Ciezarowki - jelitowki
Moderatorzy: Anette28, Moderatorzy
-
- Debiutant ✽
- Choroba: CD
- województwo: mazowieckie
Re: Ciezarowki - jelitowki
To i ja się przywitam Wera:) 19 tc.
Mam odrazu do Was pytanko jak radzicie sobie ze zrostami teraz w ciąży? u mnie juz dają znać, ostatnią operacje niedrożności tym razem grube miałam w styczniu 2010
Mam odrazu do Was pytanko jak radzicie sobie ze zrostami teraz w ciąży? u mnie juz dają znać, ostatnią operacje niedrożności tym razem grube miałam w styczniu 2010
- funia
- Aktywny ✽✽✽
- województwo: wielkopolskie
- Kontakt:
jeśli chodiz o zrosty, to podczas cc, powiedzieli mi , ze nie widzieli takowych.
natomiast jak mi brzuch rósl, to tak mnie napieprzała ta blizna, ze myslalam, ze umieram. na szczescie nie caly czas, tylko moze z tydzien, chyba kolo 3 miesiąca
natomiast jak mi brzuch rósl, to tak mnie napieprzała ta blizna, ze myslalam, ze umieram. na szczescie nie caly czas, tylko moze z tydzien, chyba kolo 3 miesiąca
-
- Debiutant ✽
Blizny mnie jak narazie nie bolą, ale się znacznie poszeżyły
Ale te zrosty łaaaaał czasami jak jeden zacznie ciągnąć to ho ho, co to będzie pod koniec

Ale te zrosty łaaaaał czasami jak jeden zacznie ciągnąć to ho ho, co to będzie pod koniec

-
- Doświadczony ❃
- Choroba: CU
- województwo: śląskie
- miasto: bytom
W którym tygodniu ciąży mieliście pierwsze ruchy dziecka?
Czy jest możliwe że według usg termin porodu może się przyśpieszyć nawet o 3 tygodnie?
Czy jest możliwe że według usg termin porodu może się przyśpieszyć nawet o 3 tygodnie?
Biorę: Asamax tabl 500mg 2-2-2-2, asamax czopek 0-0-1 ircolon 1-0-1, probiotyk, intesta, nospa. Stan: Zaostrzenie. Waga / Wzrost : 40,5 kg/ 158cm.
-
- Debiutant ✽
Ja poczułam jakieś 5 dni temu tak jak by coś przekręcało mi się w brzuchu (18tc)
Ale teraz do dnia dzisiejszego praktycznie nic nie czuje, hmmm i zaczynam już się niepokoić

Ale teraz do dnia dzisiejszego praktycznie nic nie czuje, hmmm i zaczynam już się niepokoić

-
- Doświadczony ❃
- województwo: śląskie
- miasto: bytom
wercia79 no Ja właśnie też 18tc
potem 1 tydzień przerwy a potem strasznie mocne kopnięcia 

Biorę: Asamax tabl 500mg 2-2-2-2, asamax czopek 0-0-1 ircolon 1-0-1, probiotyk, intesta, nospa. Stan: Zaostrzenie. Waga / Wzrost : 40,5 kg/ 158cm.
-
- Debiutant ✽
A ja poczułam swojego dzidziola raz i już mineły 4 dni i nic:( jak myślicie o co chodzi??? czy mam się martwić???
- funia
- Aktywny ✽✽✽
- Kontakt:
nie ma się czym martwic. na początku czasem czuc, a potem kilka dni nic.
martwic się dopiero pod koniec ciazy, jak powinno dziecko sie czuc caly czas
martwic się dopiero pod koniec ciazy, jak powinno dziecko sie czuc caly czas
-
- Debiutant ✽
Dzięki Funia
ufffff uspokoiłaś mnie
We wtorek idę do swojego dr od jelit, bo mój gin mnie nastraszył że zrosty pod koniec ciąży moga mi ściskać macice i dzidziol nie b,edzie miał miejsca na rozwijanie się
ale znowu inny gin zaprzeczył, więc lece do swojego dr i zobaczymy co on na to, bądź co bądź to on najlepiej zna sie na moich jelitach 

We wtorek idę do swojego dr od jelit, bo mój gin mnie nastraszył że zrosty pod koniec ciąży moga mi ściskać macice i dzidziol nie b,edzie miał miejsca na rozwijanie się

-
- Debiutant ✽
- województwo: łódzkie
Ja czułam od 17 tygodnia, ale to moja druga ciąża, więc czuje się to wcześniej. Aczkolwiek mój gin śmiał się ze mnie, że tylko w książkach jest tak wcześnie. No, ale w końcu to ja wiem, co czuję 

Aneta
-
- Debiutant ✽
Dziewczyny a któraś z Was ma już za sobą operacje i posiada zrosty???
Ja już jestem po 3 a zrosty są bardzo duże:( i jak to wpływa na ciąże??? bo jedni mnie straszą a drudzy wręcz odwrotnie
Ja już jestem po 3 a zrosty są bardzo duże:( i jak to wpływa na ciąże??? bo jedni mnie straszą a drudzy wręcz odwrotnie
-
- Debiutant ✽
O tyle to ja wytrzymam
oby tylko mój bąbel był bezpieczny:)

- megi_25
- Aktywny ✽✽✽
- Choroba: CD u partnera
- Kontakt:
Brawo funia
Ale załatwiłaś małej towarzystwo do zabawy
Super, my też chcemy drugie, nasz syn ma już 2,5 roku,ale musimy czekać aż odstawi azę a jakoś łatwo się nie zapowiada

Ale załatwiłaś małej towarzystwo do zabawy

Super, my też chcemy drugie, nasz syn ma już 2,5 roku,ale musimy czekać aż odstawi azę a jakoś łatwo się nie zapowiada

- Blue
- Początkujący ✽✽
- Choroba: CU u partnera
W pierwszej koło 16tc, w kolejnej prędzej.Joanna23 pisze:W którym tygodniu ciąży mieliście pierwsze ruchy dziecka?
Wszystko jest możliwe, ale lepiej brać pod uwagę termin wg OM dla długości swoich cykli. Usg wylicza komputer wg jakiegoś tam logarytmu, wystarczy kliknąć odrobinę nie w to miejsce [co jest proste] i już pomiary są inne.Joanna23 pisze:Czy jest możliwe że według usg termin porodu może się przyśpieszyć nawet o 3 tygodnie?
Pozdrawiam 
*** myśl pozytywnie *** myśl pozytywnie ***

*** myśl pozytywnie *** myśl pozytywnie ***