brak Salofalku

Preparat jest wskazany do stosowania:
- w przypadku wrzodziejącego zapalenia jelita grubego, zarówno w fazie zaostrzenia jak i w zapobieganiu nawrotom
- w chorobie Leśniowskiego i Crohna, w fazie zaostrzenia

Moderatorzy: Anette28, Moderatorzy

ODPOWIEDZ
SLAWEK
Debiutant ✽
Posty: 22
Rejestracja: 23 mar 2005, 15:14
Choroba: CU
województwo: zachodniopomorskie
Lokalizacja: SZCZECIN
Kontakt:

Re: brak Salofalku

Post autor: SLAWEK » 18 paź 2007, 10:23

Dzięki za błyskawiczny odzew megi_25 . Od wczoraj wisiałem na telefonie i dziś rano udało się wyrwać z jednej apteki ( a dodzwoniłem sie do 20 paru) ostatnie 4 opakowania. W razie czego wiem teraz , ze można liczyć na pomoc w Warszawie :roll:

Awatar użytkownika
megi_25
Aktywny ✽✽✽
Posty: 640
Rejestracja: 17 lut 2007, 13:11
Choroba: CD u partnera
województwo: mazowieckie
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Re: brak Salofalku

Post autor: megi_25 » 18 paź 2007, 11:10

W razie potrzeby służę pomocą.
Ja kupuje salofalk od lutego i nie miałam sytuacji,że nie było.Kupowałam w różnych aptekach.

Pozdr
Megi
Żona Crohnowca mama urwisów Wiktora i Wojtka :-)))
Mąż: Leki: BRAK,po humirze dwa lata remisji endoskopowej teraz nawrót !!!!!

Obrazek

Obrazek

bacok
Debiutant ✽
Posty: 21
Rejestracja: 22 lut 2007, 19:38
Choroba: CU
województwo: świętokrzyskie
Lokalizacja: Kielce
Kontakt:

Re: brak Salofalku

Post autor: bacok » 29 lis 2007, 22:49

Witam. W kielcach też brakło salofalku ale farmaceutka zaproponowała mi ASAMAX pokazała mi w tej swojej mądrej książce ze to jest odpowiednik SALOFALKU, taki sam skład itd. więc wziąłem. Zresztą o połowę tańszy. Nie wiem jak to na mnie podziała. Narazie zażywam i jest ok . Pozdrawiam.
Choroba nie wybiera

Awatar użytkownika
megi_25
Aktywny ✽✽✽
Posty: 640
Rejestracja: 17 lut 2007, 13:11
Choroba: CD u partnera
województwo: mazowieckie
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Re: brak Salofalku

Post autor: megi_25 » 30 lis 2007, 09:50

No nie wiem.Nie jestem pewna czy to na pewno to samo.Ale skoro masz cu to chyba nawet lepszy asamax. W przypadku Crohna to jednak różnica.
Pozdrawiam
Megi
Żona Crohnowca mama urwisów Wiktora i Wojtka :-)))
Mąż: Leki: BRAK,po humirze dwa lata remisji endoskopowej teraz nawrót !!!!!

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
morfi
Początkujący ✽✽
Posty: 204
Rejestracja: 20 cze 2007, 23:35
Choroba: CD
województwo: wielkopolskie
Lokalizacja: Kalisz
Kontakt:

Re: brak Salofalku

Post autor: morfi » 30 lis 2007, 12:30

Właśnie wróciłam z apteki i okazało się,że u mnie też nie ma Salofalku :( Zostało mi jeszcze jedno opakowanie, czyli 50 tab :/ Mi też proponowali w aptece zamianę na Asamax, ale powiedziałam, że wcześniej muszę skonsultować to z lekarzem ... Nie wiem teraz co mam zrobić :/ Zacząć brać Asamax ? Czy przerzucić sie na droższą, ale pewnie lepszą Pentase ? A może próbować załatwiać sobie jakoś ten Salofalk ?
Biorę: Pentasa 500mg (2/0/2)-zmniejszona z 6 tabletek od 13.12.08r.; 50mg Azathioprine (2/0/0), Trilac (1/0/0), Biofer (1/0/0), kwas foliowy 15mg (1/0/0), Omega3 (1/0/0)

Awatar użytkownika
megi_25
Aktywny ✽✽✽
Posty: 640
Rejestracja: 17 lut 2007, 13:11
Choroba: CD u partnera
województwo: mazowieckie
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Re: brak Salofalku

Post autor: megi_25 » 30 lis 2007, 12:59

Ja naprawdę jestem w szoku. Nigdy nie mieliśmy problemu z Salofalkiem. Ale skoro mówicie,że może być problem to jutro wyślę męża do apteki i zobaczymy.
Pozdrawiam
Megi

P.S. Jak coś to mogę pomóc w zakupie.
Żona Crohnowca mama urwisów Wiktora i Wojtka :-)))
Mąż: Leki: BRAK,po humirze dwa lata remisji endoskopowej teraz nawrót !!!!!

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
morfi
Początkujący ✽✽
Posty: 204
Rejestracja: 20 cze 2007, 23:35
Choroba: CD
województwo: wielkopolskie
Lokalizacja: Kalisz
Kontakt:

Re: brak Salofalku

Post autor: morfi » 30 lis 2007, 19:11

Jutro przejdę się po innych aptekach, może w którejś znajdę ...
Biorę: Pentasa 500mg (2/0/2)-zmniejszona z 6 tabletek od 13.12.08r.; 50mg Azathioprine (2/0/0), Trilac (1/0/0), Biofer (1/0/0), kwas foliowy 15mg (1/0/0), Omega3 (1/0/0)

Mamcia
Specjalista od Spraw medycznych
Posty: 10316
Rejestracja: 04 mar 2004, 16:08
Choroba: CD u dziecka
województwo: mazowieckie
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Re: brak Salofalku

Post autor: Mamcia » 30 lis 2007, 21:25

Trochę tego nie rozumie. U nas jak nie ma leku to dzwonią do hurtowni i zamawiają. Jak kłopoty bedą się powtarzać to zadzwonię do dystrybutora, ale proszę o e-mail.
Przyłacz się do Towarzystwa J-elita. Działamy dla waszego dobra, ale bez Waszej pomocy niewiele zrobimy.

