hm ja należe do osób, ktore miały stwierdzone colitis chronica non specifica,ale nigdy nie potwierdzono czy to cu czy cd. moje objawy są dość standardowe- latanie do wc kilka razy, często ból przed i czasami po wypróżnieniu, sluz czasami krew po odwiedzinach w wc(trochę). Niedobory miewam rzadko, co jakies 2lata anemię... Prawie nigdy OB nie jest u mnie podwyższone, crp w normie... A tymczasem w kolonoskopiach raz wchodzi zaplanie w całym jelicie, raz w koncowej cześci, innym razem w ogóle... Testuję rózne leki(te-standardowe,np. Sulofalk- mnie uczulaja), encorton działa czasami, aktualnie biorę imuran. Mam duże wątpliwości co do mojego braku diagnozy.Nie wiem, czy jest to klucz do czegokolwiek,bo i tak ekeperymentuję z dietą, ale czasami przydaloby się wiedzieć ,co się ma.

W jaki sposób można to osiągnąć? Leczę się juz od 6-7lat...
Ewkunia; biorę: nic; brałam :Asamax Imuran, Pentasę, Metronizadol, Encorton, Salofalk, Jucolon, wlewki z hydrokortyzonem,..., and many more

ważę 60kg/169cm, mam notorycznie stany podgorączkowe;/ Moje jelita źle znoszą mesalazynę.