Salofalku wlewek jeszcze nie wprowadziłem
Chyba bakterie poszły sobie ale nie wiem na jak długo?
Już po badaniu wysiłkowym i wyszło OK
ciśnienie 120,80 , 80 praktycznie ideał a serduszko też nie wariowało przy truchtaniu na bieżni .
Echo serca wykonają mi 30.03.2016.
Na dziś jestem w trakcie ustalania terminu usunięcia przepukliny brzusznej co prawda na razie

2- 2,5 cm.
Z tą przepukliną cała historia i książkę by napisać...
Staram się o to od 2 lat i zawsze coś przeszkadzało w usunięciu przepukliny.
Najdłużej chirurgom przeszkadzało moje CU - tłumaczyłem cierpliwie Panowie doktorzy to trzeba wykonać przecież gastoenterolodzy mnie ochrzaniają , że hoduję przepuklinę bo może być martwica jelit gdy zaczną się wpychać jelita a Wy chcielibyście chyba bym wyleczył moje CU...
Uf, uf ... po 2 latach mam wreszcie zgodę chirurga i kardiologa ( od wczoraj) będę ustalał
termin...
4 dni temu wywalono mnie z kolejki ustalania terminu zabiegu chirurgicznego bo nie miałem konsultacji z kardiologii z napisanym na papierze
nie ma przeciwwskazań do zabiegu chirurgicznego usunięcia przepukliny i pieczątką kardiologa
(Mój kardiolog przyjmie mnie dopiero na wizytę w lipcu.
Byłem przecież u kardiologa 26,02 to nie łaska było kierującemu mnie chirurgowi na ustalenie terminu uprzedzić, że taki papier z oświadczeniem kardiologa mam dostarczyć?
UF, uf ... - kardiologa wczoraj znalazłem za kasę który na podstawie teczki moich badań kardiologicznych w tym ostatniego badania wysiłkowego wystawił potrzebny papier).
Rozumuję tak chyba mój szpital nie ma umowy na procedury kardiologiczne a na chirurgiczne ma.
Ja rozumiem : jestem trudnym pacjentem kardiologicznym z przebytą zakrzepicą oraz zaleczanymi NZJ ale tacy pacjenci też potrzebują czasami zabiegów chirurgicznych.

Czyżby jednak NFZ mógł podpisywać umowy ze szpitalami na procedury nie kompleksowo a wybiórczo.
Czyli tylko na wybrane procedury ?
Kiedy w tym kraju przestanie się wykonywać procedury a zacznie się leczyć obywateli
leczyć z głową
moje wyniki z 19.02.2016
CRP 8,8
OB 31
toaleta 2, 3 X dziennie - jelito ciut, ciut gadatliwe
morfologia OK w normach referencyjnych dane
tylko
EOS% 5,9 (ref 4,7%)
INR 2,1 ( nie mam jeszcze decyzji kardiologa by odstawić Warfin - kardiolog podejmie decyzję po wszystkich badaniach dopiero 20.07.2016 )