Jejku strasznie Ci współczuje też miałam tak samo baaaardzo długi czas. Mi pomaga superowo lek Ulgastran, on wiąże żółć w żołądku, super tez zadziałały na mnie krople Iberogast (teraz zażywam tylko te dwa leki). Możesz próbować też leku proursan.
Poczytaj sobie tutaj o leczeniu refluksu żołciowego
http://www.pfm.pl/u235/navi/200276/back/72037
jest tu na prawdę duzo bardzo istotnych informacji na temat leczenia, jeśli masz jakiegoś sensownego lekarza pierwszego kontaktu to nawet możesz wydrukować i poprsić o leki tam zalecane, moja pani doktor bez problemu zapisywała
wiesz co pocieszę Cię, że ja obecnie czuję się ciut lepiej, rano juz nie zawsze czuję żółć i juz nie boli mnie tak strasznie żoładek i brzuch
u mnie też jest jakiś problem z drogami żółciowymi/pęcherzykiem i/lub wątrobą jeszcze nie wiadomo
10-go września idę na tydziń do szpitala i mam mieć sondę dwunastniczą, gastroskopię, (chyba też) rezonans dróg żółciowych i tomografię j. brzusznej (chociaż nie wiem czy się zdecydują bo mam uczulenie na kontrast używany przy tomografii)
ja na Twoim miejscu zastosowąłabym takie leki: (tylko nie wiem czy bys mogła przy CU)
ulgastran 4x5ml (zwiąże żółć)
zirid (pomoże usunąć żółć z żołądka)
iberogast 3x 20kropli (poprawi pracę żołądka, odźwiernika, działa rozkurczowo)
ewentualnie Proursan (zmieni skład żółci na bardziej przyjazny dla żoładka, ale tez niestety zwiąkszy jej ilość)
tabletki do ssania z imbirem (pomagają bardzo na nudności)
ale to już musi Ci zapisać lekarz bo ja piszę tylko to co mi powlutku troszkę pomogło (a wg mnie była tragedia, coś jak u Ciebie)
Nie wiem czy to jest powiazane z CU czy mam poprostu chory zoladek?
Dzis rano mialam okropny bol zoladka, zmusilam sie i zwymiotowalam samą zolcią, po kilku minutach bol ustapił.....teraz boje sie cokolwiek wsadzic do ust zeby sie znowu nie zaczeło....
wg. mnie to wszystko od tej żółci też tak miałam dokładnie takie same objawy...
postaraj się o te leki bo trzeba je jakiś czas pobrać, samo nie przejdzie niestety

((
[ Dodano: 27-08-2012 ]
postaraj się też spać z górną połową ciała tak z 30cm wyżej (najlepiej unieść łóżko, bo podkładanie poduszek nie bardzo pomaga)
jeszcze przypomniały mi się takie tabletki albo zastrzyki: Mucosa Composuitum firmy HEEL, na receptę, ale spoko pomagają
możesz też pozażywać 3x2 nospę mi to sporo pomogło