brak Salofalku
Moderatorzy: Anette28, Moderatorzy
-
- Debiutant ✽
- Choroba: CU
- województwo: zachodniopomorskie
- Kontakt:
Re: brak Salofalku
Dzięki za błyskawiczny odzew megi_25 . Od wczoraj wisiałem na telefonie i dziś rano udało się wyrwać z jednej apteki ( a dodzwoniłem sie do 20 paru) ostatnie 4 opakowania. W razie czego wiem teraz , ze można liczyć na pomoc w Warszawie 

- megi_25
- Aktywny ✽✽✽
- Choroba: CD u partnera
- województwo: mazowieckie
- Kontakt:
W razie potrzeby służę pomocą.
Ja kupuje salofalk od lutego i nie miałam sytuacji,że nie było.Kupowałam w różnych aptekach.
Pozdr
Megi
Ja kupuje salofalk od lutego i nie miałam sytuacji,że nie było.Kupowałam w różnych aptekach.
Pozdr
Megi
-
- Debiutant ✽
- województwo: świętokrzyskie
- Kontakt:
Witam. W kielcach też brakło salofalku ale farmaceutka zaproponowała mi ASAMAX pokazała mi w tej swojej mądrej książce ze to jest odpowiednik SALOFALKU, taki sam skład itd. więc wziąłem. Zresztą o połowę tańszy. Nie wiem jak to na mnie podziała. Narazie zażywam i jest ok . Pozdrawiam.
Choroba nie wybiera
- megi_25
- Aktywny ✽✽✽
- Kontakt:
No nie wiem.Nie jestem pewna czy to na pewno to samo.Ale skoro masz cu to chyba nawet lepszy asamax. W przypadku Crohna to jednak różnica.
Pozdrawiam
Megi
Pozdrawiam
Megi
- morfi
- Początkujący ✽✽
- Choroba: CD
- województwo: wielkopolskie
- Kontakt:
Właśnie wróciłam z apteki i okazało się,że u mnie też nie ma Salofalku
Zostało mi jeszcze jedno opakowanie, czyli 50 tab
Mi też proponowali w aptece zamianę na Asamax, ale powiedziałam, że wcześniej muszę skonsultować to z lekarzem ... Nie wiem teraz co mam zrobić
Zacząć brać Asamax ? Czy przerzucić sie na droższą, ale pewnie lepszą Pentase ? A może próbować załatwiać sobie jakoś ten Salofalk ?

Biorę: Pentasa 500mg (2/0/2)-zmniejszona z 6 tabletek od 13.12.08r.; 50mg Azathioprine (2/0/0), Trilac (1/0/0), Biofer (1/0/0), kwas foliowy 15mg (1/0/0), Omega3 (1/0/0)
- megi_25
- Aktywny ✽✽✽
- Kontakt:
Ja naprawdę jestem w szoku. Nigdy nie mieliśmy problemu z Salofalkiem. Ale skoro mówicie,że może być problem to jutro wyślę męża do apteki i zobaczymy.
Pozdrawiam
Megi
P.S. Jak coś to mogę pomóc w zakupie.
Pozdrawiam
Megi
P.S. Jak coś to mogę pomóc w zakupie.
- morfi
- Początkujący ✽✽
- Kontakt:
Jutro przejdę się po innych aptekach, może w którejś znajdę ...
Biorę: Pentasa 500mg (2/0/2)-zmniejszona z 6 tabletek od 13.12.08r.; 50mg Azathioprine (2/0/0), Trilac (1/0/0), Biofer (1/0/0), kwas foliowy 15mg (1/0/0), Omega3 (1/0/0)
-
- Specjalista od Spraw medycznych
- Choroba: CD u dziecka
- Kontakt:
Trochę tego nie rozumie. U nas jak nie ma leku to dzwonią do hurtowni i zamawiają. Jak kłopoty bedą się powtarzać to zadzwonię do dystrybutora, ale proszę o e-mail.
Przyłacz się do Towarzystwa J-elita. Działamy dla waszego dobra, ale bez Waszej pomocy niewiele zrobimy.
- Shadowka
- Doświadczony ❃
- województwo: śląskie
- Kontakt:
U mnie już nie ma najmniejszego problemu. Swego czasu zamawiali salofalk na zlecenie w hurtowni, choć czasami z problemami. Teraz jest pod dostatkiem, choć widzę, że jakiś inny człowiek kupuje tuż przede mną, bo jak przychodzę to mają jedno a drugie na drugi dzień;)
- megi_25
- Aktywny ✽✽✽
- Kontakt:
Wczoraj kupiłam w Warszawie bez problemu
)))

- morfi
- Początkujący ✽✽
- Kontakt:
Dzisiaj dostałam salofalk w innej aptece ... Mam prawie 5 opakowan takze na jakis czas starczy 

-
- Debiutant ✽
Problem z dostępnością Salofalku?
Wiam serdecznie wszystkich,
Byałam dzis na kontroli u lekarza i zapisał mi Salofalk 500 zamiast Jucolonu, niestety w aptece była dostępna tylko połowa z zapisanych, a reszta nie wiadomo czy będzie bo podobno są problemy z imprtem tego leku z zagranicy:(
Czy ktoś słyszał coś na ten temat, albo zażywa ten lek?? Nigdy wcześniej nie stosowałam tego leku, ale denerwuje mnie, że wszystko takie drogie i jeszcze jakies problemy:(
pozdrawiam
Byałam dzis na kontroli u lekarza i zapisał mi Salofalk 500 zamiast Jucolonu, niestety w aptece była dostępna tylko połowa z zapisanych, a reszta nie wiadomo czy będzie bo podobno są problemy z imprtem tego leku z zagranicy:(
Czy ktoś słyszał coś na ten temat, albo zażywa ten lek?? Nigdy wcześniej nie stosowałam tego leku, ale denerwuje mnie, że wszystko takie drogie i jeszcze jakies problemy:(
pozdrawiam
- morfi
- Początkujący ✽✽
- Kontakt:
W razie problemów mogę odsprzedać jedno bądź 2 opakowania. Brałam wcześniej Salofalk, ale nie najlepiej się po nim czułam, dlatego przeszłam na (niestety jeszcze droższą) Pentasę. W domu mam kilka opakowań Salofalku, ponieważ kupowałam go z zapasem,dlatego jeżeli ktoś będzie miał problemy to niech pisze na PW bądź gg.
-
- Początkujący ✽✽
- województwo: łódzkie
- Kontakt:
Jak narazie w Wieluniu nie mam problemu z Salofalkiem prawie zawsze jest ,ewentualnie na drugi dzień to juz napewno dostane , a może powinieneś porozmawiać z apteką żeby dla Ciebie mieli ZAWSZE chociaz jedno opakowanie ,( takie moje przemyslenie )powinni dbac o kienta miłego dnia
-
- Debiutant ✽
Koleżanka dzwoniła do hurtowni w Poznaniu, i rzeczywiście ostatnia dostawa Salofalku była w sierpniu, natomiast w hurtowniach w Warszawie nie ma problemu z dostępnością tego leku:)
Zostaje tylko zaopatrywać się w Warszawie:)
Zostaje tylko zaopatrywać się w Warszawie:)