tak trzymaj,, to najlepsze podejście z wszystkim

Moderatorzy: Anette28, Moderatorzy
tak trzymaj,, to najlepsze podejście z wszystkim
4 dni minęły a tu żadnych nowych wiadomości...asia35 pisze: ↑23 lut 2018, o 20:02
ale co tam ..... Jutro będzie lepiej
no tak, taki grypowy okres...więc uważaj na siebie i rodzinkę.
pewnie białko w proszku, coś jak..Modulen
czyli jakieś bakteryjne powikłania i chcą podać celowany antybiotyk pewnie.
Remsima - to jest właśnie infliksimab, o którym Ci wcześniej pisałam.
Stan mojego męża zaczął się poprawiać zaraz po konsultacji chirurgicznej, taki mały cud - trzymam mocno kciuki, żeby u Was również tak się stało!
przy usunięciu jelita grubego wyłania się stomię tymczasowo. Po kilku miesiącach jest druga operacja, gdzie szyje się zbiornik j-puch i podłącza go do kikuta odbytnicy, a stomia pozostaje jako dwulufowa, tzn. dale do woreczka stomijnego leci treść z jelita. Później jest 3 operacja i likwiduje się stomię i jest ciągłość przewodu pokarmowego. Tu tematem jest, by w tym kikucie odbytnicy nie było już choroby i tym powinien się zająć proktolog.asia35 pisze: ↑07 mar 2018, 20:27Dzis byl chirurg na konsultacji i mówił ze jak sie nic nie poprawi to operacja usunięcia całego jelita grubego . I teraz moje pytanie ,niestety wiem ze to wiąże sie ze stomia ale czy istnieje szansa ze gdy usuwają całe jelito grube to można za jakiś czas usunąć sromie Nie znam sie na fachowych terminach , chodzi mi tylko o to czy taka operacja wiąże ze stalą stomia