Śluzówki
Moderatorzy: Anette28, Moderatorzy
- madziula
- Aktywny ✽✽✽
- Choroba: w trakcie diagnozy
- województwo: -- poza Polską --
- Kontakt:
Śluzówki
Hej. Mam pytanie odnośnie śluzówek. Miałam wielki problem z nosem. Częste i długie krwawienia, raz ponad godzinę i miałam już cały nos w skrzepach (wiem, że to obrzydliwe) i musiałam jechać na ostry dyżur. Byłam u laryngologa, żeby znowu zatkała mi naczynia i powiedziała, że w ogóle nie mam w pewnym miejscu sluzówki w nosie. Powiedziała, że CU, które najprawdopodobniej mam, oraz leki- Salofalk mogą to powodować. Na szczęście teraz mam spokój z tymi krwotokami, ale chciałam się dowiedzieć, czy to rzeczywiście ma jakiś wpływ i czy Wy też macie problemy z śluzówkami (nie tylko nos)? Pozdrawiam:)
Ostatnio zmieniony 18 cze 2006, 19:52 przez madziula, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Początkujący ✽✽
- Choroba: CD
- województwo: dolnośląskie
- Kontakt:
Re: Śluzówki
Powiem Ci że mnie w dzieciństwie też czasami to napadało - bywało tak że na srodku ulicy nagle mi zaczynalo leciec bez powodu a opanować to to czasami z cudem graniczyło. Moze i cos w tym jest....Zenobius pisze:Ja mialem, ale to dawno temu, w dziecinstwie, potem przeszlo.
A lecialo ze mnie czasem strasznie dlugo i trudne to bylo do opanowania.
Ciekawe, czy mozna to podpiac pod Crohna?
zawsze mozemy o tym poGGadac...
GG 3141303
GG 3141303
-
- Początkujący ✽✽
- Choroba: CU w rodzinie
- województwo: łódzkie
A to ciekawe... Mój syn (CU) jak był dzieckiem też często miewał mniejsze lub większe krwotoki z nosa. Może ma to jakiś związek z obecną chorobą lub jest to pewna skłonność ludzi chorych na CU i CD?? Z opisywanych tu na forum doświadczeń i objawów niedługo stworzymy jakieś dzieło naukowe pomocne w odkryciu przyczyn tych chorób

- kreska29
- Początkujący ✽✽
- Choroba: CU
- województwo: dolnośląskie
- Kontakt:
Ja miałam krwotoki tak do 15 roku życia...pamiętam że nawet raz leżakowałam w szpitalu bo krwotok nie chciał odpuścić...ale nigdy nikt mi nie powiedział że może być to związane z moim cu....mam też skołonność do krwawienia dziąseł...pomimo stosowania specjalistycznych środów ....taki już mój urok.... 

Pozdrawiam 
kasia

kasia
- kineczkaa
- Początkujący ✽✽
- województwo: zachodniopomorskie
- Kontakt:
Tja... szczególnie jak przebywam na słońcu - od razu mam krwotok z nosa... 

-
- Początkujący ✽✽
- Choroba: CU u rodzica
- województwo: lubelskie
- Kontakt:
Krwotoki z nosa przez lata były nagminne u mojej córki, najgorzej było jak się budziła z krwotokiem
Laryngolog stwierdził, że ma słabe naczynia, ale w sumie nie wiedział dlaczego tak jest. Ostatnio jej się rzadziej zdarzają, na szczęście.

- madziula
- Aktywny ✽✽✽
- Kontakt:
no ciekawe, okazuje się, ze nie tylko ja miałam taki problem. Może to faktycznie ma coś ze sobą wspolnego?
kokodżambo i do przodu
podejrzenie choroby Crohna
- funia
- Aktywny ✽✽✽
- województwo: wielkopolskie
- Kontakt:
noooo wyglada na to ze jest jakis zwiazek
ja tez mialam i miewam krwotoki
ja tez mialam i miewam krwotoki
- Balconik
- Początkujący ✽✽
- Kontakt:
zanim zaczniemy wyrokowac, to moze lepiej ustalmy czy krwotoki z nosa (w dziecinstwie) to nie jest jakas norma. A moze to tez efekt Czarnobyla...
Ostatnio zmieniony 20 cze 2006, 12:57 przez Balconik, łącznie zmieniany 1 raz.
precz z CU ! ! !
- dockx
- Debiutant ✽
- Kontakt:
Nigdy nie miewalem krwotokow z nosa. No moze raz gora 2 razy w zyciu ale to chwilowe wynikajace pewnie z oslabienia danego dnia.
Na naczynia i żyły dobry jest Detralex. przepisał mi kiedys lekarz w zwiazku z żylakami powrozka nasiennego
Wzmacnia uklad krwionosny
Na naczynia i żyły dobry jest Detralex. przepisał mi kiedys lekarz w zwiazku z żylakami powrozka nasiennego

- madziula
- Aktywny ✽✽✽
- Kontakt:
no nie wszyscy mieli w dzieciństwie i nie napisalam tego tematu, zeby cokolwiek wyrokowac, tylko, żeby doweidzieć sie, czy inni też mieli/mają ten problem i czy to faktycznie moze miec jakiś związek (tak mi powiedzial lekarz, nie wymyslilam sobie tego) pozdrawiam i dziekuje za odpowiedzi.
kokodżambo i do przodu
-
- Specjalista od Spraw medycznych
- Choroba: CD u dziecka
- województwo: mazowieckie
- Kontakt:
W literaturze nie spotkałam się publikają łączącą krwotoki z CU czy CD, co nie znaczy, że takiego zwoązku nie ma. Nie jestem w stanie przeczytać wszystkiego
Mamcia
Mamcia
Ciekawe,ja osobiście nie miałam.Mój brat miał bardzo często w dzieciństwie,dlatego troszkę się moja mama zaniepokoiła to co usłyszała od matki CZD w Warszawie.A mianowicie: chłopaczyk ma jakąś wadę serca,objawiało się to krwotokami z nosa-tak stwierdzili lekarze.Mama cała wystrachana poszła umówić mojego bracika na badania no i masz babo placek musi teraz mierzyc cisnienie i ma iść z tym do lekarza.Więc jak te krwotoki nie są od cu czy cd to może serduszko??Nie żebym była złym prorokiem,ale lepiej sie przebadać.Tak uważam.