doksycyklina - czy szkodzi na CD?
Moderatorzy: Anette28, Moderatorzy
- Migotka
- Debiutant ✽
- Choroba: inna choroba jelita
- województwo: wielkopolskie
doksycyklina - czy szkodzi na CD?
Po wykryciu przeciwciał jersiniowych powinnam brać doksycyklinę na "wytrucie" jersinii. Ale - ponieważ mimo znalezienia jersinii lekarze nie wykluczyli u mnie CD (co również nie znaczy, że go potwierdzili - po prostu ciągle nie wiedzą) - boję się że doksycyklina może mi zaszkodzić na Crohna. Czy ktoś z crohnowców brał ją kiedyś? Czy mieliście jakieś komplikacje, jak na Was działała?
- podblond
- Początkujący ✽✽
- Choroba: CU
- województwo: pomorskie
- Kontakt:
Re: doksycyklina - czy szkodzi na CD?
Co prawda nie mam CD, a CU, ale rok temu brałam doksycyklinę poraz pierwszy i teraz przy boreliozie biorę ją ponownie...
Za każdym razem jest to relatywnie długi okres leczenia i pod żadnym względem ten lek nie wpływa na mnie negatywnie (jelitka są spokojne)
Choć oczywiście może to być sprawa indywidualna, ale życzę Ci aby i w Twoim przypadku przy jego braniu zdrówko się nie pogorszyło, a jedynie POLEPSZYŁO
Za każdym razem jest to relatywnie długi okres leczenia i pod żadnym względem ten lek nie wpływa na mnie negatywnie (jelitka są spokojne)

Choć oczywiście może to być sprawa indywidualna, ale życzę Ci aby i w Twoim przypadku przy jego braniu zdrówko się nie pogorszyło, a jedynie POLEPSZYŁO

Nie bój się cieni. One świadczą o tym, że gdzieś znajduje się światło...
- ranka
- Mistrzunio ❃❃❃
- Choroba: CU
- województwo: pomorskie
- Kontakt:
mi doksycyklina tez nie zaszkodzila,jedyne co mozna tu dorafdzic to probiotyki 

- aleksandra12
- Aktywny ✽✽✽
- Choroba: CD
Najczęściej przy chorobach układu oddechowego dostaję doksycyklinę od rodzinnego i reaguję na nią bardzo dobrze. No i zawsze dostaję wtedy probiotyki.
Pozdrawiam, Aleksandra
- Migotka
- Debiutant ✽
- Choroba: inna choroba jelita
Dzięki za wszystkie odpowiedzi, trochę mnie uspokoiliście
Wiem że reakcja organizmu jest sprawą indywidualną, ale zawsze to pocieszające że są osoby które dany lek dobrze znoszą. O doksycyklinie słyszałam od znajomych dużo złego więc bałam się, że na większość osób źle działa ...