Kamilar, pewnie to nie bedzie wystarczajaca odpowiedz na Twoje pytanie, bo nie bralam Pentasy, ale napisze jak bylo u mnie.
Zachorowalam niedawno (pod koniec stycznia), moj synek mial wtedy siedem miesiecy, karmilam go piersia. Diagnoza zostala postawiona 5 marca, po kolonoskopii. Mialam zaczac brac Sulfasalazyne w malej dawce (chyba 2 x 1 tabletka) bo to wolno karmiac piersia, mozna tez na pewno czopki Salofalku, ale przy stanie mojego jelita pewnie nie na wiele by sie to zdalo... Druga opcja to leczenie Metypredem, a tu karmienie piersia w gre nie wchodzilo...
Bo kilkudniowej walce wewnetrznej (karmic czy nie) zdecydowalam sie na odstawienie synka od piersi. Ale on mial juz wtedy prawie 9 miesiecy, wiec jadl sporo innych rzeczy... Ciezko bylo, ale dalo rade...
A Twoja kruszynka jest jeszcze malutka, wiec warto byloby jeszcze ja pokarmic, tym bardziej ze jesien i zima za pasem... Nie wiem jak to jest z ta Pentasa....
A co na to lekarze? Mysle, ze tylko badania moga Cie uspokoic, moze zacznij od tych, o ktorych Malgosia pisala?
Pozdrawiam serdecznie i zdrowka zycze:)
Ania