Dieta bezresztkowa
Moderatorzy: Anette28, Moderatorzy
-
- Debiutant ✽
- Choroba: IBS
- województwo: małopolskie
Re: Dieta bezresztkowa
kurcze nutridrinki i ten proszek ensure jest dosc drogi, a mam pytanie takie czy mozna zastapic to odzywkami dla sportowcow takich w proszku, nie chce sie tak zywic dlugo po prostu wyjezdzam na kilka dni i nie chce ledwo zyc jak dzisiaj - z gory dziekuje za szybka odpowiedz
-
- Debiutant ✽
tylko że mnie po wszystkim przeczyszcza, boje się już jeść cokolwiek, wole chodzić głodna niż biegać potem co 15 minut do ubikacji:(
na ile mi starczy takie opakowanie ensure?? obecnie jem poniżej 1000kcal i nie mam zbyt dobrego apetytu
na ile mi starczy takie opakowanie ensure?? obecnie jem poniżej 1000kcal i nie mam zbyt dobrego apetytu
-
- Debiutant ✽
najpierw czekam na wyniki z badan bo nie jestem zdiagnozowana jeszcze, jedyna rzecz którą mogę jeść w praktycznie bezpiecznie są wafle ryżowe z dżemem a tak to po herbacie mnie nawet przeczyszcza hehe, staram się myśleć w miarę pozytywnie ale czasem to bardzo trudne
no nic kupię sobie jeszcze dziś ten ensure zapytam w aptece itp i zobaczymy na ile mi starczy, bo na prawdę zjadłam rano pół bułki pszennej z chudą szynką a oczywiście w ubikacji byłam 5 razy po czym zjadłam węgiel w kapsułkach bo dziś jadę nad morze, teraz siedzę głodna ale poczekam aż wybiorę się do apteki bo na myśl o jedzeniu to aż mnie mdli
no nic kupię sobie jeszcze dziś ten ensure zapytam w aptece itp i zobaczymy na ile mi starczy, bo na prawdę zjadłam rano pół bułki pszennej z chudą szynką a oczywiście w ubikacji byłam 5 razy po czym zjadłam węgiel w kapsułkach bo dziś jadę nad morze, teraz siedzę głodna ale poczekam aż wybiorę się do apteki bo na myśl o jedzeniu to aż mnie mdli
-
- Weteran ✿
- Choroba: CD
- województwo: lubelskie
- Kontakt:
Ensure Ci nie zaszkodzi.rilbicz pisze:najpierw czekam na wyniki z badan bo nie jestem zdiagnozowana jeszcze
Nie istnieją żadne określone potrawy, które zasadniczo wpływają na ciężkość przebiegu lub na rodzaj nawrotu choroby u wszystkich pacjentów.
poradnik żywieniowy Falka
poradnik żywieniowy Falka
-
- Debiutant ✽
wiem wiem czytałam że na 7 napojów, aczkolwiek czytałam także że zamiast 6-7 miarek ludzie sypią 3-4 i jest sycące więc dlatego chciałam się dowiedzieć więcej:)
no nic, dzięki wielkie
no nic, dzięki wielkie
-
- Debiutant ✽
mam nadżerkę na 8cm jelita grubego i podejrzenie jest zapalenia jelita grubego, chociaż jedna lekarka ostatnio skierowała mnie na badania tarczycy itp
kupie sobie zaraz tą ensure i oby było dobrze;)
a wzięłam jedną tabletkę węgla bo myślałam że właśnie loperamid czy laremid jest gorszy dla nas.
kupie sobie zaraz tą ensure i oby było dobrze;)
a wzięłam jedną tabletkę węgla bo myślałam że właśnie loperamid czy laremid jest gorszy dla nas.
