Częste oddawanie moczu
Moderatorzy: Anette28, Moderatorzy
- ranka
- Mistrzunio ❃❃❃
- Choroba: CU
- województwo: pomorskie
- Kontakt:
Re: Częste oddawanie moczu
no to zalezy.jesli rano to mocz jest wtedy najbardzoej zageszczony.ale ogolnie to moze byc objawem pojawienia sie bilirubiny.jesli sie zdarza najlepiej zrobic badanie ogolne moczu.
- ranka
- Mistrzunio ❃❃❃
- Kontakt:
mzoe byc krew.dlatego jak sie nie widzi to ciezko cos interpretowac.ogolnie moze tez byc po lekach,po winie,buraczkach itp.ale brazowy mocz to bilirubina,czesto.
-
- Debiutant ✽
- Choroba: CD
- Kontakt:
no właśnie bliżej mu do brązowegoZenobius pisze:Hm, ale nie rozumiesz przez to brazowego moczu? Tylko taki intensywnie zolty?

chyba jednak zrobię te badania tak jak radzisz. co prawda zdarzyło mi się to tylko ze 2 razy,i z tego co kojarzę to po tym jak zacząłem brać leki, czyli jakieś 3 tyg, więc może to jednak od nich, ale lepiej sprawdzić. Poza tymi paroma razami do koloru czy częstości oddawania nie mam zastrzeżeń, tylko czasami czuję takie ściskanie w pęcherzu.ranka pisze:no to zalezy.jesli rano to mocz jest wtedy najbardzoej zageszczony.ale ogolnie to moze byc objawem pojawienia sie bilirubiny.jesli sie zdarza najlepiej zrobic badanie ogolne moczu.
a tak BTW to ta bilirubina to jakaś poważna sprawa?
- ranka
- Mistrzunio ❃❃❃
- Kontakt:
bilirubina albo urobilinogen to problemy z wątrobą.ale byc moze to nic takiego i badanie wszystko wyjasni:)
-
- Początkujący ✽✽
- Choroba: nie ustalono
Ranka-Jeżeli to krew w moczu to jakie leki mogły to spowodowac??
Trzeba leczyć to u urologa???
Trzeba leczyć to u urologa???
- Miki
- Początkujący ✽✽
- województwo: warmińsko-mazurskie
Ja też często oddaję mocz. Biorę sulfasalazin EN. Badania moczu są takie SG : 1.025, PH : 6.0, ERY : 10/ QL, leu, nit, pro bil : NEG, GLU, UBG : norm.
1 sierpnia mam wizytę u gastologa (wcześniej dostałam skierowanie) na mocznik, przed wizytą je wykonam.
1 sierpnia mam wizytę u gastologa (wcześniej dostałam skierowanie) na mocznik, przed wizytą je wykonam.
- ranka
- Mistrzunio ❃❃❃
- Kontakt:
miki z moczem ok,nie wiem tylko co z erytrocytami..nie wiem czy to troche nie za wiele,ale moze bylas w okolicach miesiaczki.
a poza tym przyznaje sie ze normy z "maszyny"jesli chodzi o leukocyty i erytrocyty..musze sie nauczyc:)zawsze mnie uczyli o wpw. i tyle.
a poza tym przyznaje sie ze normy z "maszyny"jesli chodzi o leukocyty i erytrocyty..musze sie nauczyc:)zawsze mnie uczyli o wpw. i tyle.

- Alishia
- Aktywny ✽✽✽
- Choroba: CD
- województwo: opolskie
- Kontakt:
Ja i bez żadnych leków zauważyłam,że bardzo często chodzę do toalety.Ale to tylko okresowo.
-
- Debiutant ✽
- Choroba: nie ustalono
moja córa od listopada ma krwiomocz z różnym natężeniem czasami mocz jest brązowy a czasami czerwony. Okazało się że ma kamicę nerkową i lekarz powiedział że to często idzie w parze z cd. w sierpniu mamy kompleksowe badania nerek. W marcu do tego wszystkiego doszła ostra niewydolność wielonarządowa między innymi nerek
- goniusia
- Aktywny ✽✽✽
- województwo: dolnośląskie
Zarejestrowałam się na piątek do rodzinnego może w końcu da skierowanie na wyniki bo dzisiaj w nocy pięć razy kibelek a o 5.00 pobudka do roboty.Mam już dość tych nocnych eskapad do 

-
- Początkujący ✽✽
- województwo: śląskie
ja także często siusiam, czasem wstaje w nocy, Mocz ma żółt kolor - mocny żółty a najciemniejszy rano. Biorę asamax. Mocz intensywny ma zapach ale to ponoć normalne.. tak jak stolec który cuchnie kiedy ma się CU.. tak mi powiedział lekarz.
- ranka
- Mistrzunio ❃❃❃
- Kontakt:
tak bedzie zawsze bo rano mocz jest najbardziej zageszczony po nocy.Mocz ma żółt kolor - mocny żółty a najciemniejszy rano.
zalezy jak sie odzywiasz.zapach moczu bardzo zalezy od diety.Mocz intensywny ma zapach ale to ponoć normalne..
- japko
- Początkujący ✽✽
- województwo: lubuskie
- Kontakt:
ja mam tak, że pare dni w miesiącu mam dzień sikania
a jakoś nie zwracam uwagi na kolor i zapach moczu, bardziej zwracam na kupcie

a jakoś nie zwracam uwagi na kolor i zapach moczu, bardziej zwracam na kupcie

-
- Początkujący ✽✽
- województwo: śląskie
Kiedy idę do lekarza jak źle się czuje to on zwykle pyta mnie o ich ilość i czy zapach normalny czy cuchną.. Nie znam się na tym ale wiem że stolec nigdy nie pachnie, jednak zanim zachorowałam miały one inny "zapach" niż teraz a faktycznie przy zaostrzeniu on się potęguje na niekorzyść nosa...Torvik pisze:Ja tam nigdy się nie spotkałem z kupą, która ładnie pachnie

Jeśli idzie o mocz, to też ma on inny kolor i zapach niż przed zachorowaniem ale ma to pewnie związek z dietą jak ranka napisała oraz lekami. I jest intensywniejszy w kolorze oraz pachnie znaczniej.
Ostatnio zmieniony 10 sie 2007, 21:30 przez fiesta, łącznie zmieniany 2 razy.