Prośba do osób, które miały wykrytą jersiniozę i wyleczyły ją - czy moglibyście podać jakie leki i jacy lekarze Wam pomogli, i ile czasu się leczyliście? Przy czym chodzi mi o przewlekłą jersiniozę (tj. taką przechodzoną, co najmniej kilkumiesięczną). Ja już brałam cyprofloksacynę, duomox i unidox, i po krótkotrwałej poprawie znowu nawrót objawów i wzrost poziomu przeciwciał jersiniowych:smutny: A niestety większość lekarzy nic nie wie o tej chorobie... Dlatego bardzo Was proszę o pomoc
edit:poprawiłam na "Y"
Yersinioza - jak leczyć?
Moderatorzy: Anette28, Moderatorzy
- Migotka
- Debiutant ✽
- Choroba: inna choroba jelita
- województwo: wielkopolskie
Yersinioza - jak leczyć?
Ostatnio zmieniony 03 wrz 2008, 11:35 przez Migotka, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Specjalista od Spraw medycznych
- Choroba: CD u dziecka
- województwo: mazowieckie
- Kontakt:
Re: Yersinioza - jak leczyć?
W większości przypadków nie trzeba jej leczyć. Dość skutecznym lekiem, o niewielkich działaniach niepożądanych jest xifaxan.
Przyłacz się do Towarzystwa J-elita. Działamy dla waszego dobra, ale bez Waszej pomocy niewiele zrobimy.
-
- Początkujący ✽✽
- Choroba: CU
- województwo: mazowieckie
- Kontakt:
Ja chorowałam na Yersiniosę, ale było to 4 lata temu i nie pamietam leczenia. Trafiłam na bardzo doba doktór (niestety jest droga) pracuje Carolina Center nazywa sie Edyta Biernat-Kałuża (jest reumatologiem) . Z tego co wiem ta choroba jest jej konikiem.
Lekarze długo nie mogli znaleźć przyczyny moich różnych problemów ze zdrowiem. Pani Doktór szybko zrobiła badania na Yersinie i wyleczyła mnie w ok. 2 miesiące.
Lekarze długo nie mogli znaleźć przyczyny moich różnych problemów ze zdrowiem. Pani Doktór szybko zrobiła badania na Yersinie i wyleczyła mnie w ok. 2 miesiące.
Izabela
- dota
- Początkujący ✽✽
- Choroba: CD u dziecka
- województwo: zachodniopomorskie
- Kontakt:
Bartek był leczony biseptolem.