[ Dodano: 01-10-2012 ]
robiłam dzisiaj test, ten z apteki, wynik pozytywny

Moderatorzy: Anette28, Moderatorzy
Czerwone smugi na kale są wtedy, gdy krew jest z końcówki jelita grubego/odbytu - to nic strasznego. Smugi czasem robią się jak stolec jest zbyt twardy i podrażnia odbyt. Gorzej, jak krew jest wymieszana ze stolcem (wtedy stolec najczęściej nie jest zwarty).matwawa pisze:jak wygląda krew w kale(w uformowanym stolcu)? czy są to smugi wzdłuż stolca? kropki czerwonego koloru?
Śluz to jakby kisiel - bezbarwny lub podbarwiony. Niewielkie ilości występują nawet u zdrowych ludzi.matwawa pisze:czy śluz to taka piana? jak rozpoznać że w stolcu jest za dużo śluzu?
czyli wtedy to będzie stolec o lekko czerwonej barwie, prawda? nie będzie żadnych smug...izo.sim pisze: Gorzej, jak krew jest wymieszana ze stolcem (wtedy stolec najczęściej nie jest zwarty).
Jak ma lekko czerwoną barwę, bez paniki. Gorzej jak jest więcej krwi niż stolca.matwawa pisze:czyli wtedy to będzie stolec o lekko czerwonej barwie
Niekoniecznie - niektóre leki zmieniają kolor stolca.matwawa pisze:jeżeli nie jadłem buraków a mam czerwoną kupę to może być krew?