Ciezarowki - jelitowki
Moderatorzy: Anette28, Moderatorzy
- ewela78
- Początkujący ✽✽
- Choroba: CD
- województwo: kujawsko-pomorskie
Re: Ciezarowki - jelitowki
no właśnie i ja to zauważyłam 

o marzenia trzeba walczyć do samego końca
-----------------------------------------------------
Leki: AZA 1x50
Leczenie: REMICADE (I dawka)
Waga: 63 Wzrost: 163
Stan: średni rzut
-----------------------------------------------------
Leki: AZA 1x50
Leczenie: REMICADE (I dawka)
Waga: 63 Wzrost: 163
Stan: średni rzut
-
- Początkujący ✽✽
- województwo: mazowieckie
Dziewczyny, mam nadzieję, że Święta się udały 
Ja chwilowo się żegnam bo jutro mąż odstawia mnie do szpitala. I tak miałam jechać 29/03 ale gin pozwolił mi jeszcze zostać w domu na Wiekanoc.
Jadę na zastrzyki z żelaza i sterydy na płucka dla małej bo grozi mi poród przedwczesny (ciąża zagrożona od początku i leżenie od stycznia) i niby mam zostać w szpitalu aż do porodu (2 m-ce) , no ale się zobaczy
To trzymajcie się i zdrówka życzę!!
P.s. A ja lubię się malować. Nawet do szpitala zabieram tusz do rzęs

Ja chwilowo się żegnam bo jutro mąż odstawia mnie do szpitala. I tak miałam jechać 29/03 ale gin pozwolił mi jeszcze zostać w domu na Wiekanoc.
Jadę na zastrzyki z żelaza i sterydy na płucka dla małej bo grozi mi poród przedwczesny (ciąża zagrożona od początku i leżenie od stycznia) i niby mam zostać w szpitalu aż do porodu (2 m-ce) , no ale się zobaczy

To trzymajcie się i zdrówka życzę!!
P.s. A ja lubię się malować. Nawet do szpitala zabieram tusz do rzęs

- Blue
- Początkujący ✽✽
- Choroba: CU u partnera
- województwo: wielkopolskie
Moja ginka mawiała, że 'zdrowej ciąży siekierą się nie zakończy' ...
monika84 - 3maj się tam mamuśka!
monika84 - 3maj się tam mamuśka!
Pozdrawiam 
*** myśl pozytywnie *** myśl pozytywnie ***

- 0gabik
- Początkujący ✽✽
- województwo: kujawsko-pomorskie
witam i ja
miałam plan na nowy rok zajść w ciąże i udało się
mam termin na początek listopada
a z Ewelą mamy szanse spotkac się na porodówce
pozdrawiam

miałam plan na nowy rok zajść w ciąże i udało się

mam termin na początek listopada

a z Ewelą mamy szanse spotkac się na porodówce

pozdrawiam
- Antonietta
- Początkujący ✽✽
- województwo: małopolskie
Witam Ciezarowki 
Po swietach...
O co chodzi z ta siekiera, bo czytam przez ramie .... nie wiem czy dzis sie dostane do kompa

Po swietach...
O co chodzi z ta siekiera, bo czytam przez ramie .... nie wiem czy dzis sie dostane do kompa
"Mezny ten,kto w utrapieniu nie traci otuchy" [?]
- funia
- Aktywny ✽✽✽
- Kontakt:
czy tylko osoba, która ma pofarbowane włosy jest zadbana?ranka pisze:rob jak chcesz. ale powiem ci ze nikt tak nie odstrasza lekarza jak zaniedbany pacjent.
choroby i alerie to kwestia farbowania wlosow ?albo malowania paznokci? nie wiedzialam o tym. prosze oswiec mnie jeszcze.. chetnie przekaze to innym lekarzom.

Reakcja alergiczna na farbę nie jest chyba jakimś odosobnionym przypadkiem medycznym, o którym nie słyszalaś? Wszechobecna chemia, zawarta także w żywności, nie ejst przyczyną alergii?

TO nie ja, tylko ginekolodzy odradzają farbowanie włosów.
Ostatnio zmieniony 07 kwie 2010, 14:24 przez funia, łącznie zmieniany 1 raz.
- Blue
- Początkujący ✽✽
Ja w pierwszej ciąży robiłam balajage... Lekarka powiedziała, że ważne, by się godzinami tymi oparami nie inhalować. Pamiętam w szkole rodzenia były takie dziewczyny, których wiek ciąży można było wyliczyć po odroście - dość znacznym, no to nie wyglądało apetycznie;)
Na pewno ciąża może powodować jakieś reakcje uczuleniowe na rzeczy, które do tej pory nam nie szkodziły.
Rance pewnikiem chodziło o coś więcej - jednak w PL panuje w wielu miejscach ciemnogród i zdarzają się różne typy [kiedyś na ten przykład nie kazano się kobietom ciężarnym podmywać by czegoś_tam nie narobić - nie trzeba bujnej wyobraźni by mieć przed oczami -i nosem- efekt].
Trochę lakieru na pazurkach, czy aceton przy ich zmywaniu jeszcze nikomu [zdrowemu, bez alergii na te preparaty!] nie zaszkodził - o ile nie przyjmuje tego doustnie
Generalnie - wszystko jest dla ludzi - tylko trzeba kierować się zdrowym rozsądkiem i tyle - albo aż tyle 
Nie trzeba mieć na głowie fryzury wyczesanej niczym z najlepszego salonu - wystarczą świeże włoski zamiast strąków
0gabik gratuluję
Na pewno ciąża może powodować jakieś reakcje uczuleniowe na rzeczy, które do tej pory nam nie szkodziły.
Rance pewnikiem chodziło o coś więcej - jednak w PL panuje w wielu miejscach ciemnogród i zdarzają się różne typy [kiedyś na ten przykład nie kazano się kobietom ciężarnym podmywać by czegoś_tam nie narobić - nie trzeba bujnej wyobraźni by mieć przed oczami -i nosem- efekt].
Trochę lakieru na pazurkach, czy aceton przy ich zmywaniu jeszcze nikomu [zdrowemu, bez alergii na te preparaty!] nie zaszkodził - o ile nie przyjmuje tego doustnie

