Fortrans
Moderatorzy: Anette28, Moderatorzy
- niunia
- Początkujący ✽✽
- Choroba: CU
- województwo: wielkopolskie
- Kontakt:
Re: Fortrans
mam nadzieję że tym razemzaproponują mi oczyszczanie w domu!! w sumie to raz miałam taką propozycję ale lekarz stwierdził że finansowo mnie to bardzo drogo wyjdzie stąd moje pytanie o koszty!! nie chcę kolejny raz przechodzić tego sama w szpitalu, bo ja tam wykańczam się fizzycznie i psychicznie!!
Może i lepiej bo wiedzą czy dokładnie czy dać dodatkową lewatywkę_Emi_ pisze:Ja zawsze jestem oczyszczana w szpitalu

Nie jesteś sama_Emi_ pisze:a propos lewatywek ... ja zawsze mam problemy z wyczyszczeniem sie
też tak macie

- podblond
- Początkujący ✽✽
- województwo: pomorskie
- Kontakt:
Fortrans- jedno opakowanie, czyli cztery saszetki to koszt 50 zł.stąd moje pytanie o koszty!!
Wystarcza na jedno czyszczenie.
Nie bój się cieni. One świadczą o tym, że gdzieś znajduje się światło...
- ranka
- Mistrzunio ❃❃❃
- województwo: pomorskie
- Kontakt:
warto obliczac sobie ilosc saszetek na wage.Mi starczaja 3 saszetki,bo niby jedba to przypada na 15-20 kg.zawsze tego mnierj do łykania 

aha to teraz prędko obliczyc że wazysz 45-60kg
dobrze wiedzieć za powyższe informację

dobrze wiedzieć za powyższe informację

-
- Aktywny ✽✽✽
- Choroba: niesklasyfikowane NZJ
- województwo: mazowieckie
- Kontakt:
Może i Fortrans dobrze czyści. Ja jestem zwolennikiem X-prepu, ze względu na smak
Pozdrawiam serdecznie wszystkich "czyszczonych"

Pozdrawiam serdecznie wszystkich "czyszczonych"
czasowa kolostomia - 22.12.06-29.03.07, 8.05.07-23.01.08
Witaj w klubie ja tak samo,wg mnie nawet do końca nie wyczyścił ale tam gdzie lekarz chciał to się dostałMaciek pisze:Może i Fortrans dobrze czyści. Ja jestem zwolennikiem X-prepu, ze względu na smak

Witam!
Czytam Wasze wypowiedzi i az mi sie wierzyc nie chce. Ja wczoraj mialam kolonoskopie.Tez oczyszczalam sie Fortransem i musze powiedziec, ze bylam mile zaskoczona dzialaniem tego preparatu. Musialam wypic wieczorem w przeddzien badania 2 litry i to samo rano w dniu badania. Poszlo szybko i bezbolesnie
Musze przyznac, ze w smaku Fortransu nie wyczulam zadnej gorzkosci, ani niczego podobnego. Wrecz przeciwnie, wydawal mi sie strasznie slodki i nawet mi smakowal
moze to dlatego, ze od 1,5 roku nie mialam w ustach praktycznie nic slodkiego i zapomnialam juz jaki to smak
Zadnych bolow po nim nie mialam, czulam sie najedzona i w pelni sil witalnych, w ogole nie odczuwalam glodu, a u mnie dieta wygladala tak, ze 2 dni przed badaniem jadlam zmiksowana zupke jarzynowa, a w dzien przed badaniem i w dzien badania juz nic tylko Fortrans i wode mineralna. Zatem przygotowanie poszlo super. Gorzej z sama kolonoskopia - takiego bolu w trakcie i po badaniu nie zyzczylabym najgorszemu wrogowi
zreszta dalej troszke mnie boli... i Fortrans jeszcze dziala wiec sobie biegam do lazienki. To jedyna rzecz jaka mnie wkurza, bo trace kolejny dzien na uczelni... Ale generalnie Fortransowi dalabym 5
Serdecznie pozdrawiam i wszystkim zycze tak milych wrazen po zastosowaniu tego specyfiku jakie mialam ja 
Czytam Wasze wypowiedzi i az mi sie wierzyc nie chce. Ja wczoraj mialam kolonoskopie.Tez oczyszczalam sie Fortransem i musze powiedziec, ze bylam mile zaskoczona dzialaniem tego preparatu. Musialam wypic wieczorem w przeddzien badania 2 litry i to samo rano w dniu badania. Poszlo szybko i bezbolesnie

- tom-as
- Ekspert ✿✿
- Choroba: CD
- województwo: śląskie
no to należysz chyba do nielicznych smakoszy tego specyfikuIwna pisze:Musze przyznac, ze w smaku Fortransu nie wyczulam zadnej gorzkosci, ani niczego podobnego. Wrecz przeciwnie, wydawal mi sie strasznie slodki i nawet mi smakowa

wiem o czym piszesz.. tez to kiedyś przechodziłemIwna pisze:Gorzej z sama kolonoskopia - takiego bolu w trakcie i po badaniu nie zyzczylabym najgorszemu wrogowi
"duży Fortrans prosze.. i o słomce nie zapomnieć prosze"Iwna pisze:Ale generalnie Fortransowi dalabym 5

Też źle wspominam fortrans. Piłam toto dwa razy i w obydwu wypadkach zaczął mnie przeczyszczac "w drugą stronę", raz do zasłabnięcia.
Poza tym, czemu nikt nie pomyślał o stworzeniu fortransu o jakimś ludzkim smaku??
Niestety ponarzekac sobie można, ale przejśc przez to trzeba...
Poza tym, czemu nikt nie pomyślał o stworzeniu fortransu o jakimś ludzkim smaku??
Niestety ponarzekac sobie można, ale przejśc przez to trzeba...
- Patryśka
- Doświadczony ❃
- Choroba: CD
- województwo: małopolskie
ŁohohohoIwna pisze:Musze przyznac, ze w smaku Fortransu nie wyczulam zadnej gorzkosci, ani niczego podobnego. Wrecz przeciwnie, wydawal mi sie strasznie slodki i nawet mi smakowal

-
- Początkujący ✽✽
- województwo: mazowieckie
Fortrans ja to piłam przed kolonoskopią wraz z kompotem lub sokiem jabkowo-wiśniowym był troszkę lepszy.Jak tak daleko sięgne pamięciom to był chłopak który 2l wypił w jedną godzine.
Love of beauty is taste. The creation of beauty is art.
- madziula
- Aktywny ✽✽✽
- Choroba: w trakcie diagnozy
- województwo: -- poza Polską --
- Kontakt:
Fotrans-tragedia. Teraz jak mialam kolonoskopie, to pielegniarka, widzac moje zniechcecenie, powiedziala, ze mozna wlozyc do niego plastry cytryny, to pomoze. nadal byl niedobry, no ale mimio wszystko lepszy, ale przynajmniej zapach bardzo ladny i mnie nie odrzucal 

kokodżambo i do przodu
podejrzenie choroby Crohna
podejrzenie choroby Crohna