Kulturystyka i sporty siłowe
Moderatorzy: Anette28, Moderatorzy
-
- Debiutant ✽
- Choroba: CU
- województwo: zachodniopomorskie
Re: Kulturystyka i sporty siłowe
A więc gainer sklada sie z węglowodanow i białka- tak mozna najprosciej powiedziec.
Więc w szkole zastepuuje mi taki posilek jak bym zjadł w domu np. kurczak (białko) i ryz (węglowodany)
Więc w szkole zastepuuje mi taki posilek jak bym zjadł w domu np. kurczak (białko) i ryz (węglowodany)
- deep navy
- Aktywny ✽✽✽
- Choroba: osoba zainteresowana
- województwo: lubelskie
Z tego co mi się obiło o uszy to sporty siłowe nie są wskazane u osób z CU (nie wiem czy są przeprowadzone badania na ten temat?).
SzzychAa, według mnie za wcześnie zaczynasz z siłką, pamiętaj o tym, że jeszcze rośniesz.
Moje pytanie brzmi: czy bierzesz jakieś leki związane z Twoją chorobą? (typu: asamax, encorton?).
Jeżeli nie to dlaczego?
Jeżeli tak to... co i w jakich ilościach?
SzzychAa, według mnie za wcześnie zaczynasz z siłką, pamiętaj o tym, że jeszcze rośniesz.
Moje pytanie brzmi: czy bierzesz jakieś leki związane z Twoją chorobą? (typu: asamax, encorton?).
Jeżeli nie to dlaczego?
Jeżeli tak to... co i w jakich ilościach?
"Wciąż wierzę w miłość, w pokój, w pozytywne myślenie" J.Lennon
Dużo osób z forum ćwiczy na siłowni. Mnie się obiło o uszy, że każdy może ćwiczyć, bo to zależy ile wytrzyma i od tego czy jest w remisji, bądź w zaostrzeniu.deep navy pisze:Z tego co mi się obiło o uszy to sporty siłowe nie są wskazane u osób z CU (nie wiem czy są przeprowadzone badania na ten temat?).
Co do odżywek to nie wiem. Nie można ćwiczyć bez odżywek? O_o''
-
- Debiutant ✽
Biore asamax 3xdziennie tabletke, ecorton- 2 razy dziennie 20ml.
Mikrusia- mozna.
Przeczytaj moj wczesniej post to bedziec wiedziala po co chcę je brac.
Mikrusia- mozna.
Przeczytaj moj wczesniej post to bedziec wiedziala po co chcę je brac.
SzzychAa, czytałam, nie lepiej po prostu zmodyfikowac tak diete, posiłki by nie brać jakiś tam gainerów, tylko doodżywkować sie[neologizm stworzyłam
] normalnie jedzeniem? Albo jakimiś może nutridrinkami itp?

- deep navy
- Aktywny ✽✽✽
Sprawdź dobrze czy można brać jednocześnie: asamax + sterydy + to coś na 'g'.Biore asamax 3xdziennie tabletke, ecorton- 2 razy
Pamiętaj o tym, że masz tylko jeden żołądek, który ma Ci służyć przez całe życie.
mam cd, wiec te druga postac choroby zapalnej. moj lekarz gastrolog zdecydowanie zabronil gainerow, wymienil nawet pewien skladnik (o dziwnej nazwie, ktorej nie przytocze), ktory jest wlasnie tak grozny na moje jelitka (nie znalazlem go na etykiecie) wiec sobie darowalem odzywki. nawet odzywki weglowodanowe.
co do wieku, nie slyszalem o przeciwskazaniach, ogolnie sport dosc urazowy, jak kazdy inny sport
co do wieku, nie slyszalem o przeciwskazaniach, ogolnie sport dosc urazowy, jak kazdy inny sport
-
- Weteran ✿
- Choroba: CD
- Kontakt:
coś mi się kojarzy, że przeciwwskazaniem jest młody wiek przy intensywnym treningu z powodu tego, że człowiek ciągle rośnie, rozwija się, kształtuje itd., a taki trening może spowodować jakieś nieprawidłowości z rozwojem kości, no jakoś tak to szło nie pamiętam dokładniedethleffs pisze:co do wieku, nie slyszalem o przeciwskazaniach