Nie trzeba mieć na głowie fryzury wyczesanej niczym z najlepszego salonu - wystarczą świeże włoski zamiast strąków

0gabik gratuluję

Pozdrawiam 

- funia
- Aktywny ✽✽✽
- Kontakt:
oczywiscie, ze wszystko jestl dla ludzi, tylko wydaje mi się, że "ludź" z CD lub CU nie ejst takim zwykłym ludziem w ciąży i powinien jednak bardziej na siebie uważać.
Jak pisalam wyzej- ja akurat zrezygnowalam z podrózy samolotem oraz kilkunastogodzinnej wyprawie samochodem, bo za bardzo się obawiam o ciążę, którą zresztą od początku nei najlepiej znoszę.
Na te święta, mimo moich oporów wewnętrznych, pojechaliśmy nad morze, super hotel, polecany przez rodzinę i znajomych, doskonałe jedzenie, higiena itp itdi I co? No i zatrułam się tam, dzień wcześniej wracaliśmy do poznania prosto do szpitala, bo podobne zatrucie to mialam w dzikim buszu w tajlandii. Tak więc moje obawy, ze wyjazd nie ejst dla mnie dobrym pomyslem, się potwierdzily.
Jak pisalam wyzej- ja akurat zrezygnowalam z podrózy samolotem oraz kilkunastogodzinnej wyprawie samochodem, bo za bardzo się obawiam o ciążę, którą zresztą od początku nei najlepiej znoszę.
Na te święta, mimo moich oporów wewnętrznych, pojechaliśmy nad morze, super hotel, polecany przez rodzinę i znajomych, doskonałe jedzenie, higiena itp itdi I co? No i zatrułam się tam, dzień wcześniej wracaliśmy do poznania prosto do szpitala, bo podobne zatrucie to mialam w dzikim buszu w tajlandii. Tak więc moje obawy, ze wyjazd nie ejst dla mnie dobrym pomyslem, się potwierdzily.
- Blue
- Początkujący ✽✽
Każdy 'ludź' w ciąży powinien o siebie dbać i każdy jest wyjątkowy [pomijam sytuacje patologiczne]funia pisze: "ludź" z CD lub CU nie ejst takim zwykłym ludziem w ciąży i powinien jednak bardziej na siebie uważać

Funia - ja na rower w żadnej ciąży nie wsiadłam, bo byłam pewna, że się to źle skończy [potrafiłam runąć ze stopnia i się pokiereszować - ze stopnia o wysokości całych 3cm dodam

Pozdrawiam 

- Antonietta
- Początkujący ✽✽
Jak swiat szeroki i dlugi teorii jest cala masa. W 1 ciazy zrezygnowalam ze wsyzstkiego. W 2 ciazy pilam juz kawe i pomalowalam sie kilka razy. W 3 ciazy malowanie sie juz uwazam za norme. Mysle ze dalej nie zajde w 4 ciazy
ale ale ale
henna na wlosy po 21 tc juz nie napawa mnie mega stresem. Sprawe uwazam godna przemyslenia.
Kazda z nas ma rozum, wlasny
i jesli serce jej podpowiada ze moze sie obejsc bez tego i tego, to lepiej tak zrobic.
Kobieta piekna i zadbana to nie wymalowana i wytipsowana przeciez. Ja i bez ciazy tipsow zwyczajnie nie uznaje, mam inny styl

Kazda z nas ma rozum, wlasny

Kobieta piekna i zadbana to nie wymalowana i wytipsowana przeciez. Ja i bez ciazy tipsow zwyczajnie nie uznaje, mam inny styl

- Blue
- Początkujący ✽✽
Antonietta pozwolę sobie zadać pytanie - to już masz jakieś dzieciątka w domu?
Pozdrawiam 

- Antonietta
- Początkujący ✽✽
tak, 2 juz chodzacych
malutkich

-
- Znawca ❃❃
- województwo: pomorskie
- Kontakt:
Uprzejmie informuję wszystkie jelitowe ciężarowki, ze zostalam ciocią , co prawda trzy tygodnie przed terminem i tak jak podejrzewali wczesniej lekarze przez cesarskie cięcie, ale jest sliczna dziewczynka 2860 waząca , wiec jak na moje oko nie mala 

- Blue
- Początkujący ✽✽
O super, to się nie nudziszAntonietta pisze:tak, 2 juz chodzacychmalutkich

kasinp gratuluję ciociu

Pozdrawiam