Pływanie a stawy
Moderatorzy: Anette28, Moderatorzy
- Lawenda
- Początkujący ✽✽
- Choroba: CD
- województwo: mazowieckie
- Kontakt:
Pływanie a stawy
Bardzo lubi? p?ywanie ale od kiedy dopad?o mi stawy jako? nie mam odwagi i?? na basen. Nie jest tak, ?e jako? specjalnie mocno mnie bol? i ci?gle ale poniewa? g?ównie rzuci?o mi si? na d?onie to ciut mnie to irytuje i ogranicza. Wiem, ?e przy chorych stawach nie zalecaj? ich moczenia a ju? na pewno nie w zimnej wodzie. Napiszcie prosz? jak jest u was?
Ostatnio zmieniony 06 lip 2006, 22:21 przez Lawenda, łącznie zmieniany 1 raz.
Twardym trzeba być nie miętkim...
- kamil86
- Początkujący ✽✽
- Choroba: nie ustalono
Re: Pływanie a stawy
Ja lubie ale w lipcu kiedy l?zysz na lezaczku i sie opalasz to wtedy kapiel to sama przyjemnosc 

Brak roweru powoduje raka i choroby serca !
To dziwna spraa w takim razie
mialam ostanio duze problemy ze stawami kolanowymi zbierala mi sie woda...I jakis czas temu zachcialo mi sie basenu wiec sie ledwo doczlapalam i nie uwierzycie po godzinie spedzonej w basenie opuchlizna zeszla i jak wracalam do domku to moj chod przypominal juz chod czlowieka
takze nie wiem moze to zalezy co z tymi stawami sie dzieje???ja mialam stan zapalny i torebke wody3,5cm na 6cm .Pozdrawiam i moze warto sie skusic??jesli nie na basen bo tam zimna woda to moze do jakiegos aqua parku tam maja cieplejsza wode przynajmniej w niektorych basenach

zawsze moglo byc gorzej
-
- Debiutant ✽
- Choroba: nie ustalono
- Kontakt:
Ja też chodzę na basen 3 razy w tygodniu i nie narzekam. Raczej wpływa to na mnie korzystnie. Z tym, że ja nie mam na razie problemow ze stawami!
-
- Debiutant ✽
- województwo: podkarpackie
Pływanie to praca stawów w odciążeniu i raczej pomoże niż zaszkodzi.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- ita71
- Doświadczony ❃
- Choroba: CD u dziecka
- województwo: pomorskie
Przy chorych stawach,konkretnie przy RZS (ma to moja siostrzenica) jakLawenda pisze:przy chorych stawach nie zalecaj? ich moczenia a ju? na pewno nie w zimnej wodzie. Napiszcie prosz? jak jest u was?
najbardziej basen.Ma wręcz wskazany basen,ale solankowy i bardzo pomaga.
Nigdy nie mów nigdy...
- Linda123
- Aktywny ✽✽✽
- Kontakt:
Ja mam zapalenie stawów i przy podleczeniu lekarz powiedział, że basen jak najbardziej bo
ulmen pisze:Pływanie to praca stawów w odciążeniu i raczej pomoże niż zaszkodzi
biore: pentasa 2x2, sulfasalazyna 1x2
IBS u dziecka
IBS u dziecka
- smoczyca
- Początkujący ✽✽
- Choroba: CU
- województwo: śląskie
- Kontakt:
mi tez lekarz zalecił pływanie an stawy. tylko, ze u mnie basen odpada. mam problemy skórne a po chlorze to już chyba wogle (fuuj):neutral:
- Miska Ryżu
- Doświadczony ❃
- województwo: śląskie
- Kontakt:
Kiedy ja miałam jeszcze problemy ze stawami, wieki temu, pływanie bardzo mi pomagało gdyż nie obciążało stawów, a jednocześnie dostarczało niezbędnego ruchu. Lekarz również zalecał mi wtedy taką formę rekreacji 

Smutno Ci? A może budyń? 

-
- Początkujący ✽✽
- Choroba: CD u partnera
a ozonowana woda? może gdzieś i taki basen sie znajdzie. ja bardzo sobie chwalę ozon zamiast cholru na basenie - zupełnie inna sprawa
-
- Początkujący ✽✽
- Choroba: IBS
- województwo: pomorskie
- Kontakt:
Na stawy pływanie jest b. dobre ale też zależy w dużej mierze czym się pływa. Duża ilość żaby bardzo szkodzi na stawy. Podkreślam duża ilość poza tym jak się pływa żabą otwartą to się napina mięśnie szyi i też mogą boleć więc nie polecam ale krawl na przemian z grzbietem i żabą okey. Spokojny i rytmiczny krawl wcale tak bardzo nie męczy. Mowie oczywiście o pływaniu na basenie. W morzy, rzekach czy jeziorach to inna bajka w która nie będę się zagłebiać. Tą księżniczke uwolnimi kiedy indziej hihi:) Krawl polecam:)