niski wzrost przy chorobie
Moderatorzy: Anette28, Moderatorzy
- cordo
- Aktywny ✽✽✽
- Choroba: CU
- województwo: małopolskie
niski wzrost przy chorobie
Czy moja choroba ma wpływ na wzrost ? Bo ostatnio przy moich kolegach czuję się niski..
Mam 174 cm wzrostu i chciałbym jeszcze urosnąć, bo wydaje mi się ze jak na chłopaka to trochę za mało... Czy są jeszcze jakieś szansę że do 180 cm dobije ?
Dodam, że zażywam dużo lekarstw, ostatnio brałem Encorton i nie ćwiczę na wf ...
Dziękuję z góry za wszelakie odpowiedzi
Mam 174 cm wzrostu i chciałbym jeszcze urosnąć, bo wydaje mi się ze jak na chłopaka to trochę za mało... Czy są jeszcze jakieś szansę że do 180 cm dobije ?
Dodam, że zażywam dużo lekarstw, ostatnio brałem Encorton i nie ćwiczę na wf ...
Dziękuję z góry za wszelakie odpowiedzi
Re: niski wzrost przy chorobie
ja rosłem do 21 roku zycia (pi razy drzwi), na koniec liceum 190 cm, a potem jeszcze mnie wyciągnęło o 4 cm
, ci wyżsi - mają większy problem 

później koledzy stają sie mniej ważni, a koleżankom - będzisz patrzał prosto w oczyluke6p pisze:Bo ostatnio przy moich kolegach czuję się niski..

-
- Weteran ✿
- Choroba: CD
- województwo: lubelskie
- Kontakt:
luke6p, myślę, że są jeszcze szanse, że podrośniesz
a jak u Ciebie w rodzinie ze wzrostem? Zajrzyj też do tych tematów
viewtopic.php?t=3576&highlight=niski+wzrost
viewtopic.php?t=7930&highlight=niski+wzrost

viewtopic.php?t=3576&highlight=niski+wzrost
viewtopic.php?t=7930&highlight=niski+wzrost
może mieć wpływ np. przez niedożywienie spowodowane chorobą.luke6p pisze:Czy moja choroba ma wpływ na wzrost ?
Nie istnieją żadne określone potrawy, które zasadniczo wpływają na ciężkość przebiegu lub na rodzaj nawrotu choroby u wszystkich pacjentów.
poradnik żywieniowy Falka
poradnik żywieniowy Falka
- cordo
- Aktywny ✽✽✽
Tata ma ponad 180, ale nie wiem ile dokładnie, a mama 160.
Chciałbym jeszcze podrosnąć, jednak boje się, że już nie pójdę w górę...
Chciałbym jeszcze podrosnąć, jednak boje się, że już nie pójdę w górę...
- xyz
- Debiutant ✽
- Kontakt:
Chłopie, masz 16 lat jeszcze przynajmniej 2 lata wzrostu przed Tobą, głowa do góry!
Z resztą, nie masz się czym przejmować, Twój wzrost nawet teraz jest w normie, żadnej kobiecie nie powinien przeszkadzać, chyba, że będziesz umawiał się z koszykarkami

Z resztą, nie masz się czym przejmować, Twój wzrost nawet teraz jest w normie, żadnej kobiecie nie powinien przeszkadzać, chyba, że będziesz umawiał się z koszykarkami

Piotrek
- tom-as
- Ekspert ✿✿
- województwo: śląskie
toś mi teraz pojechałluke6p pisze:Mam 174 cm wzrostu i chciałbym jeszcze urosnąć, bo wydaje mi się ze jak na chłopaka to trochę za mało...

z tym, ze ty masz szanse, a mnie już jedynie na kole można naciągnąć

- Miska Ryżu
- Doświadczony ❃
- województwo: śląskie
- Kontakt:
niestety od momentu gdy po raz pierwszy wzięłam encorton nie urosłam już ani centymetra, a rodzinę mam wysoką 
co nie znacza że u Ciebie będzie podobnie
poza tym 174cm to nie jest zły wzrost

co nie znacza że u Ciebie będzie podobnie

poza tym 174cm to nie jest zły wzrost

Ostatnio zmieniony 14 paź 2010, 22:00 przez Miska Ryżu, łącznie zmieniany 1 raz.
Smutno Ci? A może budyń? 

