Wypadanie włosów
Moderatorzy: Anette28, Moderatorzy
- ewkunia
- Doświadczony ❃
- Choroba: niesklasyfikowane NZJ
- województwo: pomorskie
Re: Wypadanie włosów
Magdalene - a nieśmiertelny skrzyp w tabletkach?
Ewkunia; biorę: nic; brałam :Asamax Imuran, Pentasę, Metronizadol, Encorton, Salofalk, Jucolon, wlewki z hydrokortyzonem,..., and many more
ważę 60kg/169cm, mam notorycznie stany podgorączkowe;/ Moje jelita źle znoszą mesalazynę.

Drogi jest, bralam i tez nie dal efektowmagdalene pisze:a może Merz Special ?

To nawet nie kojarzeprzedtem używalam artego

-
- Debiutant ✽
- Choroba: CD
- województwo: mazowieckie
- Kontakt:
Mi np bardzo na wypadanie wlosów pomógl Inneov z Loreala do kupienia w aptekach,kuracja trwa 3 miesiace i wlosy mniej wypadaja, a zawarte skladniki pobudzaja nowe wlosy,by szybko odrosly.Polecam biorącym Aza , mi po nim strasznie wypadaly , praktycznie garściami. 

człowiek zmienia się w zależności od ludzi, zdarzeń, okoliczności...jednak lepiej być pierwsza wersją siebie , niż drugą kogoś innego ...
- anulka089
- Początkujący ✽✽
- Choroba: nie ustalono
- województwo: śląskie
- Kontakt:
Ja Inneov też bralam ale nie pamietam jak było,a co do szamponu to zauważyłam ze mi nowe włoski rosły
Mi z poczatku pomogl Seboradin w ampulkach, bo wypadanie troche sie zmniejszylo i zaczely mi rosnac nowe wlosy, ale nie wiem jak bardzo potem te ampulki pomogly, bo dostalam zelazo i Alpicort i wlosy calkiem przestaly wypadac.
- Migotka
- Debiutant ✽
- Choroba: inna choroba jelita
- województwo: wielkopolskie
Dla mnie na wypadanie włosów najlepszy był Vitapil - po prostu rewelacyjny, ale to było przed chorobą, niestety od czasu choroby nie moge go brać bo mi podrażnia jelita. Myślę, że to albo przez zawarte w nim drożdże, albo przez żelazo (ma dużo żelaza). Potem brałam capivit piękne włosy (nie ma ani drożdży ani żelaza) - nic nie pomogło, włosy cały czas wychodzą garściami. Teraz biorę belissę (też ma żelazo, ale mniejszą zawartość), na razie efektów jeszcze nie widać.
Z preparatów "zewnętrznych" uważam że świetny jest płyn "Kerium" La Roche-Posay (jak przez jakiś czas wcierałam sobie codziennie, to wypadanie się uspokoiło), ale niestety drogi i dosyć nieekonomiczny (jedna butelka starczała mi na ok. tydzień).
Z preparatów "zewnętrznych" uważam że świetny jest płyn "Kerium" La Roche-Posay (jak przez jakiś czas wcierałam sobie codziennie, to wypadanie się uspokoiło), ale niestety drogi i dosyć nieekonomiczny (jedna butelka starczała mi na ok. tydzień).
Biore od 7 miesiecy.Migotka pisze:Teraz biorę belissę (też ma żelazo, ale mniejszą zawartość), na razie efektów jeszcze nie widać.
-
- Debiutant ✽
- Choroba: CU
- województwo: śląskie
Ja biorę Aza od dwóch miesięce i też mi strasznie wypadają włosy,ale boję się cokolwiek brac, żeby nie zaszkodziło, spróbuje tego Loreala może mi tez pomorze ,bo za chwile, wyłysieje 

