Dziwi mnie caly czas dlaczego lekarze tak latwo podaja Wam sterydy... U nas w Bialymstoku kilka razy mi mowiono ze byc mzoe beda potrzebne, ale nigdy ich nie bralem bo lekarze sie nie zdecydowali. Tzn Imuran caly czas, ale to o wiele mniejszy kaliber. Nie wiem czy mam racje, ale z tego co wiem to uzywanie jakichs encortonow przy crohnie to deczko przezytek i droga po najmniejszej linii oporu. Wedlug moich lekarzy to jest nieoplacalne, bo spowoduje wiecej szkod niz pozytku. Ostatnio byli na jakims sympozjum i wsrod lekarzy uznaje sie jedynie leczenie imuranem za w pelni skuteczne. Z obserwacji inne leki wczesniej czy pozniej i tak koncza sie atakiem...
Dziwne to jest, bo z tego co czytam, to Ci ktorzy biora sterydy na tym forum nawet nei maja pojecia o ciezkim stanie Crohna. A w aktualnych stanach juz im sie podaje sterydy. Co bedzie jak sie pogorszy? Zwieksza dawke? Tylko do ilu...
Przy najblizszej wizycie napomknijcie o tym lekarzowi. Mowcie ze jest takie forum i podsuwajcie opinie innych chorych. ]
CO 70 GLÓW TO NIE JEDNA