Jeżeli miewasz biegunki, bóle brzucha, chudniesz, a przy tym nie masz zmian w przewodzie pokarmowym, zainteresuj się candida albicans, a przede wszystkim uspokój swoją psychikę, bo nerwy potrafią niezłe spustoszenie w organizmie zrobić.
z nerwami probowalem oraz bralem sulpiryd bez rezultatu

w tej chwili musze chodzic do ubikacji po kazdym posilku - nawet po kanapce. Robilem posiew w kierunku grzybow w grudniu, chyba powinno cos wyjsc, czy na to jest inne badanie?
Do tego doszly wymioty przy malym wysilku.
Mialem yersinie, chyba od tego sie zaczela - IgG 107 a IgM 13. Mialem antybiotykoterapie zapisana przez lekarza - cypronex + metronidazol na 10 dni bez rezultatu.
dlaczego ty nie pójdziesz gdzieś gdzie cie lekarze beda diagnozwac, a nie tam, gdzie sam sobie wymyslasz, co? bo ja tego nie rozumiem

pp
Ja sobie nie wymyslam, tylko sie pytam czy powinienem robic, lekarz cos o tym wspomnial ale na razie to tyle. Powiedzial, ze skoro mialem tomografie komputerowa to bez sensu sie znowu naswietlac i chyba ma racje.
Jutro bede mial badanie na flore, moze to jest problem? sprzet mamy raz do roku. Jak nie flora to od nowego roku w Poznaniu chca mi robic od nowa wszystkie badania...
Na dzien dzisiejszy to jest chyba ibs, lekarze tez tak mowia. Chociaz tutaj roznie, jeden podejrzewa CD. Pentasa 14 dni bez rezultatu... mam sprobowac znowu brac przez miesiac tym razem jesli flora nie wyjdzie. Tylko przy moim ibs ciagle mi sie odbija, mam dziwne bole w brzuchu, biegunki lub bardzo obfite stolce no i 10 kilo schudlem... bardzo to widac po mnie. Bardziej sie juz chyba nie da
Pozdrawiam
Cierpialem na yersinie az 2 lata.
Przeszedlem wszystkie szczeble diagnostyki (od kolonoskopii do enteroskopii)
Jelito drazliwe po infekcyjne, wydaje sie, ze tylko a to naprawde powazny problem.
"zawisc, zazdrosc, zamiast starac sie miec wiecej"