100 sposobów na karpia

czyli to, co możemy jeść zebrane w pyszne dania - pomysły kulinarne własne i ściągnięte. Zapraszamy i życzymy smacznego :)

Moderatorzy: Anette28, Moderatorzy

ODPOWIEDZ

Czy jest u Was karp na świątecznym stole?

tak
13
81%
nie
3
19%
 
Liczba głosów: 16

Mamcia
Specjalista od Spraw medycznych
Posty: 10316
Rejestracja: 04 mar 2004, 16:08
Choroba: CD u dziecka
województwo: mazowieckie
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Re: 100 sposobów na karpia

Post autor: Mamcia » 20 gru 2008, 19:58

Ja też, szkoda, że nie wiedziałam, bo sosik do rybki po grecku mam w zamrażarce. Potem wykonanie 5 minut i zawsze może wjechać na stół danie firmowe w pensjonacie pod Crohnem.
Przyłacz się do Towarzystwa J-elita. Działamy dla waszego dobra, ale bez Waszej pomocy niewiele zrobimy.

Awatar użytkownika
karolka
Początkujący ✽✽
Posty: 70
Rejestracja: 10 wrz 2008, 16:27
Choroba: CU
województwo: śląskie
Lokalizacja: gliwice
Kontakt:

Re: 100 sposobów na karpia

Post autor: karolka » 20 gru 2008, 20:22

uwielbiam karpia.czekam na niego caly rok bo jem go tylko w Wigilie

[cytat usunięty na prośbę użytkownika]
takiego lubie najbardziej

a po grecku to najbardziej lubie dorsza :smile:

Awatar użytkownika
podblond
Początkujący ✽✽
Posty: 307
Rejestracja: 19 cze 2006, 21:50
Choroba: CU
województwo: pomorskie
Lokalizacja: Gdynia
Kontakt:

Re: 100 sposobów na karpia

Post autor: podblond » 21 gru 2008, 21:48

Uwielbiam wszystkie ryby, ale... Karpia kijem przez worek nie tknę!!! :<
Nie bój się cieni. One świadczą o tym, że gdzieś znajduje się światło...

Awatar użytkownika
syla2146
Początkujący ✽✽
Posty: 487
Rejestracja: 10 wrz 2008, 14:17
Choroba: CU
województwo: kujawsko-pomorskie
Lokalizacja: Chełmno
Kontakt:

Re: 100 sposobów na karpia

Post autor: syla2146 » 22 gru 2008, 00:29

Oj biedne te karpie...

Deniro_RS

Re: 100 sposobów na karpia

Post autor: Deniro_RS » 22 gru 2008, 07:45

Karp nadziewany :)
Pokrojony w dzwonka, posolony - do srodka wg szerokosci dzwonków wkłada się kawałki sera gouda zawija jak roladę i całosc spina się wykałaczką aby nadzienie nie odpadło :) Tradycyjnie panierka z mąki jajka i tartej bułki :mrgreen:

Karp panierowany tradycyjnie tylko amiast bułki tartej mozna uzyć sezam albo płatki kukurydziane :roll:

Karp w galarecie , karp na słodko z rodzynkami i migdałami itd. mozna by wymieniać az do rana :razz: ale tyle wystarczy :razz: :lol:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Przepisy kulinarne”