Heh moja koleżanka zaczęła mieć podobne problemy jak ja... A zawsze się dziwiła czemu nie pije piwa, albo jak pije to już takie lepsze i czemu unikam fastfoodów...
Mam wrażenie, że IBS dotyczy większej ilości osób niż np. 20 lat temu...
Moderatorzy: Anette28, Moderatorzy
No właśnie, ja też przeczytałam, że tego typu objawy pojawiają się przy problemach z wątrobą lub drogami żółciowymi, ale wtedy powinny być nieprawidłowe wyniki prób wątrobowych. A moje są idealne, dlatego nie wiem co to może być. Mam też idealny cholesterol, więc nie mam cholestazy...USG robione pod koniec lutego 2012 nie pokazało żadnych nieprawidłowości.Alis pisze:Nie znam się zbytnio na kale, napewno ktoś mądry się wypowie, ale pamiętam że jak po kontraście miałam jasny stolec i dałam do badania a ta pani w labolatorium nie wiedziała że to po kontraście to mówiła, że to wskazuje na problemy z wątrobą.
Na szczęście nic innego mi nie dolega, oprócz standardowych objawów ZJD. Jeśli chodzi o wizytę to mam dwie możliwości (odpłatnie, nawet w poniedziałek) lub w ramach karty ubezpieczenia prywatnego - tutaj czeka się około miesiąca. Zobaczę, czy wytrzymam tyle psychicznie, jak nie to pójdę odpłatnieJarczyslaw pisze:A dolega Ci coś poważnego prócz tego? Jeśli nie to na razie nie ma się co nakręcaćWybierz się na spokojnie do lekarza i powiedz mu co Cię martwi (naprawdę nie da się przyspieszyć wizyty? ja z takimi rzeczami wolałbym nie czekać, chociaż dla samego świetego spokoju). Może ma na to wpływ dieta? Nie zmieniły się Twoje nawyki żywieniowe w ostatnich dniach?
Kod: Zaznacz cały
IgE sp. Candida albicans (M5)
Inna nazwa badania: drożdże
Materiał: surowica
Cena badania: 20 PLN
Czas oczekiwania na wynik: wynik po upływie 10 dni roboczych