- Remedios44
- Początkujący ✽✽
A po co Ci wyższy wzrost? Żeby Cię plecy bolały od schylania się, żeby dziewczynę pocałować?luke6p pisze:Mam 174 cm wzrostu i chciałbym jeszcze urosnąć

A poważnie – jak jeszcze urośniesz, nie będzie źle, ale 174 cm to wcale nie jest zły wzrost dla mężczyzny. Naprawdę.

Nawet gdy życie spycha cię najmocniej w dół, wciąż mierz wysoko. Wspinaj się na drabinę, podskakuj, choćbyś sam sobie wydawał się śmieszny ze swoją chęcią latania. Wszyscy mamy skrzydła, ale by latać, potrzeba wysiłku.
CU od 2002, ileostomia od 2004.
- cordo
- Aktywny ✽✽✽
Wasze posty mnie pocieszyły, nie ma co się martwić , a skoro wg Was 174 cm to nie jest zły wzrost, myślę, że nie jest tak źle. Naprawdę jestem wdzięczny za odpowiedź i motywujące słowa
Dziękuję

- cordo
- Aktywny ✽✽✽
no dziewczynę to mam akurat mniejszą ode mnie o głowę
dzięki

dzięki

- Patryk
- Początkujący ✽✽
- województwo: mazowieckie
Wysokiego tatę masz
Ja mam niższego o jakieś 10cm, mamę podobnego wzrostu, a mam 186cm. Wiele zależy też od wzrostu twoich dziadków, ale jeszcze urośniesz. Ja w wieku 16 lat miałem gdzieś tyle samo, może ciut więcej 

Nie odmawiaj dobrego tym, którym się ono należy, gdy akurat jest w mocy twojej ręki je wyświadczyć (Przysłów 3:27)
- Remedios44
- Początkujący ✽✽
Ja przestałam rosnąć w momencie, jak zachorowałam (15 lat), ale ja akurat z tego faktu jestem zadowolona, bo już wtedy miałam 172 cm i nie chciałam być wyższa. 

Nawet gdy życie spycha cię najmocniej w dół, wciąż mierz wysoko. Wspinaj się na drabinę, podskakuj, choćbyś sam sobie wydawał się śmieszny ze swoją chęcią latania. Wszyscy mamy skrzydła, ale by latać, potrzeba wysiłku.
- ita71
- Doświadczony ❃
- Choroba: CD u dziecka
- województwo: pomorskie
Syn jak był na sterydach,to nie rósł...(też jest zwolniony z WF-u) jeszcze 2 lata temu miał 144 wzrostu i 12 lat...na biologicznym urósł ponad 10 cm.,to jednak stale za mało,jestluke6p pisze:ostatnio brałem Encorton i nie ćwiczę na wf ...
najmniejszy w klasie..teraz ma 156 wzrostu i 14 lat...więc tylko pozazdrościć
Twojego wzrostu.
Tak na marginesie..mój mąż ma 174 cm wzrostu...i mi to odpowiada

Nigdy nie mów nigdy...
- CatAnn
- Znawca ❃❃
- województwo: pomorskie
- Kontakt:
Kiedy zachorowałam miałam bodajże 1,34 (9 lat) i przestałam rosnąć, chyba dwa lata trwałam w tym stanie. Wcześniej byłam najwyższa w klasie, niestety zaczęłam być "tą niską". Brałam sterydy (encorton) i bałam się, że już nie urosnę, na szczęście jednak około 11 roku życia zaczęłam rosnąć i dobiłam do 165 cm i wyżej (niestety) nie jestem już w stanie od bodajże dwóch lat. Cóż...

Kto Ci naopowiadał takich bzdur?tom-as pisze:wyższy facet jest atrakcyjniejszy

Ulepimy dziś bałwana, Cudusiu...?
Rozpoznanie: czerwiec 2003 - CD. Stan: remisja, anemia, depresja, zab. adaptacyjne. Wzrost, waga: 166 cm, 52 kg. Leczenie: CSK MSW. Leki: adalimumab, mesalazyna, wenlafaksyna, lamotrygina.
Rozpoznanie: czerwiec 2003 - CD. Stan: remisja, anemia, depresja, zab. adaptacyjne. Wzrost, waga: 166 cm, 52 kg. Leczenie: CSK MSW. Leki: adalimumab, mesalazyna, wenlafaksyna, lamotrygina.