Strona 2 z 2

Re: CU a tarczyca???

: 29 kwie 2012, 08:07
autor: leila
bede musiała na wlasna reke robic bo lekarka zrobiła 2 razy tsh jest dobre i nie chce dawac na inne badania a objawy mam juz długo

Re: CU a tarczyca???

: 29 kwie 2012, 20:39
autor: Mamcia
To zarządzaj od niej odmowy na piśmie skierowania na badania, albo do endokrynologa.
Jak mają coś dać na piśmie to się boją. Złóż zażalenie do kierownika ośrodka.

Re: CU a tarczyca???

: 30 kwie 2012, 08:31
autor: krul
USG tarczycy wbrew pozorom to mały koszt no i robią od ręki, bez specjalnych przygotowań. I to usg powinno cokolwiek pokazać, bo skoro guzki wyskakują, to nie ma opcji na ukrytą.

Re: CU a tarczyca???

: 04 maja 2012, 10:22
autor: leila
mozecie polecic jakis srodek uspokajajacy bez recepty zeby wyciszyc tarczyce a Wam pomaga?bo kazdy stres odchorowuje tarczyca.
chciałam zapytac czy te przeciwciała robic w czasie objawów czy moge tez zrobic jak jest okres ze nie mam objawów.?

Re: CU a tarczyca???

: 20 cze 2016, 22:43
autor: emalkadream
Odgrzebuje stary temat:)
Potrzebuje pomocy w temacie tarczycy.

Badania tarczycy robiłam pierwszy raz w życiu po tym jak w środę tsh wyszło 3.2 co dla ciąży(19tc) jest za wysoka wartością.pozostale wyniki to:
FT3 3,5 (nomra 2,0-4,4)
FT4 1,2 (0,93-1,7)
anty TPO 8,47 (0-34)
antyTg 13,72 (0-115)

Wie ktoś jak interpretować powyższe wyniki? czy mam się nastwaiać na kolejną chorobę autoimmu.?

Dzięki za wszelkie informacje :)

Re: CU a tarczyca???

: 21 cze 2016, 17:56
autor: Mamcia
Nie myśl o chorobie tarczycy. Polegaj na swoim lekarzu, a jeśłi chcesz poczytaj to chyba najlepiej tu http://www.endokrynologia.net/tarczyca/ ... %85%C5%BCa