Ropien na przetoce?

Czyli wszystko, co dotyczy chorób wątroby, żołądka (np. refluks), trzustki, itp

Moderatorzy: Anette28, Moderatorzy

ODPOWIEDZ
chrolek
Debiutant ✽
Posty: 27
Rejestracja: 02 mar 2014, 07:35
Choroba: CD
województwo: mazowieckie
Lokalizacja: Płock
Kontakt:

Ropien na przetoce?

Post autor: chrolek » 20 kwie 2014, 14:55

Witam. w styczniu miałem zabieg na ropniaka . zostal przecięty i okazało się że jest przetoka okoloodbytnicza . Po miesiącu stwierdzili ze trzeba założyć nitke/gumkę , ale są długie kolejki i tak czekam . Od paru dni mam tak jakby ropniaka troche nizej . Z otworu przetoki nic nie leci :(:( wczesniej jak mi sie górka robila to ja wyciskalem . teraz wogole nie idzie i niewiem co mam robic:(

Mamcia
Specjalista od Spraw medycznych
Posty: 10316
Rejestracja: 04 mar 2004, 16:08
Choroba: CD u dziecka
województwo: mazowieckie
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Re: Ropien na przetoce?

Post autor: Mamcia » 20 kwie 2014, 18:53

Może przetoka jest rozgałęziona i robi się drugie ujście zewnętrzne. Ujście to może zrobić się samo, przekształcić w duży dokuczliwy ropień. Czy poza założeniem sączka jesteś jakoś leczony?? I gdzie się leczysz? Radziłabym trafić do Bydgoszczy.
Przyłacz się do Towarzystwa J-elita. Działamy dla waszego dobra, ale bez Waszej pomocy niewiele zrobimy.

chrolek
Debiutant ✽
Posty: 27
Rejestracja: 02 mar 2014, 07:35
Choroba: CD
województwo: mazowieckie
Lokalizacja: Płock
Kontakt:

Re: Ropien na przetoce?

Post autor: chrolek » 20 kwie 2014, 19:35

Ogólnie jestem chory na Crohna , ropień mialem nacięty w plocku i tak zostawili do gojenia . potem trafilem do Mswia w warszawie do gastroenterologa ten wyslal mnie do poradni chirurgii gastroenterologicznej i transplantologii (ten sam szpital) i tam dostalem skierowanie na załozenie nitki i tak czekam sobie ;p . hmm nie mam sączka jedynie co mi kazali robic to nasiadówki w mydlinach i wymieniac gaze i tak robie. we Wtorek zajrze do rodzinnego bo to juz raczej mi sie zrobil ropień :(

chrolek
Debiutant ✽
Posty: 27
Rejestracja: 02 mar 2014, 07:35
Choroba: CD
województwo: mazowieckie
Lokalizacja: Płock
Kontakt:

Re: Ropien na przetoce?

Post autor: chrolek » 20 kwie 2014, 19:37

aa ten lekarz z chirurgii w warszawie polecil mi zrobic USG transrektalne . Zrobilem je kolo 3 tygodni temu podobno byl tlyko jeden kanal :(

chrolek
Debiutant ✽
Posty: 27
Rejestracja: 02 mar 2014, 07:35
Choroba: CD
województwo: mazowieckie
Lokalizacja: Płock
Kontakt:

Re: Ropien na przetoce?

Post autor: chrolek » 20 kwie 2014, 20:27

hmm posiedzialem troche w wannie i zaczelme przyciskac. Polecialy mi same gazy ten ropien sie zmiejszyl sporo. Wielka ulga hehe a juz chcialem dzis na szpital jechac bo mnie bolalo strasznie:P

Mamcia
Specjalista od Spraw medycznych
Posty: 10316
Rejestracja: 04 mar 2004, 16:08
Choroba: CD u dziecka
województwo: mazowieckie
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Re: Ropien na przetoce?

Post autor: Mamcia » 21 kwie 2014, 20:21

Gdybyś musiał jechać do szpitala to polecałabym MSW. Możesz też zadzwonić i postarać się przyspieszyć termin mówiąc co się dzieje.
Przyłacz się do Towarzystwa J-elita. Działamy dla waszego dobra, ale bez Waszej pomocy niewiele zrobimy.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Powikłania ze Strony Ukł. Pokarmowego”