Ile ludzi tyle opinii:) i ile szpitali tyle badań i kazde inne:)
Mi nie kazali sie kręcić na stole tylko leżeć na boku:)
_Adamo_ daj znać jak juz bedzie po i jak TY to przeżyłeś:)
Powodzenia:)!
Moderatorzy: Anette28, Moderatorzy
No jak to nie, ja miałam dwa razy.CAMPARI34 pisze:Kolonoskopii nie robi się w narkozie.
Zapoznalem sie z wiekszoscia artykulu, natomiast co innego taki w zasadzie naukowy, specjalistyczny tekst, a co innego konkretne doswiadczenia pacjentow. Pytalem o odczucia z badania, a tutaj ten tekst niewiele albo zgola nic by nie wyjasnil.Mamcia pisze:Ja się zastanawiam po co w ogóle wydajemy Kwartalnik, skoro nikt go nie czyta. O typach znieczulenia jest w ostatnim numerze z 2011 roku http://j-elita.org.pl/?pid=kwartalnik&id=18.
Nic więcej nie mam do dodania.
Dobra, nie ogarniam, wiem tyle jak miałam kolonki to spałam i był anestezjolog za każdym razem, a w opisie jest napisane, że badanie było wykonane w głębokiej sedacji.CAMPARI34 pisze:CAMPARI34 napisał/a:
Kolonoskopii nie robi się w narkozie.
No jak to nie, ja miałam dwa razy.
CHYBA CZEGOŚ NIE OBCZAJAM
ALIS
powinni,ale nie dają... a jak nie chcesz badania na żywca to trudno,Alis pisze:a przecież nikt nikogo do badania nie może zmusić i jeżeli ktoś chce znieczulenie to powinni dawać, tak mi się wydaje
Niestety się nie zgodzę. Trzeba się prosić, cóż takie życie. W MSW nie odmawiają. Nic na siłę. Przecież pacjent zgadza się na badanie ale co m a zemdleć z bólu albo krzyczeć. Ja się z tym nie spotkałam. Ale jak komuś jest obojętne to nie ma problemu. Jeden chłopka mówił mi że jemu głupiego jasia podali go gastro i tak go wzięło, że nic nie pamiętał ani nie czuł.obyty.z.cu pisze:powinni,ale nie dają... a jak nie chcesz badania na żywca to trudno,
twoja strata...inni w kolejce czekają miesiące na badania...
w nosie mają co chce chory.