Moderatorzy: Anette28, Moderatorzy
Lek i tak dociera do jelit - z krwią.
Niestety nie wszyscy lekarze o tym wiedzą, dlatego samemu trzeba pilnować tego tematu!Stosowanie preparatu jest przeciwwskazane u osób:
- z czynną lub nawracającą chorobą wrzodową żołądka i/lub dwunastnicy, krwawieniem lub perforacją, w tym po zastosowaniu NLPZ (także w przypadku podejrzenia choroby wrzodowej)
- z przewlekłą niestrawnością
- z krwawieniem z przewodu pokarmowego, z innym czynnym krwawieniem lub z zaburzeniami przebiegającymi z występowaniem krwawień
- z wrzodziejącym zapaleniem jelita grubego lub chorobą Leśniowskiego i Crohna
Tłumaczenie, że kroplówki niby nie działają na jelita, to nielogiczny absurd.
Zastrzyk jest "mniejszym złem" dla jelit niż doustny antybiotyk.
To chyba tak to jest z tymi innymi oddziałami
Na to nie znam odpowiedzi, wiem jedynie, że leczenie przetok i ropni jest bardzo trudne.asia35 pisze: ↑15 kwie 2018, 18:40A tak z innej beczki kto wie ile mnejwiecej od operacji goji sie przetoka Bo mama jest 4 dzien po operacji , ma założony drenaż i dla mnie to naturalne ze sie od razu nie zagoi a chirurdzy juz chcą ja operować i dać na jakiś czas ta " sztuczną stomie " aby rana po przetoce sie szybciej zagoiła dla mnie to ewidentnie za szybko na takie decyzje ale moze sie mylę
Leczenie przetok jest trudne, długotrwałe i niestety nie zawsze kończy się pełnym powodzeniem.
Obejmuje żywienie dojelitowe i niekiedy pozajelitowe, leczenie farmakologiczne oraz interwencje chirurgiczne.
W ostatnich latach do leczenia przetok włączono z powodzeniem leczenie biologiczne.
Dzięki
Bardzo dobrze