Mam na imię Ania i jestem tu nowa. Nie choruję na CU ani na CD tylko mam coś takiego jak uchyłki jelita grubego.
W tym momencie jestem w 37 tygodniu ciąży i poród tuż tuż. Na forum to trafiłam, szukając jakichkolwiek informacji czy mogę przy mojej chorobie rodzić naturalnie. Niestety niewiele w necie informacji o uchyłkowatości a o ciąży z uchyłkami zupełnie nic

Bardzo się boję, że podczas porodu może dojść do perforacji jelita ( podczas parcia)
Mój gastrolog twierdzi, że "raczej" nic nie powinno się stać, ale to " raczej" nie bardzo mnie przekonuje

Bardzo chciałabym urodzić naturalnie, ale mam wielką blokadę jeśli chodzi o parcie podczas porodu. Wiem, że moja choroba jest inna niz większości z Was, ale mam nadzieję, że znajdę tutaj pomoc.
Czy są tutaj dziewczyny, którym udało się urodzić naturalnie, pomimo choroby? W końcu Wasze jelita tez są w pewnym stopniu uszkodzone

Czy może jedynym wyjściem jest cesarskie cięcie, chociaż nie mam stosownego zaświadczenia. A może ja tylko sobie wmówiłam, że może coś się stać złego z moimi jelitami.
BArdzo proszę o rady tych dziewczyn, które mają poród za sobą.
Pozdrawiam serdecznie. Ania.