leki przez granicę
Moderatorzy: Anette28, Moderatorzy
- malapkasia
- Znawca ❃❃
- Choroba: CD
- województwo: lubelskie
Re: leki przez granicę
mój brat wozi przeróżne leki, jeśli są zapakowane w oryginalne pudełka i w jednym miejscu to nikt się nie czepi.... 

"Aby być szczęśliwym z mężczyzną, trzeba go bardzo dobrze rozumieć i trochę kochać. Aby być szczęśliwym z kobietą, trzeba ją bardzo kochać i w ogóle nie próbować zrozumieć"
imuran, entocort 3mg, novothyral
- malapkasia
- Znawca ❃❃
myślę, że nie będzie problemu...
a sie do innych krajów Unii wybierasz czy gdzies indziej ?
a sie do innych krajów Unii wybierasz czy gdzies indziej ?

"Aby być szczęśliwym z mężczyzną, trzeba go bardzo dobrze rozumieć i trochę kochać. Aby być szczęśliwym z kobietą, trzeba ją bardzo kochać i w ogóle nie próbować zrozumieć"
- malapkasia
- Znawca ❃❃
no to przecież granic nie ma, a sprawdzają raczej większe wycieczki
albo podejrzanych ludziów
w razie jakby pytali o dziwne cos to możesz powiedzieć ze masz leki bo jesteś chora przewlekle, żeby nie było, że coś zataisz 

-
- Specjalista od Spraw medycznych
- Choroba: CD u dziecka
- województwo: mazowieckie
- Kontakt:
Każdy lata z lekami. jedyny problem to jeśli bierze się większe opakowani płynu lub aerozolu na pokład.
Przyłacz się do Towarzystwa J-elita. Działamy dla waszego dobra, ale bez Waszej pomocy niewiele zrobimy.
- malapkasia
- Znawca ❃❃
aaaa to samolotem!!!! to ja miałam w kosmetyczce wsio z bagażem w luku i nikt się nie czepiał (bez pudelek) 
poza tym Pan się uśmiechał jak powiedziałam, ze jak zdejmę pasek to mnie spodnie opadną, ale to już inna bajka

poza tym Pan się uśmiechał jak powiedziałam, ze jak zdejmę pasek to mnie spodnie opadną, ale to już inna bajka

- malapkasia
- Znawca ❃❃
w podręcznym nie więcej jak 100ml chyba..... hmmm... nie pamiętam...
- taloca
- Doświadczony ❃
- Choroba: niesklasyfikowane NZJ
- województwo: śląskie
to chyba ten temat viewtopic.php?t=9645Zenobius pisze:A pamietam, ze gdzies na forum byl post o tym, ze na leki wypada miec papiery
Nigdy nie narzekaj, że masz w życiu pod górę jeśli zdecydowałeś, że idziesz na szczyt.
-
- Specjalista od Spraw medycznych
- Choroba: CD u dziecka
- Kontakt:
Ja zawsze leki na już mam w bagażu podręcznym, bo zdarzyło mi się poszukiwać walizki w innych zakątkach świata. Nikt tego nie sprawdza i się nie czepia.
Natomiast dezodorant, lakier do włosów, ba nawet perfumy należy włożyć do walizki nadawanej na bagaż. Nie wspomnę o takich zabójczych narzędziach jak nożyczki do paznokci, czy metalowy pilniczek.
Natomiast sprzęty, które mogą być naprawdę niebezpiecznie - parasol z metalową konstrukcja - wnosi się na pokład bez problemu.
Jaka jest w tym logika - nie wiem.
Natomiast dezodorant, lakier do włosów, ba nawet perfumy należy włożyć do walizki nadawanej na bagaż. Nie wspomnę o takich zabójczych narzędziach jak nożyczki do paznokci, czy metalowy pilniczek.
Natomiast sprzęty, które mogą być naprawdę niebezpiecznie - parasol z metalową konstrukcja - wnosi się na pokład bez problemu.
Jaka jest w tym logika - nie wiem.
Przyłacz się do Towarzystwa J-elita. Działamy dla waszego dobra, ale bez Waszej pomocy niewiele zrobimy.
- malapkasia
- Znawca ❃❃
nie ma w tym logiki.... pasek od spodni też może być zabójczy.. wystarczy odrobinę wyobraźni 
mi brat ostatnio oddał nóż (był w gratisie do pewnej przyprawy), żeby go za terrorystę nie wzięli, bo to było 2 dni po tym jak Breivik zrobił rozróbę w Oslo... a brejdak leciał właśnie tam...
aczkolwiek nie wydaje mi się, że z lekami w bagażu do luku był problem...

mi brat ostatnio oddał nóż (był w gratisie do pewnej przyprawy), żeby go za terrorystę nie wzięli, bo to było 2 dni po tym jak Breivik zrobił rozróbę w Oslo... a brejdak leciał właśnie tam...
aczkolwiek nie wydaje mi się, że z lekami w bagażu do luku był problem...
- Ania406
- Doświadczony ❃
_Ray_, Zenobius, nie potrzebujecie żadnych papierów. Wystarczy mieć leki w bagażu, który odprawiacie i nie brać na pokład całej baterii pigułek, tak jak napisała magdalene,
Ja latałam z różnymi lekami po całej UE, do USA i Afryki i nie było żadnego problemu, a brałam zapasy na kilka miesięcy.
Ale jak bardzo chcecie, to zawsze Wam lekarz wystawi taki karteluszek
Ja latałam z różnymi lekami po całej UE, do USA i Afryki i nie było żadnego problemu, a brałam zapasy na kilka miesięcy.
Ale jak bardzo chcecie, to zawsze Wam lekarz wystawi taki karteluszek

Care for life and physical health, with due regard for the needs of others and the common good, is concomitant with respect for human dignity.
- Gottii
- Aktywny ✽✽✽
- Choroba: CU
- województwo: pomorskie
- Kontakt:
Ania406, ma racje w podręcznym tyle ile potrzeb a nie cały plecak, ja latam tam i tu i nigdzie nie czepiano się mnie o te kilka pigułek.
Traktuj chorobę jako przyjaciela, a będziecie mogli się nawzajem znieść.
- KeyO
- Początkujący ✽✽
- Choroba: CU
- województwo: -- poza Polską --
Ja też zawsze przy odwiedzinach u rodziców biorę ze sobą leki.
Jeszcze nikt mi nie robił z tego powodu kłopotu. Zwyczajnie zabieram tab w butelce aptecznej. Zasada zakazu tyczy się płynów i aerozoli powyżej 50 ml.
Jeszcze nikt mi nie robił z tego powodu kłopotu. Zwyczajnie zabieram tab w butelce aptecznej. Zasada zakazu tyczy się płynów i aerozoli powyżej 50 ml.
Boże spraw abym stała się człowiekiem, za jakiego uważa mnie mój pies...