astaroth, a co to wdług Ciebie znaczy "wyleczyć NZJ" ?
Wiesz, że są wśród nas ludzie, którzy mają diagnozę i są w stałej remisji bez przyjmowania leków? Czy to znaczy, że są wyleczeni? Bo nie mają objawów od kilku lat? Jak stwierdzić Twoim zdaniem wyleczenie?
Spójrz na to:
viewtopic.php?t=10239
Rozumiem, że to są kłamstwa sieci farmaceutycznych, które chca nam dokopać?
Nie wściekaj się na nasze sceptyczne podejście. Wynika ono z faktu, że tak jak Ty- poszukujemy rozwiązania i czesto trafiamy na wielkie ściemy.
I nie wmawiaj nam, że nie chcemy być zdrowi, bo nie masz wyłączności na to, a tak Ci się chyba wydaje.
Ja mam wrażenie, jak czytam to wszystko na stronach dr. Kleina, że jak kupię książkę, to będę mieć dostęp do jakiejś wiedzy tajemnej. I bez tego ani rusz, bo tylko guru ją posiadł i od niego uczyć się trzeba. I to mi przeszkadza.
Ja Cię nie zmuszam do zamieszczania skanów w necie, ale wciąż nie opisałeś nawet w niewielkim stopniu, jak to działa. A przecież stosujesz codziennie, więc w czym problem? Nie musisz przepisywać- opowiedz z doświadczenia.
Chesz pomóc i przekazać nam coś Twoim zdaniem wartościowego? To to zrób.
I jak jeszcze raz napiszesz, że to jest tak złożone i niesamowite, że się nie da- to sorry, ale nie mamy już o czym dyskutować. Mamy tu na forum całe tony streszczeń różnych skomplikowanych badań i publikacji, jakoś sie daje. Tylko, że to nie jest wiedza tajemna, a metoda dr. Kleina jak widać jest.
W odpowiedzi na Twoje pytania:
-w związku z tym, ze badnia nad poznaniem przyczyn zapadania na NZJ trwają i wciąż odkrywa się coś nowego (patrz link wyżej), to trudno mówić o wyleczeniu. A tłumaczenia dr. Kleina, że jedyne przyczyny to zła dieta i styl życia- no cóż, wiemy, że to też, ale z badań naukowcy (jakoś nie sprzecznych) wynika, że nie tylko.
-co Ty z tą ptasią grypa? Gęsi hodujesz czy jak? Nawet nie będę się odnosić, bo nie widzę związku.
-wiesz, to równie dobrze można mówic, że w interesie lekarzy i farmaceutów leży to, żeby nie znaleźć rozwiązania problemu HIV, żółtaczki, malarii i wielu innych- teoria spiskowa czy jak?
-tak, producent wafelków ryżowych, bo to chyba wszyscy możemy jeść. Proszę Cię- co to za argument jest?
-z tego co się doczytałam, to dr Klein wydaje sam sobie te wszystkie publikacje, więc raczej nie wypłacił kroci firmom pośredniczacym, tak jak piszesz. I tak szkoda mi 20 $ na coś autora tych słów "niektórzy moi klienci zostają uleczeni w 3 do 8 tygodni, a moja metoda jest w 100% efektywna". Gdzie są na to dowody? Czytam, szukam od wczoraj i nic a nic nie znalazłam.
Może są w książce? Są? Czytałeś- powiedz prosze.
Dodatkowo chciałabym wiedziec, co Ciebie osobiście przekonuje w tym wszystkim? Bo efekty po 3 miesiącach, to raczej nie.
Coraz bardziej mnie korci, żeby pożyczyć od Ciebie to dzieło -może przeczytam, przetłumaczę i rozpowszechnie wśród ludu, żebysmy mieli o czym rozmawiać.
[ Dodano: 29-11-2010 ]
Chciałam właśnie napisać maila do dr. Kleina, bo na stronie jest "niby" zachęta. Klikam sobie odnośnik i o to co tam napisano:
"Dear Health Seeker,
Congratulations for seeking self-healing information! I will help you. I require all of my clients to order, study and implement the healing plan in Self Healing Colitis & Crohn's. To order, please use the Order link above."
Dla tych, co nie znają angielskiego, w skrócie:
"Witaj, otrzymasz pomoc, ale najpierw zamów książkę, albowiem wymagam tego od wszystkich moich klientów"
I dalej:
"If you are seeking advice, Dr. Klein can only help clients who have ordered Self Healing Colitis & Crohn's.
Ordering Self Healing Colitis & Crohn's is always Dr. Klein’s first advice.
Please do not ask Dr. Klein what you can eat unless you are a client."
Czyli:
"Jeśli potrzebujesz porady, to wiedz, że dr Klein może pomóc tylko tym, którzy zamówili książkę.
Zamówienie książki jest zawsze pierwszą poradą dr Kleina.
Nie pytaj dr Kleina o porady żywieniowe, jeśli nie jesteś klientem"
Aby zostać klientem trzeba oczywiście zamówić książke i jeszcze są konslutacje online- też płatne.
I cały czas co drugie zdanie - "moja metoda ma 100% efektywności". No ok, czyli mam przez o rozumieć, że dr Klein jest w stanie wyleczyć nawet osoby, które mają wycięte pół jelita, przetoki, ropnie, złapały gruźlice w ramach powikłań i przychodzą do niego i on to wszystko uleca dietą i pozytywnym myśleniem? I po raz kolejny zapytam sarkastycznie- jelito też im odrasta? Bo do 100% efektywnego wyleczenia to by się chyba wliczało? Bez odrastania to chyba by było z 50%...
[ Dodano: 29-11-2010 ]
Wygrzebałam jakis wywiad z dr Kleinem, przetłumaczony na język polski. Dla chętnych:
http://www.surawka.republika.pl/wywrawg8.htm
Care for life and physical health, with due regard for the needs of others and the common good, is concomitant with respect for human dignity.