- ewkunia
- Doświadczony ❃
- Choroba: niesklasyfikowane NZJ
- województwo: pomorskie
Na pocieszenie: na Imuranie, który nadal biorę, wypadało mi dużo wlosów. Trwało to kilka miesięcy, po czym hm... minęło? Nie moge powiedzieć,że są świetne i że się super układają,ale przynajmniej SĄ
Nawet odrastają. Podcinalam je regularnie, starałam się nie farbować, jadłam skrzyp i witaminki. Teraz weszłam także w remisję, więc podejrzewam, że to także miało wpływ na powyższe 

Ewkunia; biorę: nic; brałam :Asamax Imuran, Pentasę, Metronizadol, Encorton, Salofalk, Jucolon, wlewki z hydrokortyzonem,..., and many more
ważę 60kg/169cm, mam notorycznie stany podgorączkowe;/ Moje jelita źle znoszą mesalazynę.

-
- Początkujący ✽✽
- Kontakt:
J brałam inneov pomógl mi potem odstawiłam..Teraz biore capivit na włosy już drugi miesiac i widze efekty....
Azathiopirine 100mg Asamax 3x3
ZG Klinika Zdrojowa
Stan zaostrzenie .
ZG Klinika Zdrojowa
Stan zaostrzenie .
- Mol
- Początkujący ✽✽
- województwo: kujawsko-pomorskie
- Kontakt:
Niestety tez musze sie zaliczyc do grona Imuranowcow tracacych owlosienie, nie jest wprawdzie jakos tragicznie, ale ewidentnie sie przerzedzily, choc mam wrazenie, ze ostatnio troche sie unormowalo.
- funia
- Aktywny ✽✽✽
- Choroba: CD
- Kontakt:
mi alpicort tez pomogl na wypadanie wlosow, oprocz jakis skladnikow tajemnych ma tez chyba estrogen, ktory tez pomaga na wlosy
widac, ze po azie wiekszosci osob wlosy wypadaja...
widac, ze po azie wiekszosci osob wlosy wypadaja...
- magdusia
- Początkujący ✽✽
- województwo: mazowieckie
- Kontakt:
nie wiem jak wam,ale mi one odrastająfunia pisze:widac, ze po azie wiekszosci osob wlosy wypadaja...
Magda,CU & Celiakia (Marsh IIIa).
Leczenie:
Vedolizumab
Asamax tabl.3x2,
Imuran 125mg,
Remicade(III dawki),
Budenofalk rectal foam,
dieta bezglutenowa.W KOŃCU REMISJA
Lekarz prowadzący:szpital MSWiA W-wa
Leczenie:
Vedolizumab
Asamax tabl.3x2,
Imuran 125mg,
Remicade(III dawki),
Budenofalk rectal foam,
dieta bezglutenowa.W KOŃCU REMISJA
Lekarz prowadzący:szpital MSWiA W-wa
- Migotka
- Debiutant ✽
- Choroba: inna choroba jelita
No niestety Belissa jednak nie pomogła (a brałam ją ponad 3 miesiące) - włosy nadal wychodzą garściami jak po chemioterapii... A przedtem Capivit Piękne Włosy też nie pomógł... Wracam do Vitapilu, i boję się bo jak wcześniej pisałam podrażniał mi trochę jelito. A na dodatek okazało się że zawiera pszenicę, a ja jestem na diecie bezglutenowej...
co z suplementów do łykania moglibyście polecić - jako sprawdzone i naprawdę skuteczne w waszym przypadku - przeciwko temu nieszczęsnemu wypadaniu włosów?
co z suplementów do łykania moglibyście polecić - jako sprawdzone i naprawdę skuteczne w waszym przypadku - przeciwko temu nieszczęsnemu wypadaniu włosów?
Mi bardzo pomogła silica tylko, że w sumie nie wiem, czy to jej zasługa, czy może tego że zaczęłam używać na włosy jedwab w płynie.Migotka pisze:co z suplementów do łykania moglibyście polecić - jako sprawdzone i naprawdę skuteczne w waszym przypadku - przeciwko temu nieszczęsnemu wypadaniu włosów?