Awatar użytkownika
Shadowka
Doświadczony ❃
Posty: 1624
Rejestracja: 26 cze 2007, 15:56
Choroba: CU
województwo: śląskie
Lokalizacja: Piekary Śląskie/Żory
Kontakt:

Re: brak Salofalku

Post autor: Shadowka » 02 gru 2007, 21:09

U mnie już nie ma najmniejszego problemu. Swego czasu zamawiali salofalk na zlecenie w hurtowni, choć czasami z problemami. Teraz jest pod dostatkiem, choć widzę, że jakiś inny człowiek kupuje tuż przede mną, bo jak przychodzę to mają jedno a drugie na drugi dzień;)
Pozdrawiam
Shadi

"nie szukałam doskonałości - sama przyszła "

Obrazek

Awatar użytkownika
megi_25
Aktywny ✽✽✽
Posty: 640
Rejestracja: 17 lut 2007, 13:11
Choroba: CD u partnera
województwo: mazowieckie
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Re: brak Salofalku

Post autor: megi_25 » 03 gru 2007, 08:02

Wczoraj kupiłam w Warszawie bez problemu :-))))
Żona Crohnowca mama urwisów Wiktora i Wojtka :-)))
Mąż: Leki: BRAK,po humirze dwa lata remisji endoskopowej teraz nawrót !!!!!

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
morfi
Początkujący ✽✽
Posty: 204
Rejestracja: 20 cze 2007, 23:35
Choroba: CD
województwo: wielkopolskie
Lokalizacja: Kalisz
Kontakt:

Re: brak Salofalku

Post autor: morfi » 03 gru 2007, 12:59

Dzisiaj dostałam salofalk w innej aptece ... Mam prawie 5 opakowan takze na jakis czas starczy ;)
Biorę: Pentasa 500mg (2/0/2)-zmniejszona z 6 tabletek od 13.12.08r.; 50mg Azathioprine (2/0/0), Trilac (1/0/0), Biofer (1/0/0), kwas foliowy 15mg (1/0/0), Omega3 (1/0/0)

Mamilka
Debiutant ✽
Posty: 4
Rejestracja: 05 sty 2008, 22:03
Choroba: CU
województwo: wielkopolskie
Lokalizacja: Poznań

Problem z dostępnością Salofalku?

Post autor: Mamilka » 08 sty 2008, 20:25

Wiam serdecznie wszystkich,

Byałam dzis na kontroli u lekarza i zapisał mi Salofalk 500 zamiast Jucolonu, niestety w aptece była dostępna tylko połowa z zapisanych, a reszta nie wiadomo czy będzie bo podobno są problemy z imprtem tego leku z zagranicy:(

Czy ktoś słyszał coś na ten temat, albo zażywa ten lek?? Nigdy wcześniej nie stosowałam tego leku, ale denerwuje mnie, że wszystko takie drogie i jeszcze jakies problemy:(


pozdrawiam

Awatar użytkownika
morfi
Początkujący ✽✽
Posty: 204
Rejestracja: 20 cze 2007, 23:35
Choroba: CD
województwo: wielkopolskie
Lokalizacja: Kalisz
Kontakt:

Re: brak Salofalku

Post autor: morfi » 08 sty 2008, 21:32

W razie problemów mogę odsprzedać jedno bądź 2 opakowania. Brałam wcześniej Salofalk, ale nie najlepiej się po nim czułam, dlatego przeszłam na (niestety jeszcze droższą) Pentasę. W domu mam kilka opakowań Salofalku, ponieważ kupowałam go z zapasem,dlatego jeżeli ktoś będzie miał problemy to niech pisze na PW bądź gg.
Biorę: Pentasa 500mg (2/0/2)-zmniejszona z 6 tabletek od 13.12.08r.; 50mg Azathioprine (2/0/0), Trilac (1/0/0), Biofer (1/0/0), kwas foliowy 15mg (1/0/0), Omega3 (1/0/0)

adam3_
Początkujący ✽✽
Posty: 66
Rejestracja: 27 gru 2007, 19:08
Choroba: CU
województwo: łódzkie
Lokalizacja: Wieluń
Kontakt:

Re: brak Salofalku

Post autor: adam3_ » 09 sty 2008, 06:43

Jak narazie w Wieluniu nie mam problemu z Salofalkiem prawie zawsze jest ,ewentualnie na drugi dzień to juz napewno dostane , a może powinieneś porozmawiać z apteką żeby dla Ciebie mieli ZAWSZE chociaz jedno opakowanie ,( takie moje przemyslenie )powinni dbac o kienta miłego dnia

Mamilka
Debiutant ✽
Posty: 4
Rejestracja: 05 sty 2008, 22:03
Choroba: CU
województwo: wielkopolskie
Lokalizacja: Poznań

Re: brak Salofalku

Post autor: Mamilka » 09 sty 2008, 11:09

Koleżanka dzwoniła do hurtowni w Poznaniu, i rzeczywiście ostatnia dostawa Salofalku była w sierpniu, natomiast w hurtowniach w Warszawie nie ma problemu z dostępnością tego leku:)

Zostaje tylko zaopatrywać się w Warszawie:)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Salofalk”