Właśnie ja mam to samo, jelita szaleją, a ssanie ogromne ...JOANNA86 pisze:moje jelita tez cos daja o sobie znac ale apetyt mi dopisuje ze az strach,ciagle bym cos jadla i moze jelitka maja dosc
Zajezdnia ciężarówek ;)
Moderatorzy: Anette28, Moderatorzy
- Cinimini
- Znawca ❃❃
- Choroba: CD
- województwo: łódzkie
- Kontakt:
Re: Zajezdnia ciężarówek ;)
-
- Początkujący ✽✽
- Choroba: CU
- województwo: dolnośląskie
a ja bardzo umiarkowanie z jedzeniem.
ssania nie mam, zachcianek nie mam, może i dobrze..
na razie diete nastawiam na 'bogactwo żelaza'. Bo niedobór grozi mi w 100%.. w srode gastro, zobaczymy co powie, czy coś jeszcze przepisze na tą moja nieszczęsną dupkę.
ssania nie mam, zachcianek nie mam, może i dobrze..
na razie diete nastawiam na 'bogactwo żelaza'. Bo niedobór grozi mi w 100%.. w srode gastro, zobaczymy co powie, czy coś jeszcze przepisze na tą moja nieszczęsną dupkę.
-
- Początkujący ✽✽
- województwo: małopolskie
[ Dodano: 23-04-2013 ]
o dziewczyny ja prócz jelit mam jeszcze jeden problem, z tarczyca od kilku lat leczę się na niedoczynność i wszystko było ok aż do czasu znowu czuje ucisk w krtani, lekarz rodzinny dal mi skierowanie do endokrynologa i wiecie jaki termin ?!listopad!!masakra znalazłam prywatnego ale już mam dość wszędzie prywatnie, nie wiem po co mi ubezpieczenie skoro do lekarzy nie można się dostać.
o dziewczyny ja prócz jelit mam jeszcze jeden problem, z tarczyca od kilku lat leczę się na niedoczynność i wszystko było ok aż do czasu znowu czuje ucisk w krtani, lekarz rodzinny dal mi skierowanie do endokrynologa i wiecie jaki termin ?!listopad!!masakra znalazłam prywatnego ale już mam dość wszędzie prywatnie, nie wiem po co mi ubezpieczenie skoro do lekarzy nie można się dostać.

Ostatnio zmieniony 23 kwie 2013, 09:07 przez JOANNA86, łącznie zmieniany 1 raz.
ZAWSZE MOGŁO BYĆ GORZEJ
LEKI:
pentansa 1g 3tab.rano
encorton 5mg
aza75rano i wieczorem
pentansa 1g 1tab.wieczorem
probiotyki
LEKI:
pentansa 1g 3tab.rano
encorton 5mg
aza75rano i wieczorem
probiotyki
- Truskawka
- Aktywny ✽✽✽
- Choroba: niesklasyfikowane NZJ
- województwo: wielkopolskie
JOANNA86 pisze:[ Dodano: 23-04-2013 ]
no straszne to.....trzymam kciuki moze znajdziesz gdzies wczesniej....
Truskawka:)

- panbubka
- Początkujący ✽✽
To dziwne, wszędzie gdzie chodziłam z własną tarczycą, kobiety w ciąży były przyjmowane poza kolejnością...JOANNA86 pisze:i wiecie jaki termin ?!listopad!!
-
- Początkujący ✽✽
własnie, dzwoń tam, czy chodź, bądź upierdliwa ąz do skutku (baba w ciązy ma do tego prawopanbubka pisze:To dziwne, wszędzie gdzie chodziłam z własną tarczycą, kobiety w ciąży były przyjmowane poza kolejnością...JOANNA86 pisze:i wiecie jaki termin ?!listopad!!

wczesniej gdzies tu pisałam o amarantusie jako dobrym źródle żelaza- jadłam w formie gotowanych ziarenek, ale jednak przy zaostrzeniu nie są dobre- zobaczyłam takie mikroskopijne niestrawione 'skorupki' tych ziarenek i myslę, ze moga podrażniać jelito...
inna forma amarantusa musiałaby być.
-
- Początkujący ✽✽
[ Dodano: 24-04-2013 ]
mowiłam ze jestem w ciąży a oni na to ze na skierowaniu nie ma napisane PILNE, tak wiec mają gdzieś już zapisałam sie prywatnie,gdyby nie ciążą to może bym czekała ale martwi się o dzidziusia.
mowiłam ze jestem w ciąży a oni na to ze na skierowaniu nie ma napisane PILNE, tak wiec mają gdzieś już zapisałam sie prywatnie,gdyby nie ciążą to może bym czekała ale martwi się o dzidziusia.
Ostatnio zmieniony 24 kwie 2013, 14:06 przez JOANNA86, łącznie zmieniany 1 raz.
ZAWSZE MOGŁO BYĆ GORZEJ
LEKI:
pentansa 1g 3tab.rano
encorton 5mg
aza75rano i wieczorem
probiotyki
LEKI:
pentansa 1g 3tab.rano
encorton 5mg
aza75rano i wieczorem
probiotyki
-
- Początkujący ✽✽
mam troche dziwne pytanie- po jakim czasie Wasze jelitka dają znac ze zjadłyscie coś nieodpowiedniego?
w sumie nie jestem bardzo doświadczonym CU-owcem, bo gdy choroba sie pojawiła 4 lata temu b szybko zareagowałam na leki i była remisja, a z tak powaznym zaostrzeniem jak teraz spotykam sie pierwszy raz i staram sie caly czas ustalić co jest ok dla mnie a co nie.. u mnie choroba nie oznacza biegunek (raz, dwa dziennie w toalecie i koopka w miarę 'normalna', tylko duze krwawienie), mozliwe, ze juz np po godzinie od zjedzenia czegos nieteges zaczyna bulgotac w jelitach? ale chyba samo trawienie trwa dłuzej... nie wiem...
od 2 tyg rano je te marchewki gotowane na czczo, nie wiem czy pomogą, raczej nie, ale ostatnio sie zlękłam, czy to nie grozi przedawkowaniem vit A? nie daje do tego tłuszczu- a tłuszcz zwiększa jej wchłanianie, ale wieczrem łykam tran a on jest z A i D... kurcze.
rozmrazam własnie lodówke i pod otówr z odpływu miesci sie tylko taki malutki talerzyk i latam dosłownie co 5 min, zeby odlac z niego wodę...
w sumie nie jestem bardzo doświadczonym CU-owcem, bo gdy choroba sie pojawiła 4 lata temu b szybko zareagowałam na leki i była remisja, a z tak powaznym zaostrzeniem jak teraz spotykam sie pierwszy raz i staram sie caly czas ustalić co jest ok dla mnie a co nie.. u mnie choroba nie oznacza biegunek (raz, dwa dziennie w toalecie i koopka w miarę 'normalna', tylko duze krwawienie), mozliwe, ze juz np po godzinie od zjedzenia czegos nieteges zaczyna bulgotac w jelitach? ale chyba samo trawienie trwa dłuzej... nie wiem...
od 2 tyg rano je te marchewki gotowane na czczo, nie wiem czy pomogą, raczej nie, ale ostatnio sie zlękłam, czy to nie grozi przedawkowaniem vit A? nie daje do tego tłuszczu- a tłuszcz zwiększa jej wchłanianie, ale wieczrem łykam tran a on jest z A i D... kurcze.
rozmrazam własnie lodówke i pod otówr z odpływu miesci sie tylko taki malutki talerzyk i latam dosłownie co 5 min, zeby odlac z niego wodę...
- Truskawka
- Aktywny ✽✽✽
- Choroba: niesklasyfikowane NZJ
Ja nie mam Cu (jeszcze) i moge powiedziec,że czasem jak mam "czułe"jelito czy podrażnione to nawet godziny nie wytrzymam....tylko lece do wc.....
a czasem po prostu rano jak poboli brzuszek to potem ide koopke i wypada dosłownie wszystko....
a teraz pod koniec ciązy to ciągle mi cos lata w jelicie..czuje powietrze..czasem gazy....
ale może ktoś bardziej doświadczony się wypisze tu...
pozdrawiam
a czasem po prostu rano jak poboli brzuszek to potem ide koopke i wypada dosłownie wszystko....
a teraz pod koniec ciązy to ciągle mi cos lata w jelicie..czuje powietrze..czasem gazy....
ale może ktoś bardziej doświadczony się wypisze tu...

pozdrawiam
Truskawka:)

- Cinimini
- Znawca ❃❃
- województwo: łódzkie
- Kontakt:
Zdecydowanie tak. Jak cos flaczkowi nie podpasuje to raz dwa to sygnalizuje i wc, Mój mąż tez się dziwi i mówi zazwyczaj podobnie:Horadoopka pisze: mozliwe, ze juz np po godzinie od zjedzenia czegos nieteges zaczyna bulgotac w jelitach?
Horadoopka pisze:chyba samo trawienie trwa dłuzej...
-
- Początkujący ✽✽
dziewczyny chce sie pochwalic ze u mnie bedzie cora dzisiaj sie dowiedzialam wazy 400g jak na koniec 21 tyg.to jest ok tak mi lekarz powiedzial.jakos jestem w szoku bo myslalam ze znowu bede miala chlopca a tu masz ci niespodzianka. 

ZAWSZE MOGŁO BYĆ GORZEJ
LEKI:
pentansa 1g 3tab.rano
encorton 5mg
aza75rano i wieczorem
probiotyki
LEKI:
pentansa 1g 3tab.rano
encorton 5mg
aza75rano i wieczorem