Encorton
Moderatorzy: Anette28, Moderatorzy
Re: Encorton
Witam mam pytanko:)jak zwykle:) czy mozna farbowac wlosy gdy bierze sie sterydy(encorton), chcialabym zrobic pasemka ale obawiam sie czy czasem mi nie wypadna wlosy:/ bo tak kiedys cos mi se obilo o uszy choc nie jestem tego pewna wiec prosze o odpowiedz jesli ktos ma informacje na ten temat z gory dziekuje,pozdrawiam milego dnia:)
zawsze moglo byc gorzej
-
- Początkujący ✽✽
- Choroba: CU
- województwo: śląskie
- Kontakt:
Ja farbowałam włosy biorąc Encorton i narazie jeszcze je mam
Nic takiego nie słyszałam, więc nawet się nie zastanawiałam czy można. W sumie gdybym miała na to zwracać uwagę to od dłuższego czasu miałabym samą naturę na głowie.

uffff...dziekuje za informacje bardzo mnie ucieszyla ta wiadomosc...pozdrawiam serdecznie buziaczki
zawsze moglo byc gorzej
A jak ma się słaby organizm i malutkie leukocytki to można pasemka wokół głowy
Nie biorę encortonu :mgreen:
Nie biorę encortonu :mgreen:
- marcik
- Debiutant ✽
- Choroba: CD
- województwo: śląskie
- Kontakt:
hmm. Po sterydach włosy chyba nie wypadaja ale za to po lekach immunosupresyjnych chyba moze sie tak stac. ja biore immuran od 2 lat i wlosy mi sie troche przerzedily ale i tak robie sobie pasemka hehe jutro do fryzjera akurat ide. 

-
- Debiutant ✽
- Choroba: CU
- Kontakt:
Ja jestem na tym swiństwie od 6 miechów! Uboczne skutki u mnie to trądzik jakiego wczesniej nie miałem i roztępy bo szybko przybrałem na wadze! Jestem sterydo zależny i biore teraz 35mg na dobę rano 25mg a wieczorem 10mg. Bez sterydów to nie wiem czy bym normalnie funkcjonował! Już raz chciał mi lekarz odstawić i wszystko się nawruciło więc znów muszę brać. Ale jak to się mówi 'Zycie"
Trzymajcie Się NIe Jesteśmy Sami
Trzymajcie Się NIe Jesteśmy Sami

-
- Specjalista od Spraw medycznych
- Choroba: CD u dziecka
- województwo: mazowieckie
- Kontakt:
A czy próbowano włączyć AZA?? jak dużo JG masz zajęte??
Przyłacz się do Towarzystwa J-elita. Działamy dla waszego dobra, ale bez Waszej pomocy niewiele zrobimy.
- greeg
- Początkujący ✽✽
- województwo: lubelskie
- Kontakt:
ja zażywam prednisolone steryd zapewne podobny składem do encortonu.wchwili obecnej schodzę z dawki na początku było40mg teraz jest25mg niewiem co będzie przy 5mg już odczuwam że dawka jest zamała.nosi mnie strasznie w różne strony.na basen do parku nawet na małe piwko mnie ciągnie niemogę w miejscu usiedzieć.
-
- Kontakt:
maćka tż nosiło i to straszne. Wasadzie nie sypiał. Co to znaczy, zę dawka jest za mała?? Czy jesteś sterydozależny i czy włączono ci AZA?
Przyłacz się do Towarzystwa J-elita. Działamy dla waszego dobra, ale bez Waszej pomocy niewiele zrobimy.
- greeg
- Początkujący ✽✽
- Kontakt:
przez pierwszych kilka tygodni przyjmowałem większą dawkę no i nieodczuwałem tak bólu prawie wogóle ateraz wracają trwają dłużej niż zwykle stąd takie określenie za mała dawka a czy jestem sterydozależny,niewiem,to moja 2 kuracja pierwszą miałem przed 2laty to dość dawno ale chyba bardziej się pilnowałem lepsze odżywianie ale odczucia podobne,przybieranie na wadze i wraz ze zmniejszaniem dawki gorsze samopoczucie potem zaczełem brać vilcacorę która jakoś to uzupełniała.może to tylko chwilowe obawy i bóle,a aze prawdopodobnie mi dołączą po sterydach.
-
- Kontakt:
to błąd bo aze należy zacząc brać wraz ze sterydani, gdyż jej diałanie jest opóźnione nawet o 3 miesiące. Pierwszych efktów można oczekiwać po miesiącu.
- greeg
- Początkujący ✽✽
- Kontakt:
człowiek uczy się na błędach to zapewne a raczej o mnie też jest te przysłowie(tak).sterydy są jeszcze rozpisane na kilka tygodni więc może coś tam da się jeszcze...dziękuję za poradę.
Tak się zastanawiam czy coś mi grozi jeśli pomimo, że lekarz przepisał Encorton (chyba bo rozszysfrować nie mogę) nie będę go brała?
- Patryśka
- Doświadczony ❃
- województwo: małopolskie
A czemu nie bedziesz go brac ?Edyta83 pisze:nie będę go brała?
-
- Znawca ❃❃
- województwo: pomorskie
- Kontakt:
Ja tez bym chetnie nie brala , bo w pracy zaczynaja sie pytac czy mam świnkę albo czy czasami mnie zeby nie bolą bo wyglądam jak chomik..