[ Dodano: 11-01-2010 ]
poczatek zaczyna sie jak w rumieniu guzowatym jednak ona z czasem sie otwieraja i bardzo trudno je zaleczyc , co stosujecie?

Moderatorzy: Anette28, Moderatorzy
skoro chorujesz na Leśniowskiego-Crohna to zmień w profilu w polu choroba na CD bo na razie maszkasia1978 pisze:mam stwierdzone ze to od crohna.
Kod: Zaznacz cały
Choroba: inna choroba jelita
Kasiu1978 niestety rumień guzowaty nie jest jedynym powikłaniem skórnym przy naszych chorobach, dużo gorszym jest właśnie piodermia zgorzelinowa. Wiem to dobrze, bo niestety przeszedłem to na własnej skórze. Zmiany najpierw sugerowały rumień guzowaty (bolesne, czerwone guzy od kolan do kostek), później guzki nabierały ciemnej barwy (coś w rodzaju krostek napełnionych ciemną krwią) i zaczynały się rozpadać w tempie błyskawicznym tworząc potwornie bolesne otwarte rany. W ciągu dwóch dni ból nóg posadził mnie na wózkukasia1978 pisze:Crohnowi towarzysza rumienie guzowate, u mnie zaczely sie otwierac- mialam tak przez rok az nie trafili z lekiem teraz jest lepiej pogoily sie. mam w dalszym ciagu nawroty ale nie jest tak jak bylo