anetka30 pisze:Czy podczas pobytu wykonają mi badania kwalifikacyjne i czy podczas tego samego pobytu będę mieć podaną pierwszą dawkę?
to już pisałam:
kwalifikacja do leczenia będzie polegać na wykluczenie czynnego i utajonego zakażenia gruźlicą; przeciwwskazaniem jest również choroba nowotworowa; leczeniu biologicznemu nie powinni być poddawani pacjenci z ostrą niewydolnością krążeniowo-oddechową oraz z zapaleniem nerwu wzrokowego; niektóre choroby neurologiczne są przeciwwskazaniem do stosowania terapii (na przykład stwardnienie rozsiane); przypadku wirusowego zapalenia wątroby i HIV również należy rozpatrzyć, czy leczenie na pewno może być zastosowane
Myślę, że od razu nie dostaniesz leku, tylko termin, kiedy masz przyjść na infuzję. Podanie leku nie wymaga hospitalizacji czyli będziesz tylko w szpitalu czy placówce na czas podania leku, na początku jest to długo 4/6h później jeśli dobrze reagujesz na lek krócej. Będziesz też przychodzić na infuzję na początku w odstępie 4 tygodni później 8 tygodni, ale to jest kwestia indywidualna.
anetka30 pisze:Kiedy jest możliwy powrót do pracy?
ja normalnie pracuję, tylko w dzień podania leku robię sobie wolne