Nie istnieją żadne określone potrawy, które zasadniczo wpływają na ciężkość przebiegu lub na rodzaj nawrotu choroby u wszystkich pacjentów.
poradnik żywieniowy Falka
-
- Debiutant ✽
Jasne ze lepiej jest sie 'doodzywkowac' jedzieniem.Zawsze tak bedzie. Ale powtarzam, w moim przypadku jest to nie mozliwe. Gdyby bylo, to z cała pewnoscia bym zrezygnował z odzywek.
Nutridrinki...
krotko bez komentarza: NIE.
Nie chce was obrazic, ani nic z tych rzeczy, ale jezeli na temat silowni nic nie wiecie - "cos tam mi sie o uszy obiło" - to nie piszcie.
No nic, bede sie musiał przejsc do lekarza i sie spytac.
Nutridrinki...

Nie chce was obrazic, ani nic z tych rzeczy, ale jezeli na temat silowni nic nie wiecie - "cos tam mi sie o uszy obiło" - to nie piszcie.
No nic, bede sie musiał przejsc do lekarza i sie spytac.
-
- Weteran ✿
- Kontakt:
No że też ja tego wcześniej nie znalazłam viewtopic.php?t=1283&highlight=si%B3ownia tam jest o gainerach itp., jak chcesz to rzuć okiem.
Nie istnieją żadne określone potrawy, które zasadniczo wpływają na ciężkość przebiegu lub na rodzaj nawrotu choroby u wszystkich pacjentów.
-
- Debiutant ✽
O, wiekie dzęki za ten temat! 

w sumie to nie wiedziałem czy post dać tutaj czy raczej do tematu o encortonie
od tygodnia przyjmuje encorton, 40mg na dobe(40mg rano i 10mg w południe)
podobno moge po tym nieźle przytyć(apetyt juz mi sie o wiele zwiększył) i zastanawiam sie nad jakimiś ćwiczeniami aby ta masa poszła trochę w miesnie
jakie ćwiczenia oprócz pompek, brzuszków, podciągnieć na drążku proponujecie?
i w jakich dawkach?
w ogóle co proponujecie? czy po encortonie mozna tylko przytyć czy tez da sie jakis fajny efekt wyciągnąc?
od tygodnia przyjmuje encorton, 40mg na dobe(40mg rano i 10mg w południe)
podobno moge po tym nieźle przytyć(apetyt juz mi sie o wiele zwiększył) i zastanawiam sie nad jakimiś ćwiczeniami aby ta masa poszła trochę w miesnie
jakie ćwiczenia oprócz pompek, brzuszków, podciągnieć na drążku proponujecie?
i w jakich dawkach?
w ogóle co proponujecie? czy po encortonie mozna tylko przytyć czy tez da sie jakis fajny efekt wyciągnąc?
- deep navy
- Aktywny ✽✽✽
Z tego co pamiętam to po encortonie mięśnie zatrzymują większe ilości wody... ale czy da się z tego coś ulepić ?matigos pisze:czy po encortonie mozna tylko przytyć czy tez da sie jakis fajny efekt wyciągnąc?
-
- Weteran ✿
- Kontakt:
matigos, zajrzyj tu viewtopic.php?t=623&postdays=0&postorde ... &start=465 (od 9-tego postu na tej stronie i w ogóle w tym temacie)

wielkie dzieki...Natalka pisze:matigos, zajrzyj tu viewtopic.php?t=623&postdays=0&postorde ... &start=465 (od 9-tego postu na tej stronie i w ogóle w tym temacie)
encorton encortonem ale moze uda sie nie przytyc zbyt duzo na brzuchu