coś jakby duże guzy
Moderatorzy: Anette28, Moderatorzy
coś jakby duże guzy
witam!
mam mały problem który ostatnio się nasilił. otóż mniej więcej co tydzień na czole pojawiają mi się dość duże niby pryszcze (nie ma w nich ropy) wyglądają jak takie guzy. i po jakiś 3 dniach znikają.. ma ktoś może podobne przypadłości? bo powoli mnie to zaczyna denerwować a przed udaniem się do lekarza wole się tutaj spytać może da się temu jakoś zaradzić. pozdrawiam!
mam mały problem który ostatnio się nasilił. otóż mniej więcej co tydzień na czole pojawiają mi się dość duże niby pryszcze (nie ma w nich ropy) wyglądają jak takie guzy. i po jakiś 3 dniach znikają.. ma ktoś może podobne przypadłości? bo powoli mnie to zaczyna denerwować a przed udaniem się do lekarza wole się tutaj spytać może da się temu jakoś zaradzić. pozdrawiam!
- aleksandra12
- Aktywny ✽✽✽
- Choroba: CD
- województwo: wielkopolskie
Re: coś jakby duże guzy
Jak duże? Może to faktycznie mega pryszcze? A swędzą jak rosną? Bierzesz jakieś leki? Ja mam problemy ze skórą przy swoich...
Pozdrawiam, Aleksandra
no wiesz tak wyglądają ale nie idzie ich wydusić i ropy w nich nie ma, po jakiś 3 dniach po prostu zmniejszają się i zanikają, i tak co tydzień od około miesiąca. no biore biorę jakieś witamy + pentasa i encorton
drobne problemy ze skóra też mam ale to już się mówi trudno:)
drobne problemy ze skóra też mam ale to już się mówi trudno:)
ja mam cos takiego pod broda i na szyi, niektore sa czerwone, niektore sa po prostu pod skora. czasami mnie swedza, w zimie bylo lepiej teraz znowu sie pojawily
-
- Początkujący ✽✽
- Choroba: CD u rodzica
Niewykluczone, że od sterydów... Moje dziecko latem miało wyraźnie wyczuwalne guzy na mięśniach ramion ( niewidoczne) i dopiero reumatolog uspokoił je, że to może byc od sterydów. Po zmniejszeniu dawki sterydów guzy samoistnie zanikły. Więc moze w twoim przypadku tez winne są sterydy. Dobrze byłoby aby na ten temat wypowiedział sie dermatolog. A może to zwyczajne młodzieńcze problemy ze skórą ?
- Lawenda
- Początkujący ✽✽
- Choroba: CD
- województwo: mazowieckie
- Kontakt:
Mnie przy sterydach robią sie takie problemy jak w nastoletnich czasach. A takie jakby mega pryszcze też miewam - na czole, na brodzie, na szyi przy żuchwie. Czasem się ropnie z tego wykluwają a częściej nie - tylko boli, swędzi i drażni. Jakoś to tak traktuję jak uprzykrzoną muchę i zjadam mniej czekolady 

Twardym trzeba być nie miętkim...
-
- Początkujący ✽✽
- Choroba: nie ustalono
- Kontakt:
ja mam okresy że bez sterydów pryszcze