-
- Debiutant ✽
ale ale ja biorę pentase w czopkach:) i dziękuję za info o węglu, już go brać nie będę
btw kupiłam ten ensure i mdłe to jak nie wiem a i głodna jestem jak byłam:P trudno jakoś dam radę
btw kupiłam ten ensure i mdłe to jak nie wiem a i głodna jestem jak byłam:P trudno jakoś dam radę
- obyty.z.cu
- Doradca CU
- Choroba: CU
- województwo: wielkopolskie
pomijajac wszystko inne, a akurat Misia wie co pisze, u mnie na glod jest jedna rada, ryz do oporu i przejedzenia, czesto procz soli innych dodatkow.rilbicz pisze:głodna jestem jak byłam:
Kiedys musi sie pojawic efekt najedzenia, a przy biegunkach chronicznych i szybkiej perystalityce jelit cos trzeba zrobic...ostateczna i szybka , a jednoczesnie malo "absorbujaca" dieta to ryz gotowany i woda mineralna pita malymi lykami (wazne,bo chodzi o nieodwodnienie sie).Tak naprawde mozna przezyc kilka dni.
Ryz w koncu mozna w torebkach nagotowac wiecej i jejść ciagle, albo z dodatkami albo sam.Plyny trzeba uzupelniac ciagle.Osobiscie unikam "sokow" z kartonikow, no ale ja sam robie sobie przetwory

Pije kawe, ale "Anatola" czyli zbozowka

„Przytulanie jest zdrowe. Wspomaga system immunologiczny, utrzymuje człowieka w dobrym zdrowiu, leczy depresje, redukuje stres, przywołuje sen, odmładza, orzeźwia, nie ma przykrych skutków ubocznych, jest więc po prostu cudownym lekiem ..."Każda droga zaczyna się od pierwszego kroku" . https://senmaluszka.pl
-
- Początkujący ✽✽
- Choroba: polipowatość rodzinna
- województwo: wielkopolskie
- Kontakt:
U mnie na biegunki ryż, także w postaci wafli ryżowych, jajka, banany:)
Ew. marchewka, ale parowana, bo gotowana ma paskudny smak i zero wartości:>
Ew. marchewka, ale parowana, bo gotowana ma paskudny smak i zero wartości:>
Ja też:)obyty.z.cu pisze:no ale ja sam robie sobie przetwory
Polipowatość Rodzinna [FAP]
*kwiecień 2009- proktokolektomia odtwórcza
*wrzesień 2009 - przywrócenie ciągłości układu pokarmowego
*październik 2013 polipektomia zbiornika j-pouch i żołądka
*sierpień 2017 - usunięcie jajnika z powodu dużego potworniaka
Dodatkowo:
- desmoid przestrzeni zaotrzewnowej
- niedoczynność i stany zapalne tarczycy
- zwyrodnienie stawów kolanowych
*kwiecień 2009- proktokolektomia odtwórcza
*wrzesień 2009 - przywrócenie ciągłości układu pokarmowego
*październik 2013 polipektomia zbiornika j-pouch i żołądka
*sierpień 2017 - usunięcie jajnika z powodu dużego potworniaka
Dodatkowo:
- desmoid przestrzeni zaotrzewnowej
- niedoczynność i stany zapalne tarczycy
- zwyrodnienie stawów kolanowych
-
- Debiutant ✽
ensure z dnia na dzien zaczyna mi jako tako smakowac, no tyle ze moj apetyt jest "ogromny" z 4,5 miarki plyn rano i wieczorem, ale czuje sie dobrze a nawet lepiej
bylam nad morzem te kilka dni, zjadlam rybe z frytkami w porcie i oczywiscie byl wieczor spedzony w ubikacji heheehhh
jesli chodzi o ensure to w proszku znalazlam tylko waniliowy, w kartonikach moim zdaniem za drogo wychodzi a o inne preparaty to popytam jeszcze:))
bylam nad morzem te kilka dni, zjadlam rybe z frytkami w porcie i oczywiscie byl wieczor spedzony w ubikacji heheehhh
jesli chodzi o ensure to w proszku znalazlam tylko waniliowy, w kartonikach moim zdaniem za drogo wychodzi a o inne preparaty to popytam jeszcze:))