A zakładanie cewnika to w sumie nie jest straszna rzeczgabriella pisze: tylko totalnie nie spodziewałam się, że to będzie cewnik przy kręgosłupie.

Bolało ukłucie, no bo ukłucie, ale wprowadzanie to luuuuz

Moderatorzy: Anette28, Moderatorzy
A zakładanie cewnika to w sumie nie jest straszna rzeczgabriella pisze: tylko totalnie nie spodziewałam się, że to będzie cewnik przy kręgosłupie.
to może nie zawsze trzebamartita pisze:pocieszająco napiszę, że ja żadnej sondy nie miałam
no tak, przecież tu się totalnie nic nie dzieje. We wtorek przyjmowali mnie 6 godzin, na oddział trafiłam dopiero o 14. W środę zdecydowali, że operacja w piątek, ale dostałam okres. Od dzisiaj dieta płynna, w niedzielę piję to świństwo...Mala_Mi pisze:tzn. we wtorek Cię przyjęli a w piątek dopiero miała być operacja?
ja zrozumiałam, że to będzie znieczulenie zewnątrzoponowe w kręgosłup i tam podłączony cewnik i ta pompa.WrednaTubisia pisze:Pompa...eee...masz na myśli wkłucie centralne i do niego podłączane urządzenie do spływania kroplówkl (pompa infuzyjna)?
mogę spytać kto ?gabriella pisze:Poza tym operuje profesor
Ja też bym chciała wiedzieć kto będzie operował ponieważ mnie też czeka operacja na Przybyszewskiegoobyty.z.cu pisze:mogę spytać kto ?gabriella pisze:Poza tym operuje profesor
no i w jakim szpitalu jesteś ?
Mnie czeka operacja na Przybyszewskiego,stąd te pytania.