I teraz moja litania pytań:
1. co z nimi dalej robić, czyli jaki zabieg wybrać, żeby je usunąć? (bo tu innego wyjścia nie widzę)
2. jak długo można czekać z tym zabiegiem? (czyli jakie mogą być skutki niepozbycia się w porę wypadniętych hemoroidów?)
Moderatorzy: Anette28, Moderatorzy
mnie one nie bolą przy wpychaniu do środka, z resztą u mnie to nie ma sensu, bo one i tak z powrotem wyłażą, dlatego chciałam się ich pozbyć, wyciąć, usunąć czy coś w tym rodzajuHONIA pisze:najpierw smaruje jakąś maścią żeby nie bolały jak dotykam a potem sama sobie wpycham je do środka,to nie boli.
kiedyś tak było, ale teraz one ciągle są na zewnątrzmajka_m pisze:czy w czasie kiedy twoje hemoroidy siedzą w środku to czy podczas załatwiania się masz wrażenie, że wszystko ci wyłazi na zewnątrz i dosłownie to czujesz podczas podcierania się? A po wszystkim się chowają.
no niestety choroba hemoroidalna (bo tak to się fachowo nazywamajka_m pisze:że podczas załatwiania to one sprawiają, że mam cały czas parcie.
Najpierw musisz ocenić jakiego stopnia są to hemoroidy (anoskopia) - z opisu stawiam na 3. stopień. I masz niewiele czasu żeby załatwić to w miarę bezboleśnie, bo 4. stopnia usuwa się tylko operacyjnie, a wierz mi - tego sobie nie chcesz "zapodać"Natalka pisze:[cytat usunięty na prośbę użytkownika]
długo dochodziła do siebie potem? mi to się jakoś źle kojarzy to operacyjne usuwanie, mam taki jakiś dystans do tego żeby mi tam ktoś przy tyłku wycinał, taki uraz mam
no słyszałam, że jedną z nich jest wypadanie odbytuHeidi pisze:nieleczone hemoroidy mają straszne konsekwencje