Ciezarowki - jelitowki
Moderatorzy: Anette28, Moderatorzy
- funia
- Aktywny ✽✽✽
- Choroba: CD
- województwo: wielkopolskie
- Kontakt:
Re: Ciezarowki - jelitowki
napisane bylo ze ze wzgl na stadium choroby , przebyta resekcje, zaostrzenie, wskazanie do cc
szpital publiczny
moj gin zadzwonil do ordynatora- kolegi- zeby mnie przyjeli na tydzien wczesniej. ze skierowaniem poszlam do szpitala.
ciecie bylo tydzien przed planowanym porodem, mialam juz skurcze, rozwarcia duzego nie.
szpital publiczny
moj gin zadzwonil do ordynatora- kolegi- zeby mnie przyjeli na tydzien wczesniej. ze skierowaniem poszlam do szpitala.
ciecie bylo tydzien przed planowanym porodem, mialam juz skurcze, rozwarcia duzego nie.
- Antonietta
- Początkujący ✽✽
- województwo: małopolskie
Funia kupki to normalna sprawa! Daj jej czas, wszystko sie wyrowna!
GRATULACJE
!!!!!!!!
jak ja Ci zazdroszcze bycia juz po... tyle ze na porod licze sn
GRATULACJE

jak ja Ci zazdroszcze bycia juz po... tyle ze na porod licze sn
"Mezny ten,kto w utrapieniu nie traci otuchy" [?]
- ita71
- Doświadczony ❃
- Choroba: CD u dziecka
- województwo: pomorskie
Serdecznie gratulujęfunia pisze:szybko donosze ze Pola jest od 25 czerwca na swiecie

Nigdy nie mów nigdy...
- ranka
- Mistrzunio ❃❃❃
- Choroba: CU
- Kontakt:
Funiu niemowlak robi praktycznie kupy caly czas - wiem od siostry ktora ma polrocznego bąbla 
no i na piersi kupy sie zolto zielone i tez to jest normalne
u mnie 21 tc, bylam na USG i mam skierowanie na ECHO plodu bo serducho bije 160/min a to gorna granica normy

no i na piersi kupy sie zolto zielone i tez to jest normalne
u mnie 21 tc, bylam na USG i mam skierowanie na ECHO plodu bo serducho bije 160/min a to gorna granica normy
- Antonietta
- Początkujący ✽✽
Nie kazdy robi caly czas i to jest wlasnie czesto zmora mam, moj dzidzius nr1 robil caly czas, dzidzius nr 2 roil co 2 dni, a dzidzius nr 3
Ranka Oby to tylko blad pomiarowy itd! Trzymam kciuki za Was

Ranka Oby to tylko blad pomiarowy itd! Trzymam kciuki za Was
- Małgosia
- Początkujący ✽✽
- Choroba: CU
- Kontakt:
Moja Ala jako noworodek i niemowlak robiła kupy co 3-4 dni i to doiero była masakra.
Bolał ją brzuszek a kupa nie chciała wyjść.
W końcu robiła kupę - rzadką. Do dziś nie mogę pojąć jak taka wodnista kupa może tyle czasu potrzebować na przemieszczenie się w jelitach małego dziecka?
Dopiero jak zaczęłam ją karmić dodatkowo jabłuszkiem i marchewką itp. (gotowane, przecierane) - jak miała już chyba około pół roku - to sprawa kupy się unormowała.
Pozdrowienia
Małgosia
Bolał ją brzuszek a kupa nie chciała wyjść.
W końcu robiła kupę - rzadką. Do dziś nie mogę pojąć jak taka wodnista kupa może tyle czasu potrzebować na przemieszczenie się w jelitach małego dziecka?
Dopiero jak zaczęłam ją karmić dodatkowo jabłuszkiem i marchewką itp. (gotowane, przecierane) - jak miała już chyba około pół roku - to sprawa kupy się unormowała.
Pozdrowienia
Małgosia
będzie dobrze 

-
- Początkujący ✽✽
- województwo: mazowieckie
Funia, gratulacje!!! Czekam na zdjęcie 
A moja żabka ma stwierdzony refluks. Odcinek podprzeponowy przełyku ma o połowę za krótki, stąd te ciągłe wymioty
Narazie obejdzie się bez leków, ale lekarze mówią, że do 1,5 roku będzie wymiotować wszystkim co zje tye, że z miesiąca na miesiąc coraz mniej i modlić się oby samo się wykształciło zeby uniknąć operacji.

A moja żabka ma stwierdzony refluks. Odcinek podprzeponowy przełyku ma o połowę za krótki, stąd te ciągłe wymioty

- Antonietta
- Początkujący ✽✽
Moniko, wiem ze Cie to nie pocieszy, ale moj syn wymiotowal do 7 miesiaca zycia!
Mysle ze paniczny lek jaki mialam po jego narodzinach [o jego zycie]wlasnie z tego wynikal. Trzeba bylo pilnowac by nic mu sie nie stalo...
Straszie sie umeczyismy oboje, ale mysle, ze zabraklo madrych lekarzy ktorzy by nam jak kawe na ławe wytlumaczyli co i jak i czego sie bac. Wymioty miewal do 2 roku zycia,refluksu nie mial stwierdzonego.
Mysle ze paniczny lek jaki mialam po jego narodzinach [o jego zycie]wlasnie z tego wynikal. Trzeba bylo pilnowac by nic mu sie nie stalo...
Straszie sie umeczyismy oboje, ale mysle, ze zabraklo madrych lekarzy ktorzy by nam jak kawe na ławe wytlumaczyli co i jak i czego sie bac. Wymioty miewal do 2 roku zycia,refluksu nie mial stwierdzonego.
-
- Początkujący ✽✽
Cieszę się, że uda się bez leków. Ale szkoda mi jej bo czasem trochę płacze przy odbijaniu, pewnie ją piecze przełyk. No i przebieranie kilka razy dziennie, obmywanie szyjki na okrągło. twarzy i rączek bo jak nie obmyję to wszystko na niej zaschnie. A mi plecy niedługo pękną od noszenia.
A to Adusia.
[ Dodano: 03-07-2010 ]

A to Adusia.
[ Dodano: 03-07-2010 ]

- Antonietta
- Początkujący ✽✽
Śliczna!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
- megi_25
- Aktywny ✽✽✽
- Choroba: CD u partnera
- Kontakt:
U nas co prawda Wiktor nie wymiotował, ale ulewał okropnie. Zjadł a potem dłuuuuuuuuuugo ulewał, wszystko było najczęściej w marchwi i wszędzie zalane, ale przybierał na wadze,więc pediatra kazała czekać, jadąc nad morze spakowaliśmy tonę ubrań, bo trzeba było go ciągle przebierać a tu nagle na dwa dni przed wyjazdem przestał ulewać i tak już zostało 

-
- Początkujący ✽✽
dziękuję 
mrgi_25, moja przy normalnym karmieniu bez zagęszczania chlusta i bardzo przy tym się męczy, skrzeczy, popłakuje itp., a po zagęszczaniu tylko ulewa, ale dużo, lepsze to niż to chlustanie

mrgi_25, moja przy normalnym karmieniu bez zagęszczania chlusta i bardzo przy tym się męczy, skrzeczy, popłakuje itp., a po zagęszczaniu tylko ulewa, ale dużo, lepsze to niż to chlustanie