Teraz jest 28-04-2017

CU, CD i inne zapalne choroby jelit

Forum otwarte dla wszystkich chorych na nieswoiste zapalenia jelit, dla ich rodziców, partnerów i osób zainteresowanych.
Podaruj uśmiech dzieciom z NZJ - Agata Młynarska

Błąd ogólny - komunikat

Kierunkowskazy wskazujące jak poruszać się po forum i je użytkować

Moderatorzy: Pandziaak, cordo, patkaas, kalatos, Moderatorzy

 
Posty: 427
Dołączył(a): 28-04-2010
Lokalizacja: kobyla łąka
Choroba: CD
województwo: mazowieckie

Re: Błąd ogólny - komunikat

Post przez atabe » 28-02-2017

Ja w zupełnie innej sprawie. Po przeczytaniu postów i odhaczeniu jako przeczytane/ i w opcji 'posty nieprzeczytane' i w 'posty od ostatniej wizyty/, ciągle pojawiają mi się jako nieprzeczytane przy następnej wizycie na Forum. Czy można coś z tym zrobić?

Avatar użytkownika
 
Posty: 352
Dołączył(a): 11-07-2013
Lokalizacja: Świnoujście
Choroba: CU
województwo: zachodniopomorskie

Re: Błąd ogólny - komunikat

Post przez Luki36 » 28-02-2017

atabe napisał(a):Ja w zupełnie innej sprawie. Po przeczytaniu postów i odhaczeniu jako przeczytane/ i w opcji 'posty nieprzeczytane' i w 'posty od ostatniej wizyty/, ciągle pojawiają mi się jako nieprzeczytane przy następnej wizycie na Forum. Czy można coś z tym zrobić?


Nie.
Na razie, bez leków

Avatar użytkownika
 
Posty: 2157
Dołączył(a): 16-11-2008
Lokalizacja: Holandia/Helmond
Choroba: CD
województwo: wielkopolskie

Re: Błąd ogólny - komunikat

Post przez Pandziaak » 28-02-2017

atabe napisał(a):Ja w zupełnie innej sprawie. Po przeczytaniu postów i odhaczeniu jako przeczytane/ i w opcji 'posty nieprzeczytane' i w 'posty od ostatniej wizyty/, ciągle pojawiają mi się jako nieprzeczytane przy następnej wizycie na Forum. Czy można coś z tym zrobić?

jeszcze nie, ale pracujemy nad tym, cierpliwości :roll:
~Nie ma sensu życia tylko życiu trzeba nadać sens~
*Hoe minder mensen weten, hoe beter ze leven*

CD od 2002
Ileostomia 18.11.2012

"Najlepszy gust muzyczny i koloryt w Styczniu"

Avatar użytkownika
 
Posty: 2294
Dołączył(a): 29-07-2006
Lokalizacja: Gdańsk
Choroba: CU
województwo: pomorskie

Re: Błąd ogólny - komunikat

Post przez Jacekx » 01-03-2017

Karaoke napisał(a):...

W tej sytuacji przychodzi mi tylko jeszcze jedna przyczyna tego zamieszania - myszka zwłaszcza jeżeli myszka jest przepięta z poprzedniego pc oraz gdy nie jest na kabelku.

Zwróć proszę uwagę na to, czy podczas najeżdżania kursorem myszki na menu (bądź linki) zmienia się ich wygląd (bez naciskania). Po najechaniu na elementy aktywne kursor myszki się zmienia, a w przypadku menu i linków dodatkowo następuje podkreślenie wskazanego elementu.

Jeżeli jeszcze raz zdarzą się problemy z menu spróbuj zastosować dość karkołomną metodę:
- po ustawieniu widoku strony na samej górze (i braku reakcji myszki) naciskaj tabulator i obserwuj ekran jak przesuwa się aktywne pole (u mnie to błękitna ramka)
- w momencie najechania na żądany element naciśnij enter
Jeżeli to zadziała to masz winowajcę.


To co na niebiesko podkreśliłem w cytacie przećwiczyłem i myszka po wskazaniu pokazuje w menu pokreślenie.

To co na brązowo podkreśliłem w cytacie wykonałem z enterem i głucho nadal

Piszę to na kompie nowym z Win10 i w trybie incognito w Google Chrome tuż po wykonaniu tych podpowiedzi o 1.49.
Menu głuche w zwykłym trybie :smutny:

Avatar użytkownika
 
Posty: 409
Dołączył(a): 25-03-2007
Lokalizacja: Wrocław
Choroba: CD u dziecka
województwo: dolnośląskie

Re: Błąd ogólny - komunikat

Post przez Karaoke » 02-03-2017

No to jesteś w ...
... kropce :wink:

Przykro, ale brak mi tymczasowo pomysłów :smutny:
====

Pojawiło się jednak światełko... forum zyskało nowy silnik i skończą się kłopoty :)

Avatar użytkownika
 
Posty: 2294
Dołączył(a): 29-07-2006
Lokalizacja: Gdańsk
Choroba: CU
województwo: pomorskie

Re: Błąd ogólny - komunikat

Post przez Jacekx » 06-03-2017

Jest już OK ...na Win10 w Google Chrome

Menu działa - nie jest głuche
a poza tym u mnie Forum ma nową szatę graficzną w moim Win 10 - wyświetla inaczej dane choć schemat wyświetlania podobny.
Jest też OK na Win7 w Google Chrome szata graficzna new choć konstrukcyjnie podobna do starej ale taka jak pod Win10 - wpis godz 00.07
7.03. 2017
Nowy silnik coraz bardziej mi się podoba
Ps.

Na starym komputerze z Ubuntu 14 też jest OK - 10.03.2017 20.13

Avatar użytkownika
 
Posty: 2294
Dołączył(a): 29-07-2006
Lokalizacja: Gdańsk
Choroba: CU
województwo: pomorskie

Re: Błąd ogólny - komunikat

Post przez Jacekx » 15-04-2017

Sorry może by zamknąć Drodzy Moderatorzy Temat bo on dotyczył głównie starego silnika Forum
a to już Historia.

Poprzednia strona

Powrót do FAQ

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość