Picie Kawy
Moderatorzy: Anette28, Moderatorzy
- Cinimini
- Znawca ❃❃
- Choroba: CD
- województwo: łódzkie
- Kontakt:
Re: Picie Kawy
Wyplukuje zelazo niestety. I do kibelka gani-mnie,to raczej indywidualna sprawa.Moja mamuska wypija 2-3 dziennie i jest ok.tzn i tak biega do
,ale niezaleznie od tego czy dziabnie mala czarna czy nie. Na pocieszenie podpowiem,ze sa kawy niskodrazniace przeznaczone dla osob z problemami przewodu pokarmowego.A na marginesie dodam,ze rewelacyjna alternatywa dla kawy jest yerba mate. Stymuluje organizm , pobudza ,a przy tym nie wyplukuje zw, mineralnych,wrecz przeciwnie zawiera je. a z kolei na jelitka (na blone slizowa jelit i zoladka) zbawiennie wplywa rooibos.

- paulina6735
- Debiutant ✽
- Choroba: osoba zainteresowana
- województwo: wielkopolskie
A ja (obserwując tę dyskusję) chciałam zapytać jak smakuje yerba mate? czy bardziej jak kawa czy herbata i oczywiście gdzie i za ile można ją kupić? Na mnie kawa też działa wc-pędnie, a przydałaby się jakaś alternatywa 

- Cinimini
- Znawca ❃❃
- Kontakt:
Yerba mate smakuje jak delikatna zielona herbata (bez goryczki,ktora ta druga posiada). Mozna ja kupis w sklepach z herbatami, w tym w ktorym pracuje ja tj. five o'clock naturalna kosztuje 8.80,ale sa z dodatkiem cytryny lub miety_osobiscie ,moja ulubiona. Nasza filia jest tez w Kolobrzegu,takze chyba nie tak daleko od Ciebie.
A ja mam rodzinke w Szczecinku,piekne okolice,bedac malym smrodkiem uwielbialam jezdzic tam na wakacje. Znasz moze P. Bakulow?
A ja mam rodzinke w Szczecinku,piekne okolice,bedac malym smrodkiem uwielbialam jezdzic tam na wakacje. Znasz moze P. Bakulow?
- paulina6735
- Debiutant ✽
- Choroba: osoba zainteresowana
- województwo: wielkopolskie
Dzięki wielkie, poszperam. A w kwestii kawy: jeżeli ktoś jest pasjonatem to istnieje bezkofeinowa Jacobs Night&Day, ona jest łagodniejsza znacznie od zwykłej.lederka pisze:Yerba mate smakuje jak delikatna zielona herbata (bez goryczki,ktora ta druga posiada). Mozna ja kupis w sklepach z herbatami, w tym w ktorym pracuje ja tj. five o'clock naturalna kosztuje 8.80,ale sa z dodatkiem cytryny lub miety_osobiscie ,moja ulubiona. Nasza filia jest tez w Kolobrzegu,takze chyba nie tak daleko od Ciebie.
A poza tym aktualnie reklamują zwykłą sypaną twierdząc, że zawiera przeciwutleniacze i jest zbawienna dla naszej młodości

Zastanawiam się gdzie w Szczecinie można dostać yerba mate. Hm...
Co do Szczecinka: tak, piękne okolice

- Cinimini
- Znawca ❃❃
- Kontakt:
jest owszem,ale napewno nie jest ona naturalna,tzn.jest poddawana specjalnej obrobce ,ktora pozbawia ja kofeiny,ale szczerze to ja nie ufam takim rarytasom.
- Miki
- Początkujący ✽✽
- Choroba: CU
- województwo: warmińsko-mazurskie
Co z kawa INKĄ? Jak miałam grypę żołądkowo-jelitową (wymiotowałam i miałam biegunkę) to lekarz kazał mi pić, mówił że to hamuje biegunkę?
- Cinimini
- Znawca ❃❃
- Kontakt:
kawa inka , to juz inna bajka . To jest kawa zbozowa , ktora kawy jako kawy sama w sobie nie zawiera. Jest bezkofeinowa i nie podrazni jelit. Moga ja pic nawet dzieci.
- twinsisterBasia
- Debiutant ✽
- województwo: lubelskie
- Kontakt:
Co by nie było uważam że Inka prawdziwej kawy to nie zastąpi 
nie piłam kawy już od roku
czyli od drugiej operacji

nie piłam kawy już od roku

czyli od drugiej operacji

pozdrowionka dla Crohna i Pentazi 

- deprim
- Debiutant ✽
- Kontakt:
NO SUPER HEHEHE
Jako nowy czytam i czytam i jakie wnioski ? Dalej nie wiem czy sie nie skusze
Ostatnio mam cisnienie 109 / 56 i puls 46
tylko bym spal i lezal
dostalem jakies kropelki od lekarza ale nie bardzo mi odnosza to cisnienie
chyba przejde sie do chlopakow pod sklep hehehe wypije wino z marynarki i dostane takiego cosnienia jak oni
cos mam chyba dobry chumor 

- manka
- Aktywny ✽✽✽
- województwo: kujawsko-pomorskie
co do cisnienia to zeczywiscie niskie
a co do wina z marynarki
to obys zawsze mial taki dobry humor 

RAZ JEST DOBRZE RAZ JEST ŹLE ALE ZAWSZE JEST JAKOŚ 

- Patryśka
- Doświadczony ❃
- województwo: małopolskie
Tez jestem niskocisnieniowcem czasem mam 90/50 hm u nas to rodzinne i tez mi nic nie pomagalo tez bym spaladeprim pisze:Ostatnio mam cisnienie 109 / 56 i puls 46

- Cinimini
- Znawca ❃❃
- Kontakt:
Ja tez mam niskie cisnienie,wiecznie lodowate dlonie i stopy,a po kawie ....zasypiam 

-
- Doświadczony ❃
eee....lederka...trza ci goracego faceta......ja też tak mialam do czasu
...teraz mam jak go nie ma
ale jedno mi zostało...po kawie tez zasypiam nadal

ale jedno mi zostało...po kawie tez zasypiam nadal

choruję od 96 roku, diagnoza od 98, remisja: od 2004 z 3 miesięczną przerwą:) bez leków (nie polecane)
-
- Debiutant ✽
- Choroba: nie ustalono
- Kontakt:
Witam Wszystkich:) jestem nowa na forum...i właściwie nie wiem od czego zacząć... może od tej kawy hihii, przy kawie zawsze łatwiej. Mam bardzo podobne odczucia(gastroenterologiczne hihii) ale piję bo lubię, a poza tym bez niej nie funkcjonuję...lepiej jednak toleruję tą z mlekiem:) pozdrawiam
Podziele się moim doświadczeniem picia kawy.Piłem kawę 17 lat.Nigdy nie miałem żadnych problemów.Z czasem picie stało się nałogiem - bo kawa to przecież używka.Niestety kofeina zrobiła swoje.Pół roku temu diagnoza zabrzmiała - refluks.Bardzo nieprzyjemna przypadłość żołądkowa - spowodowana właśnie piciem kawy.Obecnie nie piję już dwa miesiące, i jakaś tam poprawa jest, ale całkowite wyleczenie nie wchodzi już w rachubę.
Oczywiście, jeśli mnie się coś takiego stało, to nie musi Wam.Jednak uznałem za swój obowiązek o tym napisać, bo większość z Was jest na "początku" drogi.
Pozdrawiam
A propo, żeby podwyższyć ciśnienie krwi wystarczy wypić haustem szklankę niegazowanej wody mineralnej, skutek taki sam jak po wypiciu kawy, no, może poza jednym smak
Oczywiście, jeśli mnie się coś takiego stało, to nie musi Wam.Jednak uznałem za swój obowiązek o tym napisać, bo większość z Was jest na "początku" drogi.
Pozdrawiam

A propo, żeby podwyższyć ciśnienie krwi wystarczy wypić haustem szklankę niegazowanej wody mineralnej, skutek taki sam jak po wypiciu kawy, no, może poza jednym smak