mnie było jedno zaostrzenie w 2006 roku, a od 13 miesięcy mam spokój i oby na zawsze!

Rekordziści, wpisujcie się.
-
- Początkujący ✽✽
- województwo: śląskie
- Kontakt:
ale Wam zazdroszczę
ja w ciągu mojego 3,5-letniego zmagania się z colitem miałam chyba jakieś 4 miesiące zupełnego spokoju, a tak to jako tako leci . Życzę dalszej remisji wszytskim 

-
- Debiutant ✽
- Kontakt:
Witam wszystkich. Ja z CD zmagam się od 9 lat. Mialam kilka remisji z czego ostatnia trwala póltora roku
teraz byl miesiąc zaostrzenia, w środę dostalam pierwszą dawkę infliximabu i znowu wchodzę w remisję
i oby bylo tak zawsze i wszystkim wam życzę jak najdluższego okresu remisji. 

człowiek zmienia się w zależności od ludzi, zdarzeń, okoliczności...jednak lepiej być pierwsza wersją siebie , niż drugą kogoś innego ...
- Miki
- Początkujący ✽✽
- województwo: warmińsko-mazurskie
Ja choruję od 9 lat.
W 2002 byłam ostatni raz w szpitalu-średnie zaostrzenie i od tamtej pory nie jest źle. Nie piszę nic więcej zeby nie za peszczać-jak już pewnie kilkoro z Was wiem we wtorek mam kolonoskopię i panicznie się boję.
Z tych nerwów dostała biegunki i już dzisiaj byłam 5 razy w

W 2002 byłam ostatni raz w szpitalu-średnie zaostrzenie i od tamtej pory nie jest źle. Nie piszę nic więcej zeby nie za peszczać-jak już pewnie kilkoro z Was wiem we wtorek mam kolonoskopię i panicznie się boję.
Z tych nerwów dostała biegunki i już dzisiaj byłam 